İKİNCİ BÖLÜM
Federasyonun Teşkilat ve Görevleri
Federasyonun teşkilatı
MADDE 5 – (1) Federasyonun merkezi Ankara’dadır. Federasyon, merkez ve taşra teşkilatından oluşur. Hangi Ankara ???
Federasyonun görevleri
MADDE 6 – (1) Federasyonun görevleri şunlardır;
b) Yurt dışındaki ve yurt içindeki, motosiklet sporu ile ilgili gelişmeleri izlemek, karşılıklı ilişki, yarışma, çalışma ve diğer faaliyetleri programlayıp bunları uygulamak, kontrol etmek,
e) Motosiklet ve sürücü malzemelerinin standartlarını tespit ederek, bunların yurt içinde üretilenlerin veya ithal edilenlerin standartlara uygunluğunu onaylamak,
j) Motosiklet sporu ile ilgili arşiv ve istatistik çalışmaları yapmak, eğitici film, slayt ve broşür hazırlayarak, bu konuda basın, radyo ve televizyon kuruluşlarıyla işbirliği yapmak, Siz hiç tv lerde radyolarda böyle bir şeyler görüp duydunuzmu onca yıl fuarlara gittim tanıtımlara katıldım bir kere federasyon namına ne bir broşür ne bir tanıtım nede başka bir şey gördüm
Benim için en önemlisi bu
o) Motosiklet sürücülerinin haklarının korunması, diğer taşıtlara göre özel bir statüye kavuşturulması için kamu/özel her kurum/kuruluşla ve bakanlıklarla görüşmelerde bulunmak, bu konuda eğitim amaçlı panel ve toplantılar düzenlemek,