Genç bir arkadaşı daha kaybettiğimizi öğrenince bu başlığı açmadan edemedim doğrusu.
Süper Sport (Racing) motosikletleri normal trafiğe sokmamak, sadece pistlerde kullanmak gerektiğine inanıyorum.
Diğer tarz motosikletlerde kaza olmuyor mu sanki diye itiraz edenleri duyar gibiyim ama bu kadar fazla olduğunu ve öldürücü olduğunu sanmıyorum.
Racing motoru kullanan ister istemez yarışlardaki gibi virajlara girmek isteyecek, hız limitlerini zorlayacaktır.
İbrenizde en fazla kaçı gördünüz tarzında başlıkların açıldığı bir ortamda biz istediğimiz kadar bilinçli olmaya davet edelim birbirimizi.
arkadaş tespitin doğru ama çözüm önerine katılmak mümkün değil. isabetli bir şekilde tespit ettiğin gibi racing motorlar da ölüm ve yaralanma oranı diğer motosikletlerden daha yüksek.
bir mühendis olarak benim için bir kaç rakam ve istatistik bir çuval dolusu laftan daha değerlidir. SS ciler için söylüyorum, sırf SS kullanıyoruz diye gerçekleri örtmeye veya "aldığımız ölüm riski" açısından kendimizi diğer motorlarla bir tutmaya gayret etmeyelim.
dediğim gibi çuvallar dolusu laf yerine bir kaç rakamdan oluşan akademik bir çalışma:
The Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) tarafından 2007 de yapılan çalışma sonucu aşağıdaki gibi:
motor türü / ölümlü kaza oranı(on bin üzerinden)
------------------------------------------------------------
supersport / 22.5
sport/unclad sport / 10.7
touring / 6.5
cruisers / 5.7
kazaya yol açan eğitimsizlik ve diğer etkenler bütün motosiklet sürücüleri için geçerlidir. yetersiz eğitim sebebiyle kaza yapmak SS cilerin tekelinde değildir.
SS kullanan adam aldığı riski bilsin. kendini de kandırmasın bu forumda her yazılanı doğru zannedip inanan acemi üyeleri de kandırmasın. SS, " tiki " motoru değildir. bizim ölme olasılığımız diğer motor türlerini kullananlara göre kat kat fazla. 2x2=4
senin çözüm önerin trafikte SS lerin yasaklanması şeklinde. o zaman rakamlara devam edelim:
motosiklet kazasında ölüm oranı, dört tekerlilerle yapılan kazada ölme oranından
26 kat fazla.
senin kendi teorine göre motosikletlerin tamamının trafiğe girişinin yasaklanması gerekir.
senden "SS lerin trafikten kaldırılması" çözüm önerini bir kere daha düşünmeni rica ediyorum.