Bitmeden jokey kırbacının ne olduğunu öğrenemeyeceğim, sorması ayıp ne işe yarar ::utangac:
bir cesit vites/shifter dizayni, adini vitez topuzunun yeri itibari ile almisdir, bir jokey'in atini kamcilarkenki elinin/kolunun acisiyla aynidir vites degistirirkenki kolun pozisyonu

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:21 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:16 AM ----------
kamcinin devami
.
.
.
vites kolunun alt parcasinin fabrikasyonu
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:24 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:21 AM ----------
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:33 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:24 AM ----------
alt parca bitmis sayilir burda, uzun parcayi vites basinin yerinin tesbiti icin model olarak kullaniyorum.
burda vites kolunun acisini bulabilmek icin degisik acilarda kolu alt parcaya puntaladim, ve motorun uzerinde bu farkli acilari denedim
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:40 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:33 AM ----------
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:46 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:40 AM ----------
kolun son tasarimi, fabrikasyonu
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:51 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:46 AM ----------
vitesin topuzunun rodunun kesilip vites kolunun ucuna kaynatilmasi