Hangi jiletle yaptın arkadaşım.jilet ıle yaptığım ayar 10 numara oldu ama sentilin yerini tutmaz. En yakın zamanda sentil de alıcam![]()
Hangi jiletle yaptın arkadaşım.jilet ıle yaptığım ayar 10 numara oldu ama sentilin yerini tutmaz. En yakın zamanda sentil de alıcam![]()
Metrik yada mm(milimetrik) aynı şey ama, önemli olan ne marka olduğu değil sentil'in uçlarının eğik olması, düz çakı gibi sentil'ler motosiklet için biraz kullanışsız hatta bazı motorlara sentillerin uçlarını eğmeden ayar yapamıyorsunuz bile.arkadaslar servise sordum benim motorun subap ayarı 0.006 0.007 olacakmıs
bende sentil cakısı almayı düşünüyorum sonrası için ama MM mi almalıyım yoksa metrik mi almalıyım
yardımcı olursanız sevinirim. bu arada izeltaş ın sentilini almayı düşünüyorum
şimdiden teşekkürler
Sizin motorunuzda honda cg klonu bir çin malı motor var, benim motorumda honda c100-h klonu motor var tavsiye edilen subab aralıkları emme 0.05 egzoz 0.07 mm. Sizin verdiğiniz değerler arasında 10 kattan fazla fark var, honda klonu iki motor arasında bu kadar fark olması imkansız hem aşırı küçük bir aralık 0.006 mm yada inç. O kadar ince sentil bile yok. Sizin değerler 0.06 mm ve 0.07 mm'dir büyük ihtimalle. mm sentil almalısınız yani.INÇ mi MM mi diye sormalıydımr: sordugum da servis bana degerleri 0.006 0.007 olarak söyledi
bunlar inç degerler galiba onun için sormustum
---------- Post added at 15:35 ---------- Previous post was at 15:33 ----------
izeltaş marka sentil almayı düşünüyorum.inç ve mm olarak var, hangisini tavsiye edersiniz???
Pardon bu arada 0.006 dan kafam karıştı. doğrusu 0.6 mm ve 0.7 mm olacakteşekkürler :cat:
Bir zararı olmaz. Motorda soğukta zor çalışma yada boşa alınca stop etme rölantide durmama yoksa da 750km'deki motorun subap ayarına dokunmamanızı tavsiye ederim.ben telefonda görüştüm
bana binde altı ve binde yedi olarak sölendi oda şaşırdı galiba.
birde 500 bakımından sonra subaplar ses yaptı, 750 km civarı iyice ses arttı gittiğim yetkili servis "subap sesinin zararı olmaz bunlar itecekli, 2000 bakımında ayarlarız" dedi,
ama ses rahatsız ediyor yarın ayara götürecem. bu sesin daha dogrusu böyle kullanmanın zararı olmusmudur ?
Sizin motorunuzda honda cg klonu bir çin malı motor var, benim motorumda honda c100-h klonu motor var tavsiye edilen subab aralıkları emme 0.05 egzoz 0.07 mm. Sizin verdiğiniz değerler arasında 10 kattan fazla fark var, honda klonu iki motor arasında bu kadar fark olması imkansız hem aşırı küçük bir aralık 0.006 mm yada inç. O kadar ince sentil bile yok. Sizin değerler 0.06 mm ve 0.07 mm'dir büyük ihtimalle. mm sentil almalısınız yani.
Sonra dedim ya kafam karıştı onlar 0.6 0.7 mm. Yalnız ben anlamıyorum sıfır km alıp daha 1000km'ye gelmemiş motorun subab ayarlarını neden değiştirmek istersiniz. Bence subab ayarlarını hiç oynamayın motora anahtar değdirmeyin garantiden çıkabilir yoksa.arkadasım
benim motorda hangi çinli motorun ( yada kodlu ) kullanıldıgını nasıl ögrenebilirim, ona göre teknik bilgi arastırması yapmayı düşünüyorumda
birde sentiller 0.05 ile baslayıp 0.10 mm ile devam ediyor :silent: 0.06mm ile 0.07mm yi nasıl tutturacagız göz kararı mı olacak
Sonra dedim ya kafam karıştı onlar 0.6 0.7 mm. Yalnız ben anlamıyorum sıfır km alıp daha 1000km'ye gelmemiş motorun subab ayarlarını neden değiştirmek istersiniz. Bence subab ayarlarını hiç oynamayın motora anahtar değdirmeyin garantiden çıkabilir yoksa.
Sonra dedim ya kafam karıştı onlar 0.6 0.7 mm. Yalnız ben anlamıyorum sıfır km alıp daha 1000km'ye gelmemiş motorun subab ayarlarını neden değiştirmek istersiniz. Bence subab ayarlarını hiç oynamayın motora anahtar değdirmeyin garantiden çıkabilir yoksa.