ST Kanuni:"Türkiye Avrupanın Üssü Olacak"

başlık:Türkiye Avrupanın Üssü Olacak

yazıda geçen montaj sayısı: 500 olacak
:mrgreen:

montaj olduğu kesin 500 tane için Türkiye'de parça üretilmeyeceği de kesin

Bir kere satıcı değil alıcı velinimettir madem Türk"lükten dem vuruyosunuz taşları doğru yere koyalım .. satıcının velinimet olduğu durumlar savaş, yokluk ve kriz durumlarıdır .. 1970 lerin sonunda ki türkiye gibi.. Hyosung velinimet falan değildir.. Türk motor pazarı ve sektörü ise Velinimetin kıralıdır ...

Global milyonlarca dolar yatırım yapmış , Sonuçta ticari kazanç sağlama amaçlı bir şirket değilmi .. verirsin parayı alırsın isim hakkını.

Kaldıki Hyosung türk pazarına 2000 yılında girmiş bir firma .. neden 2005 yılına kadar isimlerini patentleme gereği duymamışlar .. Sakın Türk İşadamlarına olan güvenden falan bahsetmeyin .. Dünya çapında ticaret yapacaksın Sadece avrupaya sattığın motor adedi onbinlerle ifade edilecek 5 yıl gibi bir süra burada kalacaksın ama ismini patentlemeyeceksin .. G Kore li Yöneticilerin
basireti bu kadarmış ..Global muhtemelen bir para talep etti isim karşılığı ama
Hyosung buna razı olmadı .. bölesi daha iyimi oldu

Üretime montajla başlamak ya bu nasıl bir masaldır. Üretrim ne demektir , montaj ne demektir. TR ye full monte gelen motor sayısı azdır .. Sizin anladığınız anlamda zaten üretim cennetiyiz .. Ver elime lokma takımını bende üretime başlarım :) iki somun iki yıldız vida takmakla üretimmi olur ..

Neden motor hariç .. Motoruda ben yapacam de .. iki saç lefha büküp bi şase imal etmekle kendinizi motosiklet üreticisimi ilan edeceksiniz.. Türk milletide bunu yiyecek .. bravo

valla benımde gıcıklığım var bunlara kendı ülkenızde kendi velınımetınızı kaybettınız . sizden hiç mal almadığıma şükrediyorum gerekenleri sevgılı medaratör söylemiş zaten

Üretime montajla başlamak ya bu nasıl bir masaldır. Üretrim ne demektir , montaj ne demektir. TR ye full monte gelen motor sayısı azdır ..
Montajda,motor,şase,yürüyen aksam,ve elektirk aksamı ayrı olarak gelir bunları monte etmek için montaj bandı gerekir.Bu montajı belirli standartlar dahilinde yapan ve mevzuata uyan herkes üretici diye tanımlanır.bu beyaz eşyada otomotivdede böyle.Büyük Motor Firmalarının Hepsi yada %90ı Full monte motor getirir,burada Aküsü,Amortisörleri,lastik vb leri servislerde takılır..
Türkiyedeki mevzuata göre tedarikçilerden tedarik ettiğin malı üretim bandında monte ederek üretici olabiliyorsun.Şase numaran Türkiyenin kodu ile başlıyor.
Bu arada %100 Türkiyede üretim imkansız derecesinde zor ,burada üretsin %100 yerli diyen arkadaşların oluşacak fiyat farkı ile bu fikirlerinde kesinlikle ısrar etmeyecekleri bir gerçek.Çinden,Hindistandan,Malezyadan bizdeki hammadde fiyatına bitmiş ürün geldiği sürece bu döngünün kırılması zor malesef.
Kanuni ne yapar eder bilmiyorum ama ben resimdeki adam gibi biyiklari olan adamlar gorunce refleks olarak popomu kapatmaya basladim uzunca bir suredir.
Size de tavsiye ederim.:cherry:
o resim çekildiğinde bende odadaydım,o bıyıklı adamı çok iyi tanırım:)eski patronumdur,onun gibi pazarlamayı bilen ileri görüşlü biri çok az gördüm.ondan değil ama Koreli,Hintli,Çinli ve Pakistanlılardan çekinmek gerekir.Bunu öğrendim ben:)Japon ve Avrupalı ile çalışacaksın.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
slm

6 aydır garajımda yatan , daha 10000 km deki ve paçavra durumdaki kanuni classic'i her görüşümde kanuniye lanet ediyorum. Daha ilk haftadan yağ yakıp motor kilitledi, sonrasında ortaya çıkan onlarca arızayı hatırlamıyorum bile. Her problemde beni sorumlu tutmanın bir yolunu bulup garantiden yapmadılar. Diyeceğim şudur " KANUNİ TÜRKİYE'DE HARLEY BİLE YAPSA ALMAM ,ALMAK İSTEYENE DE MANİ OLURUM.

Sonuna kadar arkandayım depreme hayır seyhan125t

siftahı kanuniden bereketi bi haltı bilmeyen ama çinliler olmasa biz motöre binmezdik diyen hohorolardan...

darısı Ramzeyin (Remzi Abi) başına...:p

gözümle görmeden yerli üretime inanmam.kanuni zamanında seyhan modellerini kendi üretiyodu tek bildiğim o başka bilmem.zaten çin girince araya onunda içine ettiler.
"yerli malı çinli balı herkez bu kazığa oturmalı " politisası sürdükçe türkiye den bi b... olmaz.elin hintlisi bile taş gibi tvs üretiyo ama biz...:farao:

Motosikleti
Forza 250
Global motor en iyisini yaptı bence.
En azından hyosung kalite bir marka olarak kalıcak hafızalarda.
Kanuni ile kirlenmeyecek.

yani biz binmeye korkuyoruz avrupalılar nasıl binicek buna anca bulgaristana filn satarlar. avusturya kapılarını geçemezzz.

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN GEÇEMEDİ, KANUNİ MOTOR MU GEÇECEK?

%100 türk üretimi diye bişey olamazzzzzz.
%100 türk montajı olur. ( :))))

yapsa ne olur?

önem verdiğimiz şeylerden biri güvendir.

güvenmediğimiz birisine sır verirmisiniz (hayırrr)

peki onunla vakit geçirir misiniz ( hayırr)

ona canınızı emanet edermisiniz (hayırr)

kanuni sizce güvenilir bi marka mı ???? **???

bu biraz sözlü anket olucak "KANUNİ MOTOR" DENİLİNCE AKLINIZA İLK GELEN ŞEY NEDİR?

benimki çamur. kanuniyi yılar önce ilk bi açık hava fuarında görmüştüm. motorlar çamur içindeydi aklımda kalmış.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ulen avrupa kore motoru alacak olsa Türkiye'de üretildiğini duysa hiç almaz.Hele ki ingiltere'ye mal satmak deveye hendek atlatmaktan zor.Avrupa'ya ve İngiltere'ye satabildiğimiz tek şey bizim inegöl'ün mobilyası.Çünkü mobilya üretimi bilgisayarlı makinelerin yanısıra el emeği de gerektiriyo.Avrupalılar alışmış.Yaz makineye yazılımı , bilgisayarlı makineler üretsin.Ancak mobilya da bu yemiyo malesef.Bizim kanuni de avrupaya motor satmak hayaliyle donkişotluktan başka bişey yapmıyo.Önce sen kendi ülkende sağlam bir piyasa oluştur , kendi insanını memnun et de ondan sonra avrupaya açıl.Tereciye tere satacaklar kendi akıllarınca.

Ulen avrupa kore motoru alacak olsa Türkiye'de üretildiğini duysa hiç almaz.Hele ki ingiltere'ye mal satmak deveye hendek atlatmaktan zor.Avrupa'ya ve İngiltere'ye satabildiğimiz tek şey bizim inegöl'ün mobilyası.Çünkü mobilya üretimi bilgisayarlı makinelerin yanısıra el emeği de gerektiriyo.Avrupalılar alışmış.Yaz makineye yazılımı , bilgisayarlı makineler üretsin.Ancak mobilya da bu yemiyo malesef.Bizim kanuni de avrupaya motor satmak hayaliyle donkişotluktan başka bişey yapmıyo.Önce sen kendi ülkende sağlam bir piyasa oluştur , kendi insanını memnun et de ondan sonra avrupaya açıl.Tereciye tere satacaklar kendi akıllarınca.
yıllardır oto yedek parçası ve motor yedek parçası satıyor kendi ürettiği?bu arada tereci senmi oluyorsun:)

Avrupa üstü derken hurdaya çıkan motosikletleden bahsetmiş olabilirmi.:silent:

haydi kanuni yeni modellerini bekliyoruz yetişelim avrupaya italyana vede en son inş japona :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar