Süper Sport Motosikletleri Normal Trafiğe Sokmamak Lazım.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Serdar bey size bir soru sormak istiyorum, karakterinizden anladığım kadarıyla ayrıca belirtmeme gerek olmadığına emin olsamda, açık yüreklilikle cevap vermenizi istiyorum.

Shadow'unuzla 50kmh'ı hiç geçtiniz mi? geçtiyseniz kaç kere?

Bu motorlar pistler için üretilmiş özel amaçlı motorlardır. Trafikte normal bir şekilde kullanılabileceklerine inanmıyorum.

Serdar bey size bir soru sormak istiyorum, karakterinizden anladığım kadarıyla ayrıca belirtmeme gerek olmadığına emin olsamda, açık yüreklilikle cevap vermenizi istiyorum.

Shadow'unuzla 50 kmh'ı hiç geçtiniz mi? geçtiyseniz kaç kere?

Bu yazınıza cevap vermek konuyu kişiselleştirmek olur. Hız limitlerinin 50 ve 70 km olduğu ülkemizde buna uymak güç olsa da meskun mahalde uymak bir derece kolay.Meskun mahal dışında 50 km ile gitmek komik olmaz mı? Kaplumbağa hızıyla gitmiyoruz herhalde.:)

Motosikletin limitini görme amacıyla, birkaç kez yüksek hızlara çıktım ama marifetmiş gibi yazmayayım şimdi.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bu motorlar pistler için üretilmiş özel amaçlı motorlardır. Trafikte normal bir şekilde kullanılabileceklerine inanmıyorum.

Hayır bunlar pistler için üretilmiş motorlar değildir, piste uygun hale getirmek için bir çok yerini sökemniz bir çok değişiklik yapmanız gerekmektedir, en az 5000$ ortalama 10000$ gibi rakamlarla piste girebilir hale gelmekteler.

Bu yazınıza cevap vermek konuyu kişiselleştirmek olur. Hız limitlerinin 50 ve 70 km olduğu ülkemizde buna uymak güç olsa da meskun mahalde uymak bir derece kolay.Meskun mahal dışında 50 km ile gitmek komik olmaz mı? Kaplumbağa hızıyla gitmiyoruz herhalde.:)

Motosikletin limitini görme amacıyla, birkaç kez yüksek hızlara çıktım ama marifetmiş gibi yazmayayım şimdi.

Zaten geçmeyen yok, kişiselleştirmiş sayılmayız...

Velasıl istatistiklere göre motosikletli ölümcül kazaların hemen hemen hepsi 50kmh ve üstü hızlarda olmuş.

Bu yüzden hız limiti 50kmh olarak belirlenmiş.

Şimdi siz atıyorum 100 normal bir hız diye düşünüp motosikletinizle maksimum 100 yapıyorsunuz, bana göre de 300 gayet normal bende 300 yapıyorum.

Herkes kendi limitlerinde mi kullanacak hayır tabiki kanuna uyacak, kanun ne demiş 50+%10tolerans

E bu durumda 50cc üzeri bütün motosikletler mi yasaklansın?

Atıyorum SS yasaklandı, bende gittim shadow aldım, sizce benim gibi bir rahatsız shadow la daha tehlikeli olmaz mı?

Geçen yaz köprü yolunda parmağı kopmuş bir suzuki intruder sürücüsüne yarım saat dil döktüm, motosikletini bırakıp hastaneye gitmedi, motorculuk bu mu mesela? Ben olsam hiç acımam SS'ime çakarım tekmemi koşarak hastaneye giderim.

Neyse parmağının kopma sebebi motosiklet üzerindeki abuk subuk sivri keskin peg manet ayna gibi yerlerden birtanesinin düşerken parmağını kesip koparmasıydı.

Oysa SS'de ayaklıklar bile yaylı ve geriye katlanıyor, size takılıp pantolonunuzu bile yırtamaz.

Keskin köşesi çok diye parmağı kopmasına rağmen yolda bırakıp hastaneye gitmeyecek kadar çok sevdiği bu motoru yasaklatmak çözümmüdür? Çözüm olsa dahi ne kadar doğru olur...

İşin aslı şu ki, ölüm haberlerine üzüldünüz ve böyle bir başlık açtınız sizde açtığınıza açıcağınıza pişmansınız da oldu işte bir kere.:)
(Belki bir gün benim içinde üzülüceksiniz kalbinizdeki sevgiye teşekkürler)

Bunda dandik medyamızında etkisi büyük, alışmışlar her kazaya bir SS resmi yapıştırmaya, veya scooter kaza yapıp ölünce 500Ytl'lik motorumu haber yapıcaz diye görmemezlikten gelmeye, SS kazalarına son model yarış motoruyla diye başlık atmaya, okuyan duyanda sanıyor ki bir tek SS kaza yapıyor...

Üzerindeki rahatsız olmasa en gelişmiş en güvenli motosiklet SS'dir diyebilirim, ha şuda bir gerçek üzerine çıkanların %99'u rahatsız geri kalan %1 de sonradan rahatsızlanıyor.:p

Bırakın isteyen istediğine binsin, eğitimi ön plana çıkartın bilgiyi aklı ön plana çıkartın.

Yoksa silahtan sigaraya savaştan dövüşe yasaklanacak neler var neler....

Bitti.:mrgreen:

Aye: Yazınızı 300'le okudum.Yasaklanmalımıyım:) Şaka bir yana. ""İşin aslı şu ki, ölüm haberlerine üzüldünüz ve böyle bir başlık açtınız sizde açtığınıza açıcağınıza pişmansınız da oldu işte bir kere."" cümlesi olayı özetlemiş.Gerisi yalan

bence daha solenecek bı soz kalmamıs...

ya aslında çoktan bitmişti konu ama önceki sayfaları okumayan bi sazan atlıyo haydi sil baştan ortalık yine karışıyo:cherry:

tam konu bağlanıyo adam gibi bir yere ve seviyeye geliyo 1 mesajla yine en başa dönüyoruz. böyle giderse bu konu forum rekoru kırar ama içeriğe baktığında anlam olarak birbirinden farklı en fazla 5 tane cümle bulursun...

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Bence ss ler trafiğe sokulmamalı zaten ss olan arkadaşlar direk karşı çıkıyor görüyoruz ama trafikte görüyoruz kazalarını.

Zaten geçmeyen yok, kişiselleştirmiş sayılmayız...

Velasıl istatistiklere göre motosikletli ölümcül kazaların hemen hemen hepsi 50kmh ve üstü hızlarda olmuş.

Bu yüzden hız limiti 50kmh olarak belirlenmiş.

Şimdi siz atıyorum 100 normal bir hız diye düşünüp motosikletinizle maksimum 100 yapıyorsunuz, bana göre de 300 gayet normal bende 300 yapıyorum.

İşin aslı şu ki, ölüm haberlerine üzüldünüz ve böyle bir başlık açtınız sizde açtığınıza açıcağınıza pişmansınız da oldu işte bir kere.:)
(Belki bir gün benim içinde üzülüceksiniz kalbinizdeki sevgiye teşekkürler)

Bunda dandik medyamızında etkisi büyük, alışmışlar her kazaya bir SS resmi yapıştırmaya, veya scooter kaza yapıp ölünce 500Ytl'lik motorumu haber yapıcaz diye görmemezlikten gelmeye, SS kazalarına son model yarış motoruyla diye başlık atmaya, okuyan duyanda sanıyor ki bir tek SS kaza yapıyor...

Üzerindeki rahatsız olmasa en gelişmiş en güvenli motosiklet SS'dir diyebilirim, ha şuda bir gerçek üzerine çıkanların %99'u rahatsız geri kalan %1 de sonradan rahatsızlanıyor.:p

Bırakın isteyen istediğine binsin, eğitimi ön plana çıkartın bilgiyi aklı ön plana çıkartın.

Yoksa silahtan sigaraya savaştan dövüşe yasaklanacak neler var neler....

Bitti.:mrgreen:

100 Km hızla 300 km hızı nasıl bir tutuyorsun, anlayamıtorum. 50 Km hızla giderken de kaza yapıp ölmek mümkündür ama bunun oranı 100 vaya 300 km ile bir olur mu? Yüksek hızın getirdiği riskleri anlatmayalım şimdi.

Ölüm haberlerine üzülüp bu başlığı açtığım doğru ama bu başlığı açtığıma açacağıma pişman olmadım hiç bir zaman. Yüksek hızın ve bu motosikletlerin taşıdığı riskleri iki kişinin öğrenmesi bile kardır.Geçmişte dediğim gibi, bu motosikletlerden biri yolda bana çarpacak korkusuyla açmadım bu başlığı. Senin gibi arkadaşları gıyabında tanısam da kaybetmek istemediğim için, daha dikkatli olunması için açtım.

Yasak kelimesini kullanmadım çünkü yasaklanabileceği aklımın ucundan dahi geçmedi.Senin gibi SS kullanıcılarının hepsi istese dahi, yasaklanamayacağını biliyorum.Özendirmemek lazım SS motosikletleri, her parası olanın altına vermemek lazım.Bunları düşünelim istedim.

Sen aklı ve eğitimi ne kadar ön plana çıkarırsan çıkar, bir yere kadar. Hep söylediğim gibi, insanoğlu çoğu kez aklıyla değil, duygularıyla hareket ediyor.Arkadaşlarının veya başka birilerinin gazına gelerek gittiğin zamanları şöyle bir düşün. Hak vereceksin bana.

Son düzenleme:
mert cahiller takımına benıde alırmısın kanka bende 11 senedir bi halt bildiğimi sanıyodum hay allah ya:bounce:

''ss motorlar trafiğe sokmamak lazım'' bu tür önyargılı ve genelleyici başlıklardan açarsanız daha çok tepki alırsınız. burada bence önemli olan eğitim dir.insanlara yasaklar koyarak bişeyler düzeltilemez.yasak konuldukça yasakları çiğnemek cazip hale gelecektir.eğitimle bu tür işler halledilir.

serdar hocam,

kafasında ss almak olan biri bu tercihini neye göre yaptığını zaten konu içerisinde konuştuk. temel olarak hız gösteriş tehlike ve heyecan olarak özetleyebilirz.

bu düşüncelere sahip birinin yazılanları okudukça özellikle ss kullanıcıları tarafından yazılan yazıları okudukça bu sevdasından vazgeçeceğini mi zannediyorsun. ruhunda biraz asilik biraz heyecan ve tutku olan ama ne tür bir motor kullanacağına karar vermemiş biri yazılanları okuyunca emin ol gözünü ss'e dikecektir. buraya yazan üyeler haricinde yüzlerce misafir foruma yazılanları okuyor.

bu tarz polemiğe açık konular fikirlerin yerleşmesinde ters etki yaratır. bunuda hesaba katman gerekir. eğer gerçekten insanları bilinçlendirmek ve ss motosikletlerden uzak tutmaya çalışıyorsan.

ek olarak ben aYe gibi 300 yapamıyorum ama seninle yan yana giderken durmamız gerektiğinde senden daha güvenle duracağımıda eklemek isterim.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Serdar hocam 100 ile 300 bir olur mu demişsiniz de 50 ile 100 de bir olur mu?

Kanun açık ve net olarak belirlemiş 50 demiş.

Ben 100 yapıyorum bence normal diye bir savunma hakkımız kesinlikle yok.

Gaz olayına gelince bireysel olarak kendi durumumu söyleyim, en acemi olduğum dönemlerde bir arabadan sarkan iki abla hadi hadi teker yap teker yap moduna girmişti, el kol haraketiyle gidin işinize dedim.

Şimdi daha gelişmiş bir acemiyim, boşluğu bulunca gazı kitliyorum, bir bayan beni farkedipte camdan sarkana kadar ben onu 2-3km geçmiş olurum, dolayısıyla gazlarına yine gelemem.:p

De SS yasaklansa nolur yani, gider spor araba alırım, modifiye ederim.

Acemilik hızdan daha büyük bir tehlike, 10 yıldır motor sürüp halen kıçıyla kullandığını sananlar var malesef, açıkcası motor sürmeyi bilmeyen motorcular var, ben asıl onlar için korkuyorum.

Kafasına nazi kaskı geçirip motosiklete binen biri zaten olayın ciddiyetini kavrayamamış demektir, e bunlardan her yerde var...

Başlık hatalı ister kızın ister kızmayın hatta hatanın ötesinde bencilce.

Asıl çılgınlık 4 şerit otobanda en sol şeritte 50-60 la motosikletle gitmek, asıl çılgınlık teknik olarak çok yetersiz aletleri limitlerinde kullanmak, işin aslı bu ve kimse farkında değil.

Açıkcası trafikte en çok diğer motosikletlerden korkuyorum.

Araba sürücüleri de diyorlar ki, motosiklet trafikte olmasın, küçük olduğu için aynada göremiyoruz.

Sizin mantığınızla aynı bakış açısı işte.

Motosiklet kullanan birinin böyle bir başlığı açmasını ben normal bulmuyorum.

Diğer taraftan doğa ekolojik denge olayıdır, ölümler olmassa toplu ölümler olmak zorunda, sınırlı kaynaklar var ve canlılar yaşamlarını sürdürmeyi diğer canlıların yaşamlarını erken sonlandırmasıyla sağlıyorlar.

Ben ölücem, kurt solucan olucam (petrol de olabilirim), o toprağı eşeleyecek hava almasını sağlayacak, kuş onu yiyip dışkı bırakıcak toprağın verimli hale gelmesini sağlayacak bitki büyüyecek gıda olacak oksijen kaynağı olacak ki yaşam devam edecek.

Yapma ölürsün etme ölürsün dokunma ölürsün, nereye kadar?

Sonsuz yaşam vaadeden bir motosiklet varda ben mi bilmiyorum:S

Kimse suç işlemesin, kimse yerlere çöp atmasın, herkes mükemmel olsun...

Eee o zaman polise gerek yok askere gerek yok savcıya hakime avukata temizlikçiye çöpçüye gerek yok... ee napacak bunca insan nasıl beslenecek nasıl kazanacak?

Açlar ordusu o da eşittir suça meyilli insan ordusu hoop döndük başa.

İyiler kötülere muhtaçtır, onlar sayesinde iyiler.

Yaşayanlarda aynen böyle ölenler sayesinde yaşıyorlar.

Kabullenmesi zor ama gerçekler böyle, hayat acımasız ve bizim için asla kusursuz değil.(döngüsel olarak bakınca mükemmel ötesi saat gibi işliyor)

Pist varda bizmi gidip girmedik ????

Pistteki acılarımızda çok taze değilmi zaten ?

Biraz kadere inanmak lazım sanırm öle yada böyle hayatımızın sonlanması için bi sebep lazım gerçekler acıdır..

Ben ilk msj da yazdıklarımda ısrarcıyım :cherry:
Doğmak kadar normal ölmek doğanın dengesi bu ayecimde öle demiş zaten tetbiri al takdir Allahdan eğitimini al korumanı giy temkinli git iyi gazla şahsi görüşüm :)
Estağfurullah cahil olan kimse yok.

Ne öğrendiğime gelince: Yarış motosikletlerinin görüntüsü haricinde farklı özellikler taşıdığını, ülkemizde pist imkanı olmadığını, bu konuda benimle aynı tereddütleri paylaşan kişiler olduğunu, motosiklet kazalarının istatistiklerini, yazı yazan arkadaşların üslubunu ve seviyesini vs.vs.öğrendim. Çoğuna yakınlık duydum, tanışmayı arzu ettim.

Zaman kaybı olduğu düşüncenize katılmıyorum. Forumdaki başlıkları, (senin anlayışınla) zaman kaybı ve bilgi değeri açısından bir elemeye tabi tutsak kaç başlığın üstte kalacağını zannediyorsun?

Bunlar bir tarafa, benim boş bir başlık açmaya hakkım yok mu? Sen şimdiye kadar açtığın başlıkları dolu mu zannediyorsun ? Uzatmak istemediğim için senin arşivine girip bakmayı bile düşünmüyorum. Değerli bilgiler olduğuna inanıyorum. Olmasa bile saygısızlık ederim korkusuyla boş ve zaman kaybı bunlar diye mesaj yazmazdım.

Cahil olan cok ben biliyom siz merak etmeyin :p

Ne öğrendiklerinize gelince bunları şimdiye kadar öğrenmeniz lazımdı forumda araştırdığınızda ki zaten bütün bilgiler mevcut her kişi bişiler öğrnecem diye açarsa işimiz var..,Burda yazılan yazılarla seviye tesbit, uslub sınavı yaparsanız kendinizi kandırırsınız anca kimileri iyidir kimileri (kötüdür benim gibi :p) size göre

Ama dediniz gibi boş topik fazlasıyla

Benim açtığım konulara gelince bakabilirsiniz ne açtığıma sanırım bir iki video bir iki geçmiş olsun topiği vardır böyle polimik yapacak bi konu açmamışımdır açmamda. Gerekli btün bilgiler var her seferinde sil baştan yapılıyo böğ geldi artık aynı laflardan
Birazda araştırmak gerek bişiler öğrnemk için hazıra konmak olmuyo :)
Ama sizinde boş başlık açmaya hakkınız var tabiki bunu anlamanız iyi bu yeterince boş zaten

Ben gene derim ss en güvenli makınadır enduro en keyifli makınadır gerisi zaten yalan :p Her biniciye saygımız var ayrı konu bende bindim bi çok modele ama işin sonu budur tartışılmaz :) şimdiye kadar şahit olduğumuz kazaların çoğu sizin motorunuzun hız limitinde 300 le patlayan yok zaten :)
Bu olay belli bi yerden sonra inata biniyo zaten :)

Ben gene derim alayına isyan:mrgreen:

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ulem buraya bir sürü şey yazdım.
Kimse sallamadı.
Yeniden yazacak değilim.
Fakat Aye döktürmüş ha.
Valla hem bekler hem beklemezdim bu kadar düzgün cümleyi bir arada Aye'den.:)

Serdar Hocam...
Aye ne yazmış içeriğine dikkat ederek bir okuyun.
Hani ben bile inanamıyorum ama adam yazmış olayın özünü...:)

Ben yasaklansın demiyorum deyip duruyorsunuz ama, trafiğe sokmamak lazım olayını ne şekilde gerçekleştirebileceğinizi de bir yazsanız.:)
O zaman yasakçı zihniyet değil de endişelenen zihniyet olduğunuza kanaat getirsek.

Dünyanın en güvenli motosikletlerini trafiğe sokmama eğilimindesiniz.
Geri kalan eğitim ve yasaların düzenlenmesi olayını zaten aylardır açtığımız bir topicte tartışıyoruz.
Daha önce linkini vermiştim.
Hatta o topiğin içeriği medyada bile destek buldu.
Fikirleriyle topiğe hayat veren tüm motosiklet tutkunlarının katkısıyla tabi...

Kısacası eğer anlatmak istediğiniz, gerekli eğitimleri almamış motosiklet sürücülerini uyarmak üzerine fikir patlamaları ise, zaten forumumuzda mevcut.
Yok hayır direk yasaklayalım diyorsanız,
Allah selamet versin diyeceğiz.

Yok bunların hiçbiri değil.
Ben üzüntümden böyle bir düşünce içerisine girdim, bu nedenle o psikoloji ile bu topiği açtım fakat kendimi yeterince ifade edemedim.Ben başka bir şey anlatmak istiypordum fakat mevzu benim hiç istemediğim yerlere geldi diyorsanız, benden size tam destek.:wiinkk:

Yani adını koyalım şu işin.
Etrafında dolanmayalım....

Bu tür fikir ve düşüncelere sahip kişileri insan içine çıkarmamak lazım,gibisinden bi konu açasım geldi....:)

( Nasıl olsa benim dememle soyutlanacak yada yasaklanacak değiller,aynı mantık)

Son düzenleme:
evet katiliyorum trafige sokmayalim kesinlikle! ss'e de yazik zaten trafikte sisiyo makina.. bence belediyeler her sehire harici bir ss yolu yapsin ivedilikle, sadece ss ler girebilsin, trafiktekiler de onlari izlerken zevk alir hem.. Anca bu kadar sacmalayabildim..

Ben ilk msj da yazdıklarımda ısrarcıyım :cherry:
Doğmak kadar normal ölmek doğanın dengesi bu ayecimde öle demiş zaten tetbiri al takdir Allahdan eğitimini al korumanı giy temkinli git iyi gazla şahsi görüşüm :)

Cahil olan cok ben biliyom siz merak etmeyin :p

Ama dediniz gibi boş topik fazlasıyla

Benim açtığım konulara gelince bakabilirsiniz ne açtığıma sanırım bir iki video bir iki geçmiş olsun topiği vardır böyle polimik yapacak bi konu açmamışımdır açmamda. Gerekli btün bilgiler var her seferinde sil baştan yapılıyo böğ geldi artık aynı laflardan
Birazda araştırmak gerek bişiler öğrnemk için hazıra konmak olmuyo :)
Ama sizinde boş başlık açmaya hakkınız var tabiki bunu anlamanız iyi bu yeterince boş zaten

Ben gene derim alayına isyan:mrgreen:

Cahil olan çok ben biliyom derken, kendini soyutlayıp başka insanlara ithamda bulunuyorsun. Bilseydin eğer böyle yazmazdın.

Karşı çıkan arkadaşların yazdıklarında yine de değerlendirilecek ve dikkate alınacak hususlar var ama senin bu son yazdıkların özellikle boş şeyler.

Boş boş konuşmuş durmuşsun.

Sana senin ağzınla cevap vermek istemezdim, terbiyem müsait değil ama mecbur ediyorsun.

Bu tür fikir ve düşüncelere sahip kişileri insan içine çıkarmamak lazım,gibisinden bi konu açasım geldi....:)

( Nasıl olsa benim dememle soyutlanacak yada yasaklanacak değiller,aynı mantık)

Aslında farklı düşücelere saygısı, tahammülü olmayanları insan içine çıkarmamak lazım diyesim geldi.( Nasıl olsa benim dememle soyutlanacak ya da yasaklanacak değiller, aynı mantık)

Son düzenleme:
Cahil olan çok ben biliyom derken, kendini soyutlayıp başka insanlara ithamda bulunuyorsun. Bilseydin eğer böyle yazmazdın.

Karşı çıkan arkadaşların yazdıklarında yine de değerlendirilecek ve dikkate alınacak hususlar var ama senin bu son yazdıkların özellikle boş şeyler.

Boş boş konuşmuş durmuşsun.

Sana senin ağzınla cevap vermek istemezdim, terbiyem müsait değil ama mecbur ediyorsun

Verin tabiki serdar bey paylaşıyoruz burada bişileri ama neye cevap vereceğinizi bilmeniz lazım :)

İlk safya 2 satırlık kısa bir msj yazıp çıkmışım topikten sizin düşüncenizi okumuşum kendi düşüncemi yazmışım gayet normal bir şekilde.

Daha sonra giriğimde anlatılanlara bakmışım yazılanlara bakmışım eğer sizde girip tekrar bakarsanız gerçekten çoğu yazdıklarınız boş olduğunu görürsünüz

Sonra bi msj daha yazmışım yazdıklarımın hepsi bana göre çok ukala seviyesiz yazılardı itiraf ediyorum tamam, ancak bu benim kişiliğim değil merak etmeyin açıkca sölyorum gıcıklına yazılmış yazılar çoğu, yoksa iyi kötü tekniğimizde var paylaşacak bilgimizde çok şükür :)

Demiştiniz insanların uslubunu seviyelerini öğreniyorum işte burda bende bunu öğreniyorum... Yazı kişilimi değiştirip anlaşılan dilden konuşuyorum nası olsa tanıyan tanıyo

Siz sizin düşüncenizle bana göre çok daha seviyelisiniz biliyorum ama ben sizin yerinizde olsaydım benim yazdığım msj seviyesine düşüp cvp vermezdim

Nedenmi derseniz çünkü aşağıdaki satırlarda çok güzel yazılar son noktalar var. Bu yazılara açtığınız başlık adına güzel cavplar vermeliydiniz bence gerçekten çok mantıklı ve güzel yazılar.

Ama siz kendi seviyenizi seçip bana cevap verdiniz size kolay gelsinn :)

Serdar hocam 100 ile 300 bir olur mu demişsiniz de 50 ile 100 de bir olur mu?

Kanun açık ve net olarak belirlemiş 50 demiş.

Ben 100 yapıyorum bence normal diye bir savunma hakkımız kesinlikle yok.

Gaz olayına gelince bireysel olarak kendi durumumu söyleyim, en acemi olduğum dönemlerde bir arabadan sarkan iki abla hadi hadi teker yap teker yap moduna girmişti, el kol haraketiyle gidin işinize dedim.

Şimdi daha gelişmiş bir acemiyim, boşluğu bulunca gazı kitliyorum, bir bayan beni farkedipte camdan sarkana kadar ben onu 2-3km geçmiş olurum, dolayısıyla gazlarına yine gelemem.:p

De SS yasaklansa nolur yani, gider spor araba alırım, modifiye ederim.

Acemilik hızdan daha büyük bir tehlike, 10 yıldır motor sürüp halen kıçıyla kullandığını sananlar var malesef, açıkcası motor sürmeyi bilmeyen motorcular var, ben asıl onlar için korkuyorum.

Kafasına nazi kaskı geçirip motosiklete binen biri zaten olayın ciddiyetini kavrayamamış demektir, e bunlardan her yerde var...

Başlık hatalı ister kızın ister kızmayın hatta hatanın ötesinde bencilce.

Asıl çılgınlık 4 şerit otobanda en sol şeritte 50-60 la motosikletle gitmek, asıl çılgınlık teknik olarak çok yetersiz aletleri limitlerinde kullanmak, işin aslı bu ve kimse farkında değil.

Açıkcası trafikte en çok diğer motosikletlerden korkuyorum.

Araba sürücüleri de diyorlar ki, motosiklet trafikte olmasın, küçük olduğu için aynada göremiyoruz.

Sizin mantığınızla aynı bakış açısı işte.

Motosiklet kullanan birinin böyle bir başlığı açmasını ben normal bulmuyorum.

Diğer taraftan doğa ekolojik denge olayıdır, ölümler olmassa toplu ölümler olmak zorunda, sınırlı kaynaklar var ve canlılar yaşamlarını sürdürmeyi diğer canlıların yaşamlarını erken sonlandırmasıyla sağlıyorlar.

Ben ölücem, kurt solucan olucam (petrol de olabilirim), o toprağı eşeleyecek hava almasını sağlayacak, kuş onu yiyip dışkı bırakıcak toprağın verimli hale gelmesini sağlayacak bitki büyüyecek gıda olacak oksijen kaynağı olacak ki yaşam devam edecek.

Yapma ölürsün etme ölürsün dokunma ölürsün, nereye kadar?

Sonsuz yaşam vaadeden bir motosiklet varda ben mi bilmiyorum:S

Kimse suç işlemesin, kimse yerlere çöp atmasın, herkes mükemmel olsun...

Eee o zaman polise gerek yok askere gerek yok savcıya hakime avukata temizlikçiye çöpçüye gerek yok... ee napacak bunca insan nasıl beslenecek nasıl kazanacak?

Açlar ordusu o da eşittir suça meyilli insan ordusu hoop döndük başa.

İyiler kötülere muhtaçtır, onlar sayesinde iyiler.

Yaşayanlarda aynen böyle ölenler sayesinde yaşıyorlar.

Kabullenmesi zor ama gerçekler böyle, hayat acımasız ve bizim için asla kusursuz değil.(döngüsel olarak bakınca mükemmel ötesi saat gibi işliyor)

Ulem buraya bir sürü şey yazdım.
Kimse sallamadı.
Yeniden yazacak değilim.
Fakat Aye döktürmüş ha.
Valla hem bekler hem beklemezdim bu kadar düzgün cümleyi bir arada Aye'den.:)

Serdar Hocam...
Aye ne yazmış içeriğine dikkat ederek bir okuyun.
Hani ben bile inanamıyorum ama adam yazmış olayın özünü...:)

Ben yasaklansın demiyorum deyip duruyorsunuz ama, trafiğe sokmamak lazım olayını ne şekilde gerçekleştirebileceğinizi de bir yazsanız.:)
O zaman yasakçı zihniyet değil de endişelenen zihniyet olduğunuza kanaat getirsek.

Dünyanın en güvenli motosikletlerini trafiğe sokmama eğilimindesiniz.
Geri kalan eğitim ve yasaların düzenlenmesi olayını zaten aylardır açtığımız bir topicte tartışıyoruz.
Daha önce linkini vermiştim.
Hatta o topiğin içeriği medyada bile destek buldu.
Fikirleriyle topiğe hayat veren tüm motosiklet tutkunlarının katkısıyla tabi...

Kısacası eğer anlatmak istediğiniz, gerekli eğitimleri almamış motosiklet sürücülerini uyarmak üzerine fikir patlamaları ise, zaten forumumuzda mevcut.
Yok hayır direk yasaklayalım diyorsanız,
Allah selamet versin diyeceğiz.

Yok bunların hiçbiri değil.
Ben üzüntümden böyle bir düşünce içerisine girdim, bu nedenle o psikoloji ile bu topiği açtım fakat kendimi yeterince ifade edemedim.Ben başka bir şey anlatmak istiypordum fakat mevzu benim hiç istemediğim yerlere geldi diyorsanız, benden size tam destek.:wiinkk:

Yani adını koyalım şu işin.
Etrafında dolanmayalım....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar