Sportster dan BOBBER projesi

selam deli_mavi, duz mat siyah, yada dokulu mat siyah, desen yapmam herhalde.
saygilar . . .

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:22 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:19 AM ----------

eger desen/grafik fikirleriniz varsa gormek isterim ;)

parlak metalik renkler severmisin mesela bal kopugu yada hardal sarisi iyi gidiyor krom calismalarinda goruntu super oluyor yada metalik gece maviside olabilir ben nerede yasadiginizi bilmedigimden size bukalemun rengi soyleyemiyorum yasalar izin veriyomu bilmedigim icin.renk degistiren boyalar var metalik hem orjinal olur hemde super:cat:

parlak metalik renkler severmisin mesela bal kopugu yada hardal sarisi iyi gidiyor krom calismalarinda goruntu super oluyor yada metalik gece maviside olabilir ben nerede yasadiginizi bilmedigimden size bukalemun rengi soyleyemiyorum yasalar izin veriyomu bilmedigim icin.renk degistiren boyalar var metalik hem orjinal olur hemde super:cat:

Parlak metalik renkleri severim :) .. diger motorumun rengi "candy root beer" tam karsiligini bilmiyorum ama bal kopugunun koyusu, oda isiga gore renk degistiriyor ama o abartili olanlar kadar degil.

burda cok koyu gorunuyor,
28l5thy.jpg

burada gercege daha yakin,
2hmmrtw.jpg

hic siyah motorum olmamisdi, benim kizda siyah seviyor.. o yuzden siyah yapicagiz gibi gorunuyor . . .

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Parlak metalik renkleri severim :) .. diger motorumun rengi "candy root beer" tam karsiligini bilmiyorum ama bal kopugunun koyusu, oda isiga gore renk degistiriyor ama o abartili olanlar kadar degil.

burda cok koyu gorunuyor,
28l5thy.jpg

burada gercege daha yakin,
2hmmrtw.jpg

hic siyah motorum olmamisdi, benim kizda siyah seviyor.. o yuzden siyah yapicagiz gibi gorunuyor . . .

mat siyah :cat::cat::cat:

Geçen sene motorumu boyarken bu tarz boyayı çok aradım. gündüz kırmızı akşama doğru iki renk ve gece siyah. ama bırakın bulmayı , yılların boya satıcıları bile bu boyanın ne olduğunu anlayamadı

Alta metalik kırmızı ,üste tek kat siyah atayım dedim.rengi tutturamam diye çekindim vazgeçtim.

BBBR'ye bende katılıyorum. Türkiyede bu tarz işleri yapmak, şimdilik sadece hayal. TT custom veya Şenkalaycı ailesi gibi bu işi profesyonel olarak yapanlar ise , Türkiye şartlarınıda düşünürsek, hatırı sayılı çok ciddi bir bedel istemekte ( ki bence el emeğinin sabit bir bedeli yoktur. ) dolayısıyla custom çalışmaları haliyle motor fiyatını kat kat aşmaktadır.

ithal parça kullanmaya kalktığınızda da gümrük mevzuuatlarından dolayı ve aradaki aracılardan dolayı ,yanı başımızdaki yunanistanda bile her köşe başında satılan ürün 3-4 katı fiyata çıkmaktadır. e bay'da 50 euroluk ürünü dükkanda 200 euro gibi bir fiyata buldumuzda da almaktansa , benzerini yaptırmak daha mantıklı gelmektedir.

Motor kısmına yapılacak modifikasyon müdahaleleri haricinde ,Bu tür projeleri görüpte , kendi motoruna custom çalışması yapmak isteyenlere yegane tavsiyem , bu tür işleri çekirdekten yetişme sanayii ustalarına vermemeye çalışın..mümkünse bir makina mühendisine danışın , onun görüşleri ve tavsiyeleri doğrultusunda ve bizzat onun çalıştığı ustalara yaptırın.Çünkü yapmayı düşündüğünüz bir aparatın veya custom çalışmasının olup olmayacağını ya da motorunuzda düzgün durup durmayacağını , motorun genel yapısıyla uyumlu olup olmayacağını , bir makina mühendisi daha yapmadan bile çok daha iyi görür ve yorumlar. neticede bu tür işleri sanayii ustalarına yaptırsanız , elinizde teknik olarak custom görüntüsü olan ancak motorda kullanımı rahatsızlık veren bir sürü parçanız , ve kullanımı rahatsız bir motorunuz olur.

Kıssadan Hisse : Makina mühendisi arkadaşınız varsa onunla iyi geçinin , yoksa bir an önce edinmeye bakın.anlattıklarımın hepsi bizzat yaşanarak tecrübe edilmiştir.

Kıssadan Hisse : Makina mühendisi arkadaşınız varsa onunla iyi geçinin , yoksa bir an önce edinmeye bakın.anlattıklarımın hepsi bizzat yaşanarak tecrübe edilmiştir.

+1 :cat:

işine karışmak gibi olmasın ama şu iki motor renk açısndan çok şık

guzeller, ozellikle ikincinin renk kombinasyonu cok uyumlu,

kardesimde cok begenmis onu, burdan aileye selamlar bu arada :rendeer:

benim baya begendigim bi bobber da bu, ustelik boyasiz !
11kkyrk.jpg

2j5cr46.jpg

baştan sona şimdi tek tek okudum resımlere baktım eline emeğine sağlık bu iş inanılmaz ustalık ister görünen sizde mevcut sizi calışmalarınızdan dolayı tebrık ederım yalnız cok aptalca gelmesın ben o motorun ilk halıne bayılıyorum zevk meselesi tabi ama calışmanıza becerınıze hayran kaldım dıyebılırım:rendeer:

+1 :cat:

guzeller, ozellikle ikincinin renk kombinasyonu cok uyumlu,

kardesimde cok begenmis onu, burdan aileye selamlar bu arada :rendeer:

benim baya begendigim bi bobber da bu, ustelik boyasiz !
11kkyrk.jpg

2j5cr46.jpg

zevklerimiz uyuşuyor:cat:
boyasız olunca aklıma Mickey Rourke geldi- marlboro man:cherry:
selamlar,
(motor bitince videoda isteriz)

Ellerine sağlık süper gidiyo en kısa zamanda boyanmış halinide görmek isteriz :)

hmm baştan beri okudum bende motoru görürüm diye son mesaja geldim hala bitmemiş..

bizim hayal edemediğimiz motoru arkadaş lime lime doğradı yaw :(
bende olsa o harley heralde binmeye kıyamaz garajda öyle parlatıp seyrederdim :)

Sevgili Angel Spear, ABD den Türkiye'ye yada Avrupa'dan da olursa daha iyi olur motor getirme şansımız nedir? şartları bedeli ne olabilir, bilginiz var mı?
aydınlatırsanız sevinirim.
Tam motor almaya karar verdim, motor satan yer bulamıyorum öyle bir memleket ve şehir burası.

bu işlerle uğraşmak için epey bir birikim ve deneyim olması gerektiği belli
tebrik ediyorum, umarım ilk halinden güzel olur yoksa yazık olacak Harleye :)

baştan sona şimdi tek tek okudum resımlere baktım eline emeğine sağlık bu iş inanılmaz ustalık ister görünen sizde mevcut sizi calışmalarınızdan dolayı tebrık ederım yalnız cok aptalca gelmesın ben o motorun ilk halıne bayılıyorum zevk meselesi tabi ama calışmanıza becerınıze hayran kaldım dıyebılırım:rendeer:

askon, tesekur ederim :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:41 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:32 AM ----------

zevklerimiz uyuşuyor:cat:
boyasız olunca aklıma Mickey Rourke geldi- marlboro man:cherry:
selamlar,
(motor bitince videoda isteriz)

serdar46, evet sen soyleyince hatirladim, boyasizdi oda ;) , bu arada o donemin filmlerinden vahsi orkide de Mickey r kullandigi sari camurliksuz fxsts'ide cok begenmisdim.

bitince video yayinliyacagim, sevgiler :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:46 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:41 AM ----------

Ellerine sağlık süper gidiyo en kısa zamanda boyanmış halinide görmek isteriz :)

cagan_hell, tesekurler, son 1-2 haftadir cok yogundum motora pek vakit ayiramadim, ama bir cok yeni parca geldi bu arada, gelisme oldukca tum resimleri yayinliyacagim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:48 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:46 AM ----------

el arabası güzel

emrahselim, tesekurler :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:10 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:48 AM ----------

hmm baştan beri okudum bende motoru görürüm diye son mesaja geldim hala bitmemiş..

bizim hayal edemediğimiz motoru arkadaş lime lime doğradı yaw :(
bende olsa o harley heralde binmeye kıyamaz garajda öyle parlatıp seyrederdim :)

Sevgili Angel Spear, ABD den Türkiye'ye yada Avrupa'dan da olursa daha iyi olur motor getirme şansımız nedir? şartları bedeli ne olabilir, bilginiz var mı?
aydınlatırsanız sevinirim.
Tam motor almaya karar verdim, motor satan yer bulamıyorum öyle bir memleket ve şehir burası.

bu işlerle uğraşmak için epey bir birikim ve deneyim olması gerektiği belli
tebrik ediyorum, umarım ilk halinden güzel olur yoksa yazık olacak Harleye :)

merhaba sentez, yeni sporststerlari, acikcasi yeni harley 'leri pek begenmiyorum, kayis, amortisor, on camurluk (on fren :)))) vs... tarzim degil,
bobber yani bobbed (sokulup/kesilip atilmis) eski tarz motor seviyorum.
disli ve egzantrik kapaginida kesiyorum su anda, sportster in sag alt motor kaplamalari cok cirkin.

tr ye motor getirme konusunda hic bir fikrim yok, burda mutlaka bu konu hakkinda daha tecrubeli arkadaslar vardir.

olumlu dusuncelerin icin tesekurler, ilk haliyle karsilastirilamaz cunku tamamen farkli bir tarz olucak, kimine gore yazik kimine gore ***rahatsiz*** bir makina olucak ;) . . . sevgiler

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:17 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:10 AM ----------

bu motorda ön fren yok mu? :silent: bu motorun durması biraz zor olmazmı ya?

on fren yakismaz o makinaya sokulur atilir ;)

.
.
.

kimseye tavsiye etmem ama :)

hocam inan önünde eğilecek adamsın gerçi senin imkanlarında baya bi geniş orası ayrı burdaki çoğu insanın bukadar imkanı yoktur ki yok :( bizemi öyle geliyor bilmiyorum ama süper bir iş çıkartıyosun tebrikler...

çalışma stiline hayrtan kaldım attığın argon kaynağı sanırımki bu montaj işlerinde o kullanılır yanlışım varsa düzelt kaynağın atılışı bile işin erbabı olduğunu gösteriyo
özellikle mengeneye bağladığın parçanın 2-3 yerden tutturulup puntalaman bile seni klasik TÜRK insanı olmakdan çıkarsada RAKI kadehinin tezgahında olması bir okadar içine çekiyodur :)

ekipmanları kullanırken taktığın kaynak gözlüğünün boyasına ufacık parçayı taşlarken eldiven takmana işçiliğe göstermiş olduğun özene(bu motoru kız arkadaşına yapmanın zorunlu etkisi olabilir :) ) garajındaki PORSCHE 'ye :wiinkk:diyecek kelime bulamıyorum...

sonucunu çok merak ediyorum nekadar tarzım olmasada EMEĞİNE hayran kaldım teşekkürler paylaşdığın için:rendeer::rendeer::rendeer::rendeer:

yazılanların hepsini okumaya çalışdım fakat nerde olduğunu tam belirtmedin sanırım yada göremedim tekrardan yazabilirmisin?

hocam inan önünde eğilecek adamsın gerçi senin imkanlarında baya bi geniş orası ayrı burdaki çoğu insanın bukadar imkanı yoktur ki yok :( bizemi öyle geliyor bilmiyorum ama süper bir iş çıkartıyosun tebrikler...

çalışma stiline hayrtan kaldım attığın argon kaynağı sanırımki bu montaj işlerinde o kullanılır yanlışım varsa düzelt kaynağın atılışı bile işin erbabı olduğunu gösteriyo
özellikle mengeneye bağladığın parçanın 2-3 yerden tutturulup puntalaman bile seni klasik TÜRK insanı olmakdan çıkarsada RAKI kadehinin tezgahında olması bir okadar içine çekiyodur :)

ekipmanları kullanırken taktığın kaynak gözlüğünün boyasına ufacık parçayı taşlarken eldiven takmana işçiliğe göstermiş olduğun özene(bu motoru kız arkadaşına yapmanın zorunlu etkisi olabilir :) ) garajındaki PORSCHE 'ye :wiinkk:diyecek kelime bulamıyorum...

sonucunu çok merak ediyorum nekadar tarzım olmasada EMEĞİNE hayran kaldım teşekkürler paylaşdığın için:rendeer::rendeer::rendeer::rendeer:

yazılanların hepsini okumaya çalışdım fakat nerde olduğunu tam belirtmedin sanırım yada göremedim tekrardan yazabilirmisin?

lijoluna, tesekurler

evet ; 75% argon + 25% CO2 gaz alti, mig yada GMAW
ben sadece yapilan isi kuralina gore yapmaya calisiyorum, laf olsun diye yapilanlar zaman/enerji kaybi.
raki TURK kulturumuzun en onemli parcalarindan biri tabi, olmasa olmaz ;) her nekadar pacific kiysinda olsakda

sevgiler

Son durum nedir noldu motosikleti yaptinizmi?

Merhaba deli_mavi, son 1-2 haftadir cok yogundum, malesef motora pek vakit ayiramadim, fakat ust motor kulagini fabrikasyonunu bitirdim, ayrica bir cok yeni parca geldi bu arada,
kulagin ve parcalarin resmini ceker yarin yayinlarim.
saygilar,

ne güzel yeni şeyler öğreniyoruz teşekkür ederim kendi adıma.

MFM

abi 9 sayfa okudum öyle bir dalmışım ki tarihlere hiç bakmadım dedim bu motor kesin bittmiştir bi baktım sayfa bitti öbür sayfa yok :S:S yıkıldım resmen ya hocam bitir şu motoru ya valla :cat: ellerine sağlık zevkli adamsın inş. gönlünce olur..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar