Difi Curb botu ben kullanıyorum. Çok kaliteli bir bot olduğunu söyleyemem. Örneğin motora temas eden deri üzerindeki boya kısa sürede açılıyor. Fermuarı sorun yapmadı ama çok güven vermiyor. Her an patyacak gibi. Ama neticede o fiyata göre de hakkını veriyor. Bilek koruması çoğu pahalı çizmeye göre daha iyi. Ful korumalı bir çizme aslında.
Sıcakta da çok sıkıntı vermiyor ama geçen mayıs Honda GS3 eğitimindeydim. Hava çok nemli ve sıcaktı. Tüm gün ayakta kalıp çıkarınca hiç hoş olmayan bir koku saldı etrafa. Kokuyu gidermek için borik asit (asker taktiği) uyguladım. Şimdi bir sorun yok.
Bu arada botun kenarındaki geniş slider'lar da işe yarıyor. Ayakları dışarıda motor kullanan biri olmamama rağmen, GS3 eğitiminde 2 defa slider'ları yere sürttüm. Keyifli bir his
Şunu da hatırlatayım. O bot pantolonun dışına giyilmek üzere tasarlanmış bir yarış çizmesi aslında. Üzerine bol pantolon giyince kapatıyor ama aslında dıştan giymek gerek. Normal pantolonlar ise üzerini kapatmayabilir. Kapatsa da pantolonun paçasını gerdiği için çok çirkin duruyor. Yarışçı gibi dıştan giymek de sizin zevkinize uyar mı bilmiyorum.
Ama bu çizme, Sinan arkadaşımızın gösterdiği gibi bir bota alternatif olamaz. İkisinin yeri ayrıdır bence. Hem ful korumalı bir çizme hem de Sinan'ın gösterdiği gibi bir gündelik bot edinmek de fayda var. Ben de bilek koruması çok iyi olan ama gündelik kullanılabilecek kısa bir bot arıyorum şu an. Daha önceden küçük bir düşüşte sol ayak bileğimi fena halde burktuğum için bilek konusunda hassasım. Fuarda XPD X-One bot denemiştim. Tipsiz bi meret olmasına rağmen bileği sarışı çok iyiydi ama şu an 43 numarası yok