Ben 2011 motoshow'a özellikle Spyder almaya gitmiştim ama hesabım tutmadı ertelemek zorunda kaldım... Fuardaki Regal Raptor bölümündeki yetkili ile uzun uzun konuştum... Aynı soruyu sordum keşke 250 cc fiyatına 350 cc olsa dedim... Bana dedi ki ; bu motorların herşeyi aynı sadece motor bloğu farklı, şanzumanları aynı olduğu için bu bloklar birbirine uyumlu dedi... 7.000 TL verip 350 cc alacağına, ÖTV indirimi de varken 5.100 TL'ye 250 cc al, sıkılana kadar bin daha sonra istersen al motoru getir bayilerimize, kutusu açılmamış 350 cc motoru takalım, 250 cc olanı da ister sat, ister yedek olsun diye garajına koy dedi... 400-500 TL'ye bu işlem halledilir boşuna 350 cc diye fazla para verme dedi... Bu olay da bana çok mantıklı geldi... Durumu düzelteyim bu işi yapıcam zaten... Zaten öyle güç olarak da bi uçurum yok... 250 cc olan spyder 22 HP 350 cc olan ise 26 HP... Aradaki 2.000 TL fiyat farkını hissettirecek bi güç farkı yok bence...
Üstte Yazdığım Mesajımı, Yeni Aldığım Bilgiler Doğrultusunda, Yanlış Yönlendirme Yapmamak Adına Düzeltiyorum
Yukarıdaki mesajıma yazdığım 250 CC'yi 350 CC'ye çevirme olayında ben gayet saf düşüncelerle motoru satan arkadaşa inanmış ve söylediklerini aynen burada sizlerle paylaşmıştım... Bu konuda 250 CC'yi, 350 CC ye dönüştürürken uyum konusunda bi sıkıntı yok... Orası tamam... Sıkıntı verilen fiyattaymış...
Regal raptor forumundan çok değerli bi abim, Celil Abim, bu mesajımı okuduktan sonra İstanbul'daki bana o değişimi anlatan Regal Raptor'un bayiisindeki usta ile konuşmuş... Usta değişimin kolaylıkla yapılabileceğini fakat verilen fiyata asla mal edilemeyeceğini söylemiş... Bunu üzerine Celil abi
bana o siteden özel mesaj atıp konuyu anlattı... Bende siz değerli arkadaşlarımdan verdiğim yanlış bilgiden dolayı özür diliyorum... Bu iş bu paraya olmaz diyen '' Slayer '' nickli arkadaşa da ayrıca özür ve teşekkürlerimi iletiyorum... :cat:
Bu arada Celil Abi'nin yolladığı özel mesajı da affına sığınarak burada yayınlıyorum ki arkadaşlar bilgilensin...
'' merhaba mehmet mt de konuyu okudum
öncelikle satıcının dediği 250cc 350 cc ye çevrilebilir doğru fakat 500 tl ye değil aynı konuyu o satıcının işi yapacak servis sorumlusu ustayla görüştüm dğişmesi gereken parçalar ( fiatlar ortalamadır )
1- piton bloğu ( gömlek ) 400 tl
2- piston tanesi 50tl*2 ad. 100 tl
3-alt blok geniş oldugundan üst sibop kapagı ve dolayısı ile siboplar değişecek bunun fiatını bilmiyorum fakat 250tl civarı olacagını düşünüyorum
4-conta takımı
5- yağ
6- işçilik
toplamda 1500 tl den aşağıya çıkmaz demişti
satıcı malını satmak için herşeyi söyler kendin araştır ''
Esnaf diye bildiğimiz insanların, 3 kuruş kazanmak uğruna insanlara yanlış bilgiler verdiğini de unutmayın, ben bu tuzağa düşüp bu motoru o amaçla alıcaktım... Artık alsam bile cc yükseltme olayının bu rakamalara olmayacağını anladım... Bilginiz olsun...