sukida 125'lik sctoor çok yakıyor yardım !!!!

S.a Arkadaşlar, motorum yağ yakıyordu ve sekman piston gömlek yani silindiri komple değiştim. Yakıtın fazla yakması yağ yakmasından diyorlardı ustalar ama şuan gene aynı. Karbüratör 1 ay önce sıfır takıldı. Motor yeni yapıldı. Sizce bu motor neden fazla yakıyor ? 1 litre benzin 10 km ya götürüyor ya götürmüyor. Kurbanınız olayım bana bi akıl verin. Hayırlı günler

hocam bugün yeni farkettim. tahliye borusundan çok benzin akıtıyor.. Sebebi bu olabilir mi ? Karbüratör Sıfır. 1 2 defa pislik girmiş sebebiyle temizlendi. Acaba tahliye borusunu tamamen kapadım ve karbüratörün üst kapağını iki civata yardımıyla söktüm. Tam ortasında yay vardı. Baktımki orasından anlamıyorum tekrar geri taktım. Fakat bu seferde hızı azaldı. Sizden yardım bekliyorum kurbanınız olayım :(

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:07 ----------

Hocam, babama aynı konuyu danıştım bana dediği şunlar ; Şimdi bilindiği üzere motora giden bir hortum var. birde giden boru var. diğer bir adı tahliye hortumu. Birde pis benzin varsa ayriyeten bir boru daha var. Eğer motorda pis benzin varsa o benzin o borudan akıtır motor o benzini. Babam, tahliye hortumunda yada tahliye hortumuna bağlı vana da sıkıntı var o fazla benzini tahliye edemediği için diğer pis benzin vanasından akıtıyor dedi bana acaba ne derece doğrudur..?

benzin hortumuna filtre tak, karburatör temizleme ışinden kurtul.

ekledim. Bi tane benzin filtresi al. Ya deponun altına yada karburatörün benzin girişi hortumunu kes, bi ucunu üstüne, bi ucunu altına tak. yanlız en son olarak son defa karburatörü temizletmen lazım. Pislik şamandıranın hareketini önleyip yukarı kalkmasını önlüyor. Şamandıra tahliye deliğini tıkayamıyor ve benzin boşa akıyor. Scoter lerin karburatöründe varmıdır bilmem. Şamandıra kutusunun altında tahliye vidası vardır. Düz tornavidayla gevşetilip bir iki avuç benzin akıtılır. Geri sıkılır. Karburatörün dibine çökmüş pislik, su ne varsa çoğunu ordan atar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar