Superlight ile 2.000 km Yapabilirmiyim ??

beyler bu yaz 2.000 km lik bir ege turu düşünüyorum. ne yaptıysam bütcemi yükseltemedim buyuk ihtimal superlight200 alabilicem. bu motorla seyahatimi rahatca gerçekleştrebilirmiyim sorun yaşarmıyım görüşlerinizi merak ediyorum tesekkürler.

şimdi sıfır alır isen 2 şey seni sıkıntıya sokabilir;

1-makine yeni olduğu için 500 ve 1000 km bakımlarının yapılması gerektiğinden uzun yolda problem yaşarsın.Rodaj vakitlerinde bu motoru çok zorlamamak gerekir 1000km ye kadar.1000km bakımları oldukdan ve yağ değişimleri tamamlandıkdan sonra türkiye turu atabilirsiniz,problem değil ancak 1000km rodajı bittikden sonra tura çıkın derim.
2-lastikler sıkıntı,gerçi japonda alsanız lastikler ya irc oluyor ya batlax filan dolayısı ile yapacağınız şey kuba motorlara uygun marka olan meltzelder lastikleri alın ve yola öyle çıkın derim.

bunların haricinde motor yarı çin yapımı olsada yolda bırakmaz sizi,yeterki rodaj zamanında makineye iyi bakın..

şimdi sıfır alır isen 2 şey seni sıkıntıya sokabilir;

1-makine yeni olduğu için 500 ve 1000 km bakımlarının yapılması gerektiğinden uzun yolda problem yaşarsın.Rodaj vakitlerinde bu motoru çok zorlamamak gerekir 1000km ye kadar.1000km bakımları oldukdan ve yağ değişimleri tamamlandıkdan sonra türkiye turu atabilirsiniz,problem değil ancak 1000km rodajı bittikden sonra tura çıkın derim.
2-lastikler sıkıntı,gerçi japonda alsanız lastikler ya irc oluyor ya batlax filan dolayısı ile yapacağınız şey kuba motorlara uygun marka olan meltzelder lastikleri alın ve yola öyle çıkın derim.

bunların haricinde motor yarı çin yapımı olsada yolda bırakmaz sizi,yeterki rodaj zamanında makineye iyi bakın..

hocam haklısın sıfır almayı düşünüyordum. rodaj ve bakım işini tamamen atlamıştım çok iyi hatrlattın. motoru seyahatimden 1-2 ay önce alsam hem alışma sürecimi tamamlarım hemde rodajı tamamlayabilirim sanırım. ikinci el de olabilir tabi ama temizini bulmak pek kolay olmaz sanırım birde uzun yola çıkıcam riskli gibi geliyor..

hocam haklısın sıfır almayı düşünüyordum. rodaj ve bakım işini tamamen atlamıştım çok iyi hatrlattın. motoru seyahatimden 1-2 ay önce alsam hem alışma sürecimi tamamlarım hemde rodajı tamamlayabilirim sanırım. ikinci el de olabilir tabi ama temizini bulmak pek kolay olmaz sanırım birde uzun yola çıkıcam riskli gibi geliyor..

bencede 1-2 ay öncesinden motoru alıp kullanmak ve tecrübe etmek daha mantıklı.Hem bu süreçde rodajı tamamlamış olursun hemde motora alışırsın.
Zaten rodaj zamanını problemsiz atlaktıkdan sonra söylediğim üzere problem yaşamassın uzun yolda.

bencede 1-2 ay öncesinden motoru alıp kullanmak ve tecrübe etmek daha mantıklı.Hem bu süreçde rodajı tamamlamış olursun hemde motora alışırsın.
Zaten rodaj zamanını problemsiz atlaktıkdan sonra söylediğim üzere problem yaşamassın uzun yolda.

2015 modelini beklemelimiyim sizce? bi değişiklik olmucak sanırım sadece zam gelir :) ve uzun yolda oturuş pozisyonu ve selesi rahat mı yorma yapar mı?

superlight modelleirnde hiçbir değişiklik olmayacak,sadece ruhsata yeni yıl modeli olarak yansır,özellikler,dış görünüm vs hep aynı kalır.
tek tip model oldukları için bunlar sadece üretim yılları güncellenmekdedir,teknolojisi aynıdır.

Yani uzun yol yaparken zaten saat başı bir mola gerektiriyor motor kullananlar için,bu sizi çok yormayacakdır.Oturuş posizyonu olarakda gayet güzeldir makine,hatta süperspor kullana arkadaşlarımda hayranlar motora,oturuş posizyonuna filan,ama daha rahat bir sele ister iseniz alternatif ürünler var mağzalarda seleüstü oturma pedleri diye geçer.

hocam çok güzel bir gezi olmus ianılmaz kareler yakalamışsın. beni çok heyecanlandırdı bi an önce bende yola çıkmak istiyorum :) ve deneyimlerinden ve yol için önerilerinden yararlanmak isterim.
tabii ki ne demek. tavsiyeler için her zaman soru sorabilirsin. blogumu onun için kurdum :)

kardeşim ben derim ki git al bi temiz düşük kmli cbf 150 istersen 10.000 km git. Superlight dip gaz 100 kmyi geçmez bu da seni yorar tamam cbf tipsiz mipsiz ama her turlü gider.yani gider derken 100 km/h hızla seni yormaz diye tahmin ediyorum. Bak ben çin aldım pişmanım bi daha töbe yüzüne bakmam çinlinin.

kardeşim ben derim ki git al bi temiz düşük kmli cbf 150 istersen 10.000 km git. Superlight dip gaz 100 kmyi geçmez bu da seni yorar tamam cbf tipsiz mipsiz ama her turlü gider.yani gider derken 100 km/h hızla seni yormaz diye tahmin ediyorum. Bak ben çin aldım pişmanım bi daha töbe yüzüne bakmam çinlinin.

sende haklısın gönlüm her ne kadar superlght desede sizler gbi alma diyenlerde oluor bende hala kararsızım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:05 ----------

bir yandanda hiç bir problem yaşamamış kullanıcı arkadaşlar var. bakalım 1 aya ne yapacağıma karar vermem lazım:silent:

http://honda.com.tr/motosiklet/commuter/cbf-150/fiyat bak 0 km 5800

yani superlight yakısıklı motor cbf çirkin. benim için tip önemli değil diyorsan düşünme cbf al derim ama ankara'da yaşıyormuşsun git bi honda bayisine üstüne otur bak sonra git bi de superlight'a otur bak içine sineni al.

Ben de bu yaz hiç bir ücret istemeden motor tamircisinde çalışacağım sırf motor aksamını öğrenmek için. Çünkü uzun yolda ihtiyacım olacağını düşünüyorum.sen de bence çıkmadan önce ihtiyacın olacak şeyleri araştır bilmiyorsan mesela yağ değişimi, zincir yağlama, buji değişimi gibi basit bi kaç şey öğrensen yeter kanımca.

Valla her çin malı alıpda pişman olan yok sevgili arkadaşım.Bu iş şans işide değil,kullanmayla alakalı.
superlight 200 benim ilk motorum,motor sürmeyi bu motorla başladım,eğitimlerimi aldım,bilinçli sürdüm,elimden geldiğincede sürmeye çalışıyorum.
Bu tarz motorlar zaten hız yapmaz,en babası harley bile en üst modellerinde 180-190 yapıyor,tutunki ben 120yi gördüm bu motorla ama dibine kadarda zorlamadım motoru.

Motorla uzun yola çıkıp gezi yapmak keyifle gitmekdir,hızlı ve çabuk bir yere gidilecekse o zaman motor kullanmayacaksın,uçağa bineceksin.
Bİrde apaçiler var tabi gazlayanlar,onlar ayrı film zaten,girmiyorum.600cc ve üstünde bir makine varsa konuşuruz..ama söz konusu superlight ise durum zaten bellidir.

Ama benim görüşüm 100-200km hız ile giden her motorcu zaten saatbaşı bir mola vermek zorundadır,bu ihtiyaçdır,zaruridir dolayısı ile benim görüşüm 100 ile 200 km gitmenin yorulma bakımından farkı yok,aynı yola çıkar ancak 200km ile gden elbetteki 100km ile gidene göre daha fazla yol katedecekdir.

Son düzenleme:
Saat başı neden mola verilmeli? neden zorunludur?

Ben bakkala giderken statör ve beyin yandı, bu da mı kullanımla alakalı

saat başı dinlenme sağlık yönünden arkadaşım,ha istersen durmadan git bak bakalım vucüt ne hale geliyor?

senin makineni bilmiyorum ancak ben bu makineyi uzun bir süre araştırıp,görüp ve ilgili arkadaşlar ile konuşup (vlog yapan arkadaşlar dahil) öyle karar verdim.

Kullanım derken bunu sadece motorun üstüne binip gitmekle algılamayın,kullanmadığınız zamanda motorun gerekli aksam ve bölgelerini ne zaman süre ile kontrol ediyorsunuz,bakımlarını yaptırıyorsunuz?

birde servis yaptırdığınız ustada önemli bir konu ama makine sıfırken beyin yakıyorsa zaten o modelle alakalı bir sıkıntı olabilir.
ayrıca bu sadece çin makinelerinde de yaşanmıyor,japonlar iyi has ama sütten çıkma ak kaşıkda değiller..

hocam bisikletle dünyayı dolaşanlar var, güvenlik tedbirini, ekipmanını tam aldıktan sonra tabi ki yapabilirsin.

Valla her çin malı alıpda pişman olan yok sevgili arkadaşım.Bu iş şans işide değil,kullanmayla alakalı.
superlight 200 benim ilk motorum,motor sürmeyi bu motorla başladım,eğitimlerimi aldım,bilinçli sürdüm,elimden geldiğincede sürmeye çalışıyorum.
Bu tarz motorlar zaten hız yapmaz,en babası harley bile en üst modellerinde 180-190 yapıyor,tutunki ben 120yi gördüm bu motorla ama dibine kadarda zorlamadım motoru.

Motorla uzun yola çıkıp gezi yapmak keyifle gitmekdir,hızlı ve çabuk bir yere gidilecekse o zaman motor kullanmayacaksın,uçağa bineceksin.
Bİrde apaçiler var tabi gazlayanlar,onlar ayrı film zaten,girmiyorum.600cc ve üstünde bir makine varsa konuşuruz..ama söz konusu superlight ise durum zaten bellidir.

Ama benim görüşüm 100-200km hız ile giden her motorcu zaten saatbaşı bir mola vermek zorundadır,bu ihtiyaçdır,zaruridir dolayısı ile benim görüşüm 100 ile 200 km gitmenin yorulma bakımından farkı yok,aynı yola çıkar ancak 200km ile gden elbetteki 100km ile gidene göre daha fazla yol katedecekdir.

yani sizde haklısınız ama otobanda düşük hızlar sıkar diye düşünüyorum ve de yorar sonuçta yanınızdan sürekli hızla arabalar geçecektir bu da savurur. hoş bunlar cbf de de olur ama .. superlight için bi arkadaş 100 km/h yi geçemedim demişti ondan dedim 100 km/h yorar diye. yani biraz da bu çin malları şans işi oluyor sanırım gerçektende.
ben kendi görüşümü söyledim zaten arkadaşa fikir olsun diye karar kendisinin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar