Sportster dan BOBBER projesi

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
siz varya orange county choppers a dudak uçuklatırsınız:cherry::cherry::cherry:

siz varya orange county choppers a dudak uçuklatırsınız:cherry::cherry::cherry:

tesekurler :)))))

kaldigimiz yerden devam ediyoruz,

arka camurlugun ust braketini fabrikasyonu ve camurlugun ayarlanmasinin resimleini yukliycam birazdan

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:46 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:36 PM ----------

once yine kartondan sablonun hazirlanmasi,

2r6pumd.jpg

ust braketi iki parcadan yapmaya karar verdim,

30lf909.jpg

mengenede iki parcanin paralel sekilde kaynaga hazirlanmasi,

xefz9j.jpg

2ngqwdl.jpg

nx3pch.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:46 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:46 PM ----------

154u9na.jpg

2mra4r9.jpg

358uvkg.jpg

angel spear burda amca olmayı bekleyen adamlar gibi heyecanlıyız yemin ederim.bütün site motorun bitmesini bekliyor.

Ya bizde mobylette yapalım:D,Az önce indim mobylette tepesinden bunun motorunu bisiklete monte edicem.Koydum kafaya:) yardım edebilecek var mı?

proje hep var da o adam şaşırmış bi para istio xs e dolayısı ile onu sanırım almıcam ve başka bişiler bakıorum iş yapmak için tabi motor projesini sanırımdaha ileri bir tarihe bırakacağım
şimdilik kararım bu :)

anladim, bol sanslar . . .

bugun custom vites ""Jokey Kirbaci"" parcalarinin fabrikasyonunu bitirdim yarin kirbacin ;) montajini bitircegim ve aksamina resimlerini upload edecegim.

motordan ziyade kardeş meslek ney maaş nekadar alıyorsun bunları süşünüyorum ben hayal bile demedigim motoru parcaladın yaaa

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yok yok iyi değilsiniz siz :mrgreen:

takipteyim süper gidiyor ya :mrgreen:

tesekurler :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:06 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:02 PM ----------

" Jockey Kirbaci "nin parcalarinin fabrikasyonu:

tasiyici braketin sablonunun eskiz calismasi

2vhyw6w.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:08 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:06 PM ----------

Tasiyici braketin fabrikasyonu

ofws43.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:11 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:08 PM ----------

alistirma

b65b35.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:16 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:11 PM ----------

cjal2.jpg

Bitmeden jokey kırbacının ne olduğunu öğrenemeyeceğim, sorması ayıp ne işe yarar ::utangac:

bir cesit vites/shifter dizayni, adini vitez topuzunun yeri itibari ile almisdir, bir jokey'in atini kamcilarkenki elinin/kolunun acisiyla aynidir vites degistirirkenki kolun pozisyonu ;)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:21 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:16 AM ----------

kamcinin devami
.
.
.

vites kolunun alt parcasinin fabrikasyonu
f024q1.jpg

b6wrab.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:24 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:21 AM ----------

314tq28.jpg

24g7fcj.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:33 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:24 AM ----------

alt parca bitmis sayilir burda, uzun parcayi vites basinin yerinin tesbiti icin model olarak kullaniyorum.

a496aw.jpg

burda vites kolunun acisini bulabilmek icin degisik acilarda kolu alt parcaya puntaladim, ve motorun uzerinde bu farkli acilari denedim

29m14y8.jpg

23sxgdc.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:40 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:33 AM ----------

30w06zm.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:46 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:40 AM ----------

kolun son tasarimi, fabrikasyonu

2znn32r.jpg

35i94rc.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:51 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:46 AM ----------

vitesin topuzunun rodunun kesilip vites kolunun ucuna kaynatilmasi

9ar34i.jpg

fth37q.jpg

kamcinin parcalari bir arada :)

nya1yq.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:11 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:01 AM ----------

Anladığım kadarı ile arabalarda ki vites kolu gibi olacak, kullanımı zor olsa gerek :mrgreen:

motor biraz hardcore ve bayaga bi alcak olucak, ancak jokey tarzi vites tasarimlari 30/40'li yillarda ve oncesinde vardi. kullanimi cok zor degil ancak debriyajinin yeri ergonomisinde etkili oluyor.

Yok solda debriyaj, viteste solda; frenle debriyaj kolu yer mi değişecek, yoksa bu alet ile debriyaj ayarlaması yapmayı da planlıyor musunuz? Mesela vites ayaklıklarına, debriyaj ayaklığı gibi :)

guzel soru!

motorsikletlerde genelde uc tip debriyaj tipi kullaniyorlar vites kollu oldugu vakit,

fabrika uretimi motorlarda soldan ayakdan, kitlemeli tip: basinca basili kaliyor, tekrar basinca kendini birakiyor. bunlarda sag tarafdanda vites kollu olabiliyor "tankdan kollu" deniyor

ikincisi soldan ayakdan "intihar tipi debriyaj" : custom motorlarda genelde bu tip kullaniyorlar, arabayla ayni sekilde calisiyor, vites kolu solda

ucuncusu debriyaj kolu shifterin kendi uzerinde olabiliyor. bu genelde onde fren kullanilmadigi vakit tercih ediliyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:53 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:35 AM ----------

jokey kamcisinin tamamlanmis hali

2ir4wg0.jpg

2eatg8l.jpg

16lbqd5.jpg

qpfac5.jpg

1j2i9s.jpg

hocam yazını simdi okudum bastan sona goruldugu uzere super bir is cıkacak sonunda ellerine saglık 4 gozle bekliyoruz sonucu kusadasından selamlar!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar