bugün fark ettim motordan yine can can diye bir ses geliyor sanki demiri demire vurur gibiartık size hocam diye hitab etmek istiyorum düşüncenizi paylaştıgınız icin teşekkürler,ben hava ayarını yaptıgımı düşünmüştümki,bu akşam motoru bir süre kullandım,ve motordan indiyimde hafif hafif gazverdim gaz verip bıraktım o sıradada motorun sesini dinledim ronaltide gazı verip bıraktıkatan hemen sonra motorun ronalti düşüm saniyede kendini toplayıp normal ronaltisine dönüyor,gazı verip bıraktıktan sonra saniyelik oluyor acaba ronaltimi düşük ondanmı,bana göre ronalti iyi neden olabilir hocam,şimdiden teşekkürler.
Sübablarla ilgili en ideal boşluk ayarı, her iki sübabında boşta olduğu zamanda yaoılması idealdir. Diğer türlü her sübabın basmadığı anında sübab ayarının yapılmasında bir sakınca yoktur. Ama ideal olanın (sübabın kam miline basmadığı en garanti an, ateşleme zamanında pistonun Ü.Ö.N ya belirli bir derecede yaklaştığı andır. Yani tam bujinin ateşlediği an)
Belirttiğin likte neyi kontrol etmem gerekiyor anlayamadım. Ancak 0.6mm boşluk bence gerçekten fazla. Bendeki sentilde bu değer 0.60 olarak gösteriyor. Ancak bazı kataloglarda 0.005-0.008inch değerleri veriliyor. Buda0.12-0.2mm ye geliyor. Bu değeri kontrol etmedim, sadece "fazla değilmi" diye tereddüt ediyorum
teknikhoca Otomobil değerlerini pek bilmiyorum. Ama CBR125 için belirlenen değerlerin bunlar olduğundan eminim. Honda CBR125 Topicinin altında motor teknik özellikleri listesinide ben ekledim. Oradanda kontrol edebilirsin. Bu avrupada Honda servislerinin kullandığı katolok. Yani bilgiler doğru. Zaten bu sübapların ilk ayarlanışı. Emmede fazla boşluk yoktu. Yani değerlerin doğru olduğunu teyid etmiş oldum
babyboy Su soğutmalı. Bu motoru almamdaki en büyük sebeplerden biride su soğutmalı oluşu.
praetorian
Özgür sabırsızlıkla bekliyorum.![]()
Merhaba motorum SYM Wolf Classic 125 motora subap ayarı gerekli sitesinden pdf ini indirdim ama sentil aralığı ile ilgili bir bilgi yok nerden öğrenebilirim?
slm arkadaşlar ben merak ettim bu sipap ayarı yapıldıktan sonra motorda hız olarak kaç km değişim yaptı bi yazarsanız memnun olurum kolay gelsin bilgiler için tşklr
bendede 50 cc kangda var forumda yazılanlar göre bide çin malı scooterlerde subaap ayarı yapma diye bi video var ona bakarak subap ayarı yaptım motorun sesi baya azaldı calısmasıda iyi fakat çekişte bi değişme yok gibi yakıtta baya artmıştı yakıtı daha deniyemedim yanlız...
2 sorum var.
1- uygun sentili subap boşluğuna koyduktan sonra tam mı sıkacaz yok sa hafif oynıyacak kadar boşluk kalacakmı
2- galiba benim ekzosda dolmuş nasıl temizleyebilirim...