Dostum geçmiş olsun.
Türkiye'de daha ayakkabısına boya süremeyen insanların araç sürmesini beklemek zaten çok yanlış bir uygulamadır.
İnsan hayatı, toplumsal saygı birçok kural veya kanundan üstündür. Şahsen hatalı olabilir, veya trafik kuralını ihlal edebilirsin. Adam trafik polisini çağırır. Anlatır durumu, yasalar kanunlar neyse yerine getirilir. Ancak insan sıfatına koyamadığım canlının, birde sana arkadan çarpması bırak insanlığı, canlılığa sığmayan bir davranış biçimidir.
Hazmedemiyoruz dostum. Ne yazıkki, bilgisizliğimizi, cahilliğimiz hazmedemiyoruz. Kullandığımız araçla, çevreye, sorumlu olduğumuzu kabullenemiyoruz. Ben adanada yaşıyorum. Hayatımda Ankara, İstanbul, İzmit, Sivas ve Çorumda yaşama fırsatı buldum. Ama böylesi bir şehir görmedim. İnsanlar (pardon varlıklar) mekanik gereçleri sadece bir yerden bir yere hareket ettirmekten başka bir şey yapmıyorlar. İnanılmaz hızlı veya trafiği felç edecek şekilde, sinyal, stop ayna olmaksızın sadece demir yığınlarının yer değiştirmesi esnasında içerisinde bulunuyorlar o kadar. Size yeşil yanarken birisi önünüze atladı. Siz fren yaptınız, kaza yapıyordunuz (veya atlattınız. Allah kimseye göstermesin) Bu sizi kanunlar karşısında hakılı gösteren bir unsur olabilir (kanundaki boşluklar yardımıyla) Ancak sizin bir kere yaya geçidine yaklaşırken birisinin önünüze atlama ihtimalini göz önünde bulundurarak daha dikkatli geçmeniz gerekirken, sadece şekil bazında kanunlara sığınmak insanlık onuruna aykırıdır dostum.
Unutmayalım, motorcu diğer kişilerin de hatalarını görüp, ona göre önlem almak zorundadır. Bu nedenle büyük geçmiş olsun diyorum.
Olayı hukuken incelersek, bence sen adamı (arabanın sol tarafında oturan canlıyı kastediyorum)

r: sollamamışsın. Sen kavşaktan 100 metre içerisinde bu olayı yaşasaydın doğru haksızdın. Ancak ikinizde kavşak içerisindesiniz. İkinizde yönünüzü kavşağa gelmeden belirlemişsiniz. Bu nedenle işaret vermeden şerit değiştiren araba bana göre suçludur. O zaman tüm kavşaklara gelirken arabaların ip gibi birbiri ardına dizilmeleri gerekirdi.
Ayrıca,
Sana arkadan çarpan adamı belkide ben daha önce şikayet etmediğim için sana çarpma cesaretini gösterdi. Sende şikayet etmeyerek, belkide bir başka motorcuya aynı insanlık dışı hareketi yapacaktır.
Lütfen... Başımıza gelen tüm olayları geçiştirmeyelim. Bizlere yapılan yanlışlıkları lütfen ilgili mercilere şikayet edelim. Bir sonraki kurban biz olmayalım