Sportster dan BOBBER projesi

İmkan ve becerileriniz dahilinde harika bir bobber ortaya çıkacak kanımca.Umarım ilerde bir gün benimde böyle bir motosikletim olur.Yapamam o ayrı konu parayla alabilirsem.Naked veya sade görünümlü safkan motorlara ayrıca bir ilgim var.Ailecek takip ediyoruz.

namk, MSM, sularseller tesekurler

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:18 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:54 AM ----------

yeni gelen on far. eski farin yaninda ne kadar kucuk kaliyor!

2r5bz81.jpg

,

arka stop lambalari, bu ucunden bir tanesini kullanicagim

23iz62x.jpg

,

elektrik switch'leri, klasik tasarim

t6scn6.jpg

,

kucuk klasik tip yuvarlak ayna

2qxyeqg.jpg

,

gizli yayli ayak, bunu en son kaplamadan evel saseye kaynaticagim

ambcid.jpg

,

yeni fren baglantilari

rmmhwn.jpg

,

bu arada elektrik tesisatina basladim

302azh3.jpg

Allah sabır selamet versin abi mobylette nin elektrik tesisatı bile benm canıma yetmişti :)

şu sürekli yanan amerikan tarzı yan lambalar için bir şey düşünürsen o üç stoptan altta küçük olanı bi gözünde canlandır derim abi
vaktin olmuyor heralde yoksa çoktan rampadaydı :cat:

abi ellerine sağlık, forumca takipteyiz:)
stop olarak ortadan bölmeli olan yakışır bence
kolay gelsin.

takip-------------------------->>>
:)

ust motor kulagi

ceyhun__22, umut2738, serdar46

tesekurler arkadaslar

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:15 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:00 AM ----------

orjinali yeni saseye kucuk geldigi icin tasarimini degistrdim, yeni kaynak yerlerini gorebilirsiniz,

bu arada yeni kulaga atesleme bobini diklemesine onune takilabiliyor, iki delikli yatay parcanin kaynak yerlerini tasladim

2hpiq9d.jpg

2my5c85.jpg

2h7gwhv.jpg

34y9rna.jpg

Son düzenleme:
eski far daha güzel gibi duruyor sanki angel.birde boya işini acaba daha detaylı anlatabilir misin?bende motorumu boyamayı düşünüyorum bu aralar ve bazı şüphelerim var bu konuyla ilgili.stop olarakda çift camlı olanı kullanabilirsin.güzel duruyor.yada benim naçizane görüşüm ledlerden arka çamurluğun altına çizgi halinde yapabilirsin.

Ortaya nasıl bir güzelliğin çıkacağını herkesten çok daha fazla merak ediyorum ve size imreniyorum :)
Kolay gelsin ...

Geçen sene motorumu boyarken bu tarz boyayı çok aradım. gündüz kırmızı akşama doğru iki renk ve gece siyah. ama bırakın bulmayı , yılların boya satıcıları bile bu boyanın ne olduğunu anlayamadı

Alta metalik kırmızı ,üste tek kat siyah atayım dedim.rengi tutturamam diye çekindim vazgeçtim.

BBBR'ye bende katılıyorum. Türkiyede bu tarz işleri yapmak, şimdilik sadece hayal. TT custom veya Şenkalaycı ailesi gibi bu işi profesyonel olarak yapanlar ise , Türkiye şartlarınıda düşünürsek, hatırı sayılı çok ciddi bir bedel istemekte ( ki bence el emeğinin sabit bir bedeli yoktur. ) dolayısıyla custom çalışmaları haliyle motor fiyatını kat kat aşmaktadır.

ithal parça kullanmaya kalktığınızda da gümrük mevzuuatlarından dolayı ve aradaki aracılardan dolayı ,yanı başımızdaki yunanistanda bile her köşe başında satılan ürün 3-4 katı fiyata çıkmaktadır. e bay'da 50 euroluk ürünü dükkanda 200 euro gibi bir fiyata buldumuzda da almaktansa , benzerini yaptırmak daha mantıklı gelmektedir.

Motor kısmına yapılacak modifikasyon müdahaleleri haricinde ,Bu tür projeleri görüpte , kendi motoruna custom çalışması yapmak isteyenlere yegane tavsiyem , bu tür işleri çekirdekten yetişme sanayii ustalarına vermemeye çalışın..mümkünse bir makina mühendisine danışın , onun görüşleri ve tavsiyeleri doğrultusunda ve bizzat onun çalıştığı ustalara yaptırın.Çünkü yapmayı düşündüğünüz bir aparatın veya custom çalışmasının olup olmayacağını ya da motorunuzda düzgün durup durmayacağını , motorun genel yapısıyla uyumlu olup olmayacağını , bir makina mühendisi daha yapmadan bile çok daha iyi görür ve yorumlar. neticede bu tür işleri sanayii ustalarına yaptırsanız , elinizde teknik olarak custom görüntüsü olan ancak motorda kullanımı rahatsızlık veren bir sürü parçanız , ve kullanımı rahatsız bir motorunuz olur.

Kıssadan Hisse : Makina mühendisi arkadaşınız varsa onunla iyi geçinin , yoksa bir an önce edinmeye bakın.anlattıklarımın hepsi bizzat yaşanarak tecrübe edilmiştir.

abi bu dediğin renk benim arkadaşımın arabasında vardı bursada gece dağ yoluna çıkarken polis denk gelmiş durdurmuş ruhsata bakmıslar bide arabaya bakmıslar polis bu araba siyah demiş salmamış adamla iddaalaşmış fenerle falan anlayamamışlar rengini polis sabaha kadar tutmuş arkadaşları türkiyede bu da böyle geçen bi olay :)

eski far daha güzel gibi duruyor sanki angel.birde boya işini acaba daha detaylı anlatabilir misin?bende motorumu boyamayı düşünüyorum bu aralar ve bazı şüphelerim var bu konuyla ilgili.stop olarakda çift camlı olanı kullanabilirsin.güzel duruyor.yada benim naçizane görüşüm ledlerden arka çamurluğun altına çizgi halinde yapabilirsin.

boya degilde powdercoat yapilcak, bir tur kaplama, bi arkadas izahini yapmisdi onceden burda,
o safhaya gelince detayli bir sekilde anlaticagim,
fikirlerin icin tesekur ederim, sevgiler . .

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:14 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:13 AM ----------

Ortaya nasıl bir güzelliğin çıkacağını herkesten çok daha fazla merak ediyorum ve size imreniyorum :)
Kolay gelsin ...

SmirnouF, tesekurler

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:19 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:14 AM ----------

abi bu dediğin renk benim arkadaşımın arabasında vardı bursada gece dağ yoluna çıkarken polis denk gelmiş durdurmuş ruhsata bakmıslar bide arabaya bakmıslar polis bu araba siyah demiş salmamış adamla iddaalaşmış fenerle falan anlayamamışlar rengini polis sabaha kadar tutmuş arkadaşları türkiyede bu da böyle geçen bi olay :)

sabaha kadar haa, demekki sabah anlamis aracin rengini

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:36 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:19 AM ----------

atq9mu.jpg

50gxsx.jpg

2ynrvaq.jpg

34gr8g2.jpg

25s3itc.jpg

f550cz.jpg

20k5c06.jpg

9ft93q.jpg

288cfop.jpg

2ufq82d.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:43 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:36 AM ----------

bu arada motoru bugun krikonun uzerinde calisdirdim, egzozun sesinden memnunum :))) , video ya cekip yayinliycam ;)

Üstad,ellerine sağlık.Makine ortaya çıktıkça merakım dahada artıyor.Bitir artık şunu :).:cat:

bende merakla takipteyim
bu arada bitince bi tur verir:cherry:sin artık ha?

Aceleye gerek yok 10 numara 5 yıldız gidiyosun yola devam imrenerek bakıyorum ve merakla bekliyorum eline sağlık....

Bu tür imkanların bu denli yetenekli , bilgili bir insanın elinde olmasını görmek inanılmaz mutluluk verici.. Hayranlıkla takip ediyorum , çok iyi bir iş çıkarıyorsunuz.

ilk VIDEO :)

bende merakla takipteyim
bu arada bitince bi tur verir:cherry:sin artık ha?

:) neden olmasin

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:36 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:29 PM ----------

Aceleye gerek yok 10 numara 5 yıldız gidiyosun yola devam imrenerek bakıyorum ve merakla bekliyorum eline sağlık....

bikerboy35, tesekurler :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:37 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:36 PM ----------

Bu tür imkanların bu denli yetenekli , bilgili bir insanın elinde olmasını görmek inanılmaz mutluluk verici.. Hayranlıkla takip ediyorum , çok iyi bir iş çıkarıyorsunuz.

philetoaster, cok tesekurler

.
.
.

ilk VIDEO, sesini acmayi unutmayin :)

[YT]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/0IQtalLFUJ0&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/0IQtalLFUJ0&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YT]

Son düzenleme:
bu sesı tele kaydedip gece uyumadan önce açıp dinliycem ninni niyetine... arkadaşım harıka bı calısma yapmıssın yenı gordum fotoları gerçekten butun ıçtenlıgımle hayran oldum.. sizin gibi insanlar kolay bulunmuyo bu zamanda bende bobber yapmak için izleyebileceğim kendıme örnek alabılecegım kafamdakı tasarıyı reele dökmek için kullanabılecegim bır yolgösteren arıyodum ama artık gerek kalmadı çok teşekkür ederek yaratıcılığının devamını ve calısmalarını dort gözle beklıyorum...(artık en buyuk takıpcınım :))

Oyyy oyyy oyyy sesin güzelliğine bakarmısınız şiir gibi çalıştırıcaksın alıcaksın eline biranı karşısına geçip kafayı çekiceksin...

Devamını merakla bekliyorum hocam eline sağlık....

Zevkler ve renkler tartışılmaz. dolayısyla her custom çalışması , benzersiz olur. zaten amaçta bu değil mi ? fabrikasyon çıkışlı malzemelerle oynayarak , alışılagelmişin dışına , kendi zevkimize göre üretilmiş parçalarla çıkabilmek.

resmini verdiğim far mantığını beğenirmisiniz bilmem. benimksi sadece bir öneri.kendi motorumda ,zamanında yapmayı çok düşündüm , ancak benim far yapısı uygun olmadığı için kendim yapamadım.bu sebeple krom farı mat siyaha boyadım.gerçi deri gibi durmadı ama olsun.

Ön farınızı ( ve eğer kullacaksanız sis farlarını ) selenizde kullanacağınız aynı deri ile kaplamaya ne dersniz ? pek rastlanımayan , değişik bir far olabilir .

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:50 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:23 AM ----------

Yularıdaki yorumum için bir düzeltme

Ben selenizin tamamen deri ile kaplı olacağını düşünmüştüm. video yu sonradan seyrettiğimde , selenizin yarı krom yarı deri olduğunu gördüm.ve yukarıdaki önerimi tekrarlayıp , birde ilave yapıyorum.

Ön farınızda , farının ebatlarıa uygun , bir ön ızgara kullanırsanız ,amortisör yayları ile görünüşü uyumlu , eşi benzeri olmayan bir far olacaktır.

bu tarz bir uygulamanın aydınlatma esnasında kısmende olsa ısığı azaltacağınıda göz önüne almak lazım. neticede orjinalinden daha ufak bir far kullanacaksınız.neticede tercih sizin olacaktır. Benimkisi sadece bir fikir.

Ayrıca debriyaj kolunu ve vitesi , elle kumanda etmek için yaptığınız uyarlamayı gösteren resimler ve videolar yayınlarsanız sevinirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar