sprey boyayla birkaç küçük değişiklik

son 4 gündür makine de değişiklikler yapıyorum fakat bi sıkıntı var sprey boya konusunda,

şasi vidalarını kapatmak için olan plastik kapakları mat siyah olarak boyadım ve yerlerine taktım sanırım plastik oldukları için pek sıkıntı yaşamadım

fakat konu ön siperlik ve grenaj vidalarına geldiğinde sorun yaşadım çünkü bu sefer metal üzerine parlak siyah boya atmam gerekiyordu, boyama işlemini tamamladım her vidanın fakat boyayı nasıl kalıcılaştıracağımı bilmiyorum ben zımpara yapıp yüzeyi temizleyip direk siyah parlak sprey boya sıktım gayet güzel oldu fakat deneme amaçlı bi vidayı tırnağımla kazıyınca boyanın sökülmesi biraz moralimi bozdu.

üzerine vernik mi atılacak yoksa tinerle silinecek mi bilen var mı?

daha manetleri boyayacaktım durum böyle olunca henüz cesaret edemedim ilk önce çözümü bulayım dedim.

Son düzenleme:

HUN

zımpara , astar , boya , vernik bu sıralamayı uygulayacaksın

Öyle küçük vidalara hafif zımpara yaptıktan sonra boya atıp(ince 1 kat toz şeklinde 10dk sonra normal 1 kat) bir gün iyice beklemelisin boyanın iyice kuruması için.Kuruduktan sonra üstünü silip tozdan arındırıp vernik atarsan sorun çözülür

Vidaları bir mıknatıs ile kontrol edin, eğer vidalarınızı mıknatıs tutmuyor ise paslanmaz çelik olmaları muhtemeldir. Paslanmaz çeliğe boya tutmaz, özel işlem gereklidir. Galvaniz ise boyanabilir ancak galvanize boya tutturmak zordur. Bu nedenle kullandığınız boyanın uygulayacağınız yüzeye uygun olması gerekir. Eğer galvaniz üzerine boya atılacak ise Hammerite' in galvaniz üstü boyalarını (spreyi de var) tercih edebilirsiniz. Bulamazsanız internetten sipariş vermenizi öneririm.

Eğer ki uygulama yapılacak yüzey plastik ise plastik boyalarını, polikarbon ise polikarbon için üretilmiş boyaları tercih etmeliyiz ki emeğimiz boşa gitmesin. Bu 10 lira ona niye 20 vereyim dersek, bir aya kalmadan boya dökülünce inanın insan o 10tl farkı verip de almadığı için kendine çok sövüyor :wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar