Süper Sport Motosikletleri Normal Trafiğe Sokmamak Lazım.

Siz sizin düşüncenizle bana göre çok daha seviyelisiniz biliyorum ama ben sizin yerinizde olsaydım benim yazdığım msj seviyesine düşüp cvp vermezdim

Ama siz kendi seviyenizi seçip bana cevap verdiniz size kolay gelsinn :)

Peki Mert.

Sana cevap vermiyorum.:rendeer:

ben bu egzostu arkada olan yarış motosikletlerinden şikayetçiyim... çok ses çıkartıyolar ....

Karar verdim,bu konu kilitlenene kadar hiç bir chooper'ın yanında 250 ile geçmeyecem....Üzülüyorlar...:cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bende trafikte subaru wrx sti, mitsubishi evolution, peugeot 106-206-306 gti, Honda s2000, Chevrolet Corvette C6 gibi araçları trafikte görmek istemiyorum. pug serisinin bunların içinde ne işi var diceksiniz şimdi. pejolar bana modifiyeden sonra karting arabası gibi geliyor :) ötekilerde zaten dengesiz ellerde SS le aynı katagoride tehlikelidir.

Genç bir arkadaşı daha kaybettiğimizi öğrenince bu başlığı açmadan edemedim doğrusu.

Süper Sport (Racing) motosikletleri normal trafiğe sokmamak, sadece pistlerde kullanmak gerektiğine inanıyorum.

Diğer tarz motosikletlerde kaza olmuyor mu sanki diye itiraz edenleri duyar gibiyim ama bu kadar fazla olduğunu ve öldürücü olduğunu sanmıyorum.

Racing motoru kullanan ister istemez yarışlardaki gibi virajlara girmek isteyecek, hız limitlerini zorlayacaktır.

İbrenizde en fazla kaçı gördünüz tarzında başlıkların açıldığı bir ortamda biz istediğimiz kadar bilinçli olmaya davet edelim birbirimizi.

arkadaş tespitin doğru ama çözüm önerine katılmak mümkün değil. isabetli bir şekilde tespit ettiğin gibi racing motorlar da ölüm ve yaralanma oranı diğer motosikletlerden daha yüksek.

bir mühendis olarak benim için bir kaç rakam ve istatistik bir çuval dolusu laftan daha değerlidir. SS ciler için söylüyorum, sırf SS kullanıyoruz diye gerçekleri örtmeye veya "aldığımız ölüm riski" açısından kendimizi diğer motorlarla bir tutmaya gayret etmeyelim.

dediğim gibi çuvallar dolusu laf yerine bir kaç rakamdan oluşan akademik bir çalışma:

The Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) tarafından 2007 de yapılan çalışma sonucu aşağıdaki gibi:

motor türü / ölümlü kaza oranı(on bin üzerinden)
------------------------------------------------------------

supersport / 22.5
sport/unclad sport / 10.7
touring / 6.5
cruisers / 5.7

kazaya yol açan eğitimsizlik ve diğer etkenler bütün motosiklet sürücüleri için geçerlidir. yetersiz eğitim sebebiyle kaza yapmak SS cilerin tekelinde değildir.

SS kullanan adam aldığı riski bilsin. kendini de kandırmasın bu forumda her yazılanı doğru zannedip inanan acemi üyeleri de kandırmasın. SS, " tiki " motoru değildir. bizim ölme olasılığımız diğer motor türlerini kullananlara göre kat kat fazla. 2x2=4

senin çözüm önerin trafikte SS lerin yasaklanması şeklinde. o zaman rakamlara devam edelim:

motosiklet kazasında ölüm oranı, dört tekerlilerle yapılan kazada ölme oranından 26 kat fazla.

senin kendi teorine göre motosikletlerin tamamının trafiğe girişinin yasaklanması gerekir.

senden "SS lerin trafikten kaldırılması" çözüm önerini bir kere daha düşünmeni rica ediyorum.

bu istatistiğe göre scooter kaza bile yapmıyo :mrgreen:
yada kayıtlara girmiyor birçoğu ehliyetsiz olduğu için herhalde :mrgreen:

farklı bi öneri sunalım normal insanlar ss kullansın
benim tanıdığım hiçbiri normal değil . .:mrgreen:

@dinmeyen

topiği baştan sona okusaydın hem bu istatistiğin daha önce verilmiş olduğunu hemde burdaki ss kullanıcılarının ss makinaların tehlikesini bildiğini görmüş olacaktın ve yazdığın mesaja gerek kalmayacaktı.

konu hakkında konuşulacak herşey konuşuldu sonuca varmak için öneri getirmek noktasında da ağırlıklı olarak yine ss kullanıcıları fikirlerini sundu. buna rağmen "yasakçı" olmadığını idda eden "yasakçılar" polemikler hariç hiçbir düşünceye katkıda bulunmadılar. sonrasında iş zaten geyiğe döndü...

geçen yıl ki iki kazayı hatırlatıcam..
isim vermicem hatırlicaksınız..
birisi 20 km süratle oldu, kaskın vizörü yüze saplanması sonucunda bi abimizi kabettik..
diğeri 250 km süratle oldu motor 2 ye bölündü, kazadan 20 dakika soora bostancıda dürüm yedi arkadaş..
en yavaş motor bile 50 km yi geçmekteyken kimse ss motorlar trafiğe çıkmasın demesin, her motor kaza esnasında ölümcül olabilir, bilinçsiz kullanmak öldürür.. pistte olsa bile..
sinan sofuoğlunun ne şekilde ve neden öldüğünü hepimiz biliyoruz..
bilmeen varsa o gün piistte olup yarışlara giren arkadaşlarımız anlatsın..

GKN

X şahsı: benim dedem günde 3 paket sigara içerdi 95 yaşında hala taş gibi.

Y şahsı: ağzına tek bir sigara sürmemiş 23 yaşındaki amca oğlum akciğer kanserinden öldü.

arkadaş neden nadir gerçekleşen iki uç örneği anlatıp insanları yanlış yönlendiriyorsun? Sadece SS leri savunmak adına mı?

trafikte 20 km ile düşen "yüz" kişiyle
trafikte 250 km ile düşen "yüz" kişinin ölüm oranını karşılaştır bakalım sonuç ne oluyor.

sen aynı korumalarla ve aynı trafik/yol koşullarında 20 km hızla giderken düşmek ile 250 km hızla düşmek arasında seçim yapmak zorunda kalsan verdiğin örneğe dayanarak 250 km hızla düşmeyi mi tercih ederdin?

Arkadaşlar merak ettiğim bir şey var; türkiyede motor kazaları ile ilgili bir istatistik tutan bir kurum, kuruluş var mı? Yayımlanmış bir rapor mevcut mu?

Bilmediğimden soruyorum , varsa bizimle paylaşır mısınız?
Yoksa eğer logaritma ve efendy_iso işkembeyi kübradan sallamış olmuyorlar mı? Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş olmuyorlar mı?

dostum attığın mesajlarda hep akademik çalışmaları getirmişsin çok güzel olmuş teşekkürler.

aynı konuyu ben epeyce aradım ama çok yüzeysel ve tatmin edici olmaktan uzak tahmine dayanan çalışmalar dışında bir şey bulamadım.

Son düzenleme:
Murat GERGERLİ arkadaşımızın açtığı bir topik bizim konuya yakın bir şekilde seyrediyor.Benzer tartışmalar yaşanıyor.

http://www.motosiklet.net/forum/mot...e-gereksiz-sov-mu-desem-ne-desemki-acaba.html

Aslında bu iş zincirleme biliyormusunuz... Yani ss çiler, vs. trafikte sadece kendileri varmış gibi, yada orası onların pistiymiş gibi davranıyor. Sonrada 4 tekerlekli amcalar motorlara gıcık oluyor. sonra gıcık olan 4 tekerlilerin gıcık ettiği motorcular ellerine fırsat geçince onları uyuz ediyor. Veee döngü devam ediyor... :D peki sizce kim daha zararlı çıkıyor..?

Ben hiç motorun yoldan çıkardığı araba görmedim. Yada motorsikletle araba sıkıştıranı, motorsikletin üzerinden geçtiği arabayı...

Acı tarafı vurdumduymazlıkla, yaşama hakkına saygısızlıkla bir sürü insan motorsiklet kullanırken ölüyor.

Motorsiklet kullanmak zevklidir, ekonomidir, trafik sorununa çözümdür, daha sosyal bir taşıttır. 50 cc lik bi scooter bile araba ile 10 larca defa geçerken göremediğiniz manzalaraları görmenizi sağlar. Kelle koltukta gitmek için değildir.

Adı üstünde "Racing" büyük konuşmayayım da hiç almam gibi geliyor öyle bir makineyi.. Kiminle yarışacanki trafikte.. Pistlerimiz yaygın değil. spor olarak yapmak pahalı. dökülün öyle ise caddelere?

İnşallah ülkemizde pist sayısı artar da hız tutkunu arkadaşlarımız kendilerini buralarda gösterirler.

B ve E sınıfı ehliyet alacak kişilerin yaşı farklı olduğu gibi, SS motosiklet kullanıcılarına bir olgunluk yaşı getirilebilir belki.Bugün ehliyet alan bir kişi parası var diye yarın bu tarz bir motosiklet bu kadar kolay alıp kullanamamalı belki de.

Bunlar için ayrı bir sınav yapılsın, diyeceğim ama ölümcül kazalar acemilikten değil; yüksek hızdan dolayı meydana geliyor.

Son düzenleme:
ustacım bende kabataslak arastırdım ve baktım ki su sonuc ortaya cıktı
sigaradan ölen insan sayısı ülkemizde yılda 100 bin kişi ve davamlı artmakta
kazalardan ölen insan sayısı ülkemizde yılda 10bin 20 bin arası söylentiler var bu sadece sslerde değil tabiki motorda değil bütün trafik kazaları düşünün.şimdi ss in üstünde atıyorum 500 kişi ölüyo olay oluyo ama öbür tarafta 100 bin kişi sigaradan ölüyo.röncelikli olarak ss i değilde sigarayı bırakmayı önersek yada yasaklamayı daha mantıklı değil mi?

dostum attığın mesajlarda hep akademik çalışmaları getirmişsin çok güzel olmuş teşekkürler.

aynı konuyu ben epeyce aradım ama çok yüzeysel ve tatmin edici olmaktan uzak tahmine dayanan çalışmalar dışında bir şey bulamadım.

rica ederim , sayılara değer verenlerin varlığını görmek bile sevindirici:cat:

aslına bu topik sayesinde o kadar çok bilimsel araştırma buldum ki, görseniz şaşarsınız. ama onların hepsini çevirip buraya koymak saçma olur. forum mantığında maalesef geyik hep ön planda oluyor. eğer gerekli zamanı bulursam sadece bilgilendirme amaçlı bir site kurabilirim. 2-3 kişinin de işine yarasa yine de kar olur. neyse. iyi seneler herkese.

edit: yeni farkettiğim bir yazı, ingiltere avrupa birliği komisyonu dünyanın en sıkı ehliyet sınavını kabul etmiş 2009 marttan itibaren ingilizler bu testten gecerek ehliyet alabileceklermiş. testin detayını yazarım ama önemli olan eğer kaza sayılarında bir azalma söz konusu olursa avrupa birliği ülkelerinde uygulamaya konulabilirmiş.

testin detaylar :
en az 2 tane yavaş hızlarda slalom testi
en az 2 tane 2. veya 3. viteste min 30 km/h hızda slalom testi ve bunlardan birisi min 50 km/h hızda yol ortasındaki engelden kaçabilme testi
en az 2 tane frenleme testi ki bir tanesi min 50 km/h ile acil frenleme testi şeklinde.

örnek pist

Son düzenleme:
gereksiz şeyler bunlar o zaman hız yapan hiç birşey yola çıkmasın

yazılanları okumaya gerek bıle duymadım suclu motosıklet ılan edılmıs 1000cclık naked ıle ss arasında asırı bır fark yok bana gore motorları calısıtırp ustune bınmedıkten sonrada kazada yapmıyorlar tamamen sıze ıtaat eden bır aletı suclu kılmanın nasıl bır mantıgı var anlamadım egitim sart,race motorlara bınenlerın daha cok kaza yapmasına sole bır acıklama gelebılır en aklı basında olmayan ınsanlar o aletlere bınıyor diger modelleri kullananlar daha sakin insanlar o nedenle kaza yapma oranı yuksek cıkabılır ayrıca bilincsizlik ve yeterli egitimin alınamamış olması ,goruyorz bır suru ınsan var dırek 600rr ıle baslıcak e sonra kazalar neden olmasın kacınılmaz olur ayrıca trafıkte her an her zaman kaza olabılır şans biraz...bugun varız yarın yokuz kim bilebilir...

önemli olan racing motosikletleri trafige sokmamak degil önüne gelen motosiklet sürüyo. sürücü kursları tam anlamı ile sürüş egitimi vermiyor.sadece eli yatkın bi insan bile o drensiyon sınavında geçebiliyor. hatta ben süremeyipte geceni de cok gördüm. bence sorun egitim arkadaşım ss motosikletler degil.küçük diye tabir ettiğin motosikletler de en az 100 km hız yapıyo ve koruma da kullanmıyorsa kaza anında ölme ihtimali cok yüksek.sade egitim diyorum ben

Yorumların hepsini okuyamadım ama yasakçı bir yaklaşım ile bir yere varılmayacağı kanaatindeyim.

Racing model motosiklet kullanan sürücülerin hız yapma tutkuları vardır, evet, doğrudur.
Fakat bunu sadece pistlerde yapan, normal trafikte normal şartlar altında (!) seyahat eden sürücüler de vardır ki genelde motorcuların sıkıntıları kendi motorları değil, diğer motorlu araçlardır.

Konuya bu açıdan bakacak olursak, illa ki bi motoru yasaklayacaksak, bence scooter'lar yasaklanmalı derim. Racing motorlara göre sayısı daha fazla ve trafiği daha fazla tehlikeye sokuyorlar. Bütün scooter sürücüleri tepki göstermeye niyetlenmesi hemen ama scooter ile su taşımacılığını 2 şeritli caddenin solundan yaparlarsa ve sınırları zorlarlarsa daha tehlikeli olmaz mı?

Her sürücü kendi kontrolünü bilmeli, motorunu bilmeli ve gideceği yolu bilmeli.
Siz bilmediğiniz bir motor ile bilmediğiniz bir yolda ne kadar güven içerisinde hız yapabilirsiniz ki?

herkes goldwing kullansın airbag i var rahat rahat kaza yapabilirsiniz hatta kaza yapmayı hobi haline getirebilirsiniz çok güvenli tüm motorsikletler kalkmalı sadece goldwing olmalı bence...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar