SS çilerin aylık giderleri

Kandırma yok ya motor diger binliklere göre sağlam kaçıyo, farkıda yaktığı yağ ile sağlıyor:p

Burda bir sorun yok, istediğim anda ücretsiz yeni motor takıyorlar da ben kar yağınca taktırcam, yaz günü motorsuz kalmayım.

Servis ücretine gelince atıyorum yağ değişimi, yağ parası hariç 10ytl mi ne, fren balatası değişimi 10ytl felan fıstık onuda keredi kartıma 4 taksit yapıyorlar, tabi yağ, yağ filtresinin fiyata eklenmiş halini, ha yetkili servis bunları piyasaya göre faiş fiyatlamı satıyor, tabiki hayır, 2-3 ytl oynuyor en fazla ama o da yağ taşımama almaya giderken harcıycam yakıta v.s. deymez.

Önemli olan servisinle kurduğun dostluk.:p

Bir aydır servise gitmiyorum mesela arayıp abi iyi misin niye gelmiyosun bir ihtiyacın var mı seni özledik felan diyorlar.:)

Özlersiniz tabi, kroyum ama para da bende:p:p:p

süper bir yazı olmus

600f'i olan bir arkadaşımız topic açmıştı, başlıgı aynen şu şekildeydi: 4 silindirin mi var 4 çocugun var!
:mrgreen:

İlk başka biraz abartılı gelsede mantıklı olarak düşünüldügünde gerçekten tablo bu:pale:

Durum böyleyken peki biz nediyoruz FOREVER ENDURO:mrgreen:

AH ULAN ahhh.... hepten yattı bizim ss hayalleri yıne aklmıma dusurdunuz masrafları :pr:ben anca gt250r alırım :salut:ya kardesım paranın gözü kör olsun beee... giridi kanıma bi ss cıkmıyo alsak bıdert almasak bı dert hadı borc harc aldık dıelım taksıtlerını zor oderken ben motorun cartını curtunu nasıl karsılıcam ahh ulan ahhh...cigerim yanıyooo:salut:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
1000 ytl aylık ektradan ss e binmek için gelirin olmalı

birde ss binen insanın yakıt hesabı yapması kaç para yakıyo çok saçma:farao:
zevkin hesabı olmaz:queen:

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
abi bnm motorun garantisi biteli nerden baksan 7-8 sene olmustur ama sennki kadar yag eksiltmez honda kandırdı sizi bozuk motorları verdi:p:p

motoru kaca takarlar sorusuna gelince senn bakım parandan daha az diyim artık:)

oları bi biz goremedik zaten yaa sole nerde:p:p

iki tane ferrarinin yanında motoru tekere almak herkezın yapıcaği iş değildir:):):):queen::queen:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
1000 ytl aylık ektradan ss e binmek için gelirin olmalı

birde ss binen insanın yakıt hesabı yapması kaç para yakıyo çok saçma:farao:
zevkin hesabı olmaz:queen:

Neden saçma olsun anlamadım, zevk sahibi olmakla keriz olmayı karıştırmamak lazım.

Tamam 3-5 aranmaz ama o kadar da değil, benim zevk uğruna 3-4 ay içersinde fabrikatörlükten donsuz çorapsız kalmış tahsilatçıların elinde ölümün eşiğine gelmiş kişilerin hayat hikayelerine tanıklık etmişliğim var.

Hesabını bilirsen daha mutlu ve stabil yaşarsın, hesap yapmak gelir düzeyine tabii değildir.:wiinkk:

Bir erkek evlenince aylık ekstra gideri nasıl artıyorsa bu da ona yakın valla:cyclopsan. Hiç küçümsenecek bi para değil. Kız alma motor al yani...

Şimdi düşünüyorumda o tüylerimizi diken diken edip bağımlılık yapan müthiş egzoz sesleri benzin faturalarını gördükçe evdeki kadın dırdırı gibi gelmesin sonradan?:mrgreen:

Ben o dırdıra kurban olurum be :p
Kadın dırdırının yanında huzzam makamında kaside gibi geliyor :queen::queen:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ben o dırdıra kurban olurum be :p
Kadın dırdırının yanında huzzam makamında kaside gibi geliyor :queen::queen:

SS almanın ana sebebi ; "Kadın dırdırından mümkün olabilecek en kısa sürede en ucuza uzaklaşabilmektir." diyebilirmiyiz Erhancım.:p

Tabi tabi bulamaz, dönüp dolaşıp gittiğimiz yer kürkçü dükkanı da değil nasılsa, ıı ııhh bulamaz.:p

Dur be abi hemen donecegimiz yerden neden bahsediyorsun :)
Surada tatlı tatlı uzamısız ve kaybolmusuzun hayalini kuruyoruz bari bunun icine etme :p
Nerden cıktı simdi geri donmek :mrgreen:

4 silindirli olmak zor wella :p servisle kanka oluyorsunuz aye haklı :)

Benim aylık 500 - 750 arası değişiyor

SS kullanmak gerçekten masraflı bir iş...

koruma olarak min 1000-1500 ytl. ayırmak gerekir. (aya vurursak ayda 100-150 ytl yapar)

Aylık yapacağın km. ile orantılı olarak bu masraflar değişim gösterecektir.

Öncelikle ayda 1000-1500 km. yol yapacağını düşünürsek 100 km. de ort. 7 lt. tüketen bir RR ayda 70-100 lt . yakıt harcar. Buda ortalama 300 - 350 ytl. eder.

Bu motora kaskosuz binmemek lazım geldiğinden ortalama bir kaskonun 3000 ytl olduğunu düşünürsek ayda 200 ytl. 'den fazla bir kasko masrafı aylık tutara eklenecektir.

Bunun dışında 4 ayda bir bakım yaptırmak gerekir. (1500 * 4 = 6000 km.) her bakım min 250-300 tutacağından yılda min. 1200 ytl. bakıma harcarsın. Bunuda aya vurursak ayda 100 ytl eder.

Bunların dışında motosikletin temizliği perf. egzoz'u renkli camı ıvırı zıvırıda sana ek masraf olarak karşına çıkar...

Ortalama aylık masraf 750-800 ytl. diyebiliriz...

abicim güzel özetlemişsin :) sonuçta motora binmek keyif işi ve bu keyif içinde bu para az bile :) ne zaman gezces bu arada?

peki abilerim 600cc bütün motorların masrafları da bu boyutlarda mı?mesela er6n veya fazer de bu kadar masraf çıkarır mı?

saygılar

her zaman dediğim gibi ben bu işi zevki için yapıorum zevki için biniyorum.. eğer bir gün parasını ne kadar masrafını olduğunu düşünecek olursam o zamandan itibaren binmem bu boqa..

benimki 600 f, 50 ytl'ye depo doluyo, 170km, kasarsan 200-210 km civarı yapıyo.

asm

SS'lerin tek araç olmayacağını düşünenlerdenim.

Yanında muhakkak küçük(veya büyük küçük:)) bir motor olmalı veya bir araba olmalı(o kısmı kişinin kendisine kalmış)

Hafta sonu gezmelerde kullanılmalı veya bir gezi için uzun yolda gaz açtığında marjinal maliyetine katlanmalı(önceden bir hesap kitap işine girerek)

Yine de 1400-1500 cc.'lik bir otomobilden daha ucuz veya aynı ama verdiği zevk daha fazla.

Bir hesaplıyalım; Benzinli bir 1400cc.-1500cc. araç, ortalama 100 km'de şehiriçi 6-7lt yakar,600'lükle aynı. Bakım desen 10.000 ya da 15.000'de bir fakat 300-400ytl arası değişir hemen hemen aynı. Vergi desen yıllık 561ytl, otomobilin daha fazla.

Buraya kadarki kalemlere bakıldığında ha araba kullanmışsın ha motosiklet hemen hemen masraf olarak aynı gözüküyor. Fakat kasko ve ekipman eklenince motosikletin yıllık masrafı artar. Bu segmentteki otomobillerin ortalama yıllık kaskosu 800-1.000 ytl civarı ve ekipman full geliyor.

Motosiklet hem daha zevkli hem nispeten trafik derdi yok, tek sorunu tehlikesi o da trafikteki insanlar alıştıkça daha da azalacaktır. Bence otomobil kullanan birine 600cc. racing'e geçmek (geçmek derken hemen değil tabi, arabayı sat 600'lük al demiyorum aman yanlış olmasın :) ) o kadar da masraflı gelmez, yani arada bir uçurum yok.

Böyle bir karşılaştıma yapmamın sebebi, çoğu insana 1400cc. bir otomobile binmek, günlük kullanmak lüks gibi gelmezken aslında aynı masrafı yaparak bindiğin motosiklet lüks gibi gelmektedir. 1400cc-1500cc. seçmemin sebebi ise en çok kullanılan binek otomobil bu segmenttedir ve asla lüks gözükmez, ihtiyaç denir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar