Sol Şerit Sadece Dört Tekerleremi Açık

Bu gün işe gidiyordum (maltepe kartal arası e-5) bir ara sol şeride geçmem gerekti giderken 90-100km hız arası arabanın biri arkadan korna çalıyor baktım sağa geç diyor önüme baktım öle aham şaham kapatıp gidilecek yol yok sizce mantıklımı ne yani biz sol şeridi kullanamıycakmıyız bize kapalımı bu şerit birde arkadan bizim şirketten biri geliyormuş dediğne göre artis kişilik sinirlenip peşime düşmüşte yakalayamamış düşünün trafiği birde o trafikte bana sağa geç diyor kapatılıp gidilicek yol var ya hem olsa bile orda 120-150 mi yapıcak

haksızmıyım sizce

Hocam (bunları herkes bilir ama söylim)

Şehiriçi hız limiti : 50 "hem araba hem motosiklet için"
Şehirlerarası yollarda (yani e-5 falan) : 90
Otoyolda (tem gibi) : 120

Arabadan hızlı gidebiliyorsun herşerit senın dostum yani kısaca onun senden yol istemesine mahal vermeden sen basacaksınki sana yetişipde yol isteyemesin.

//Yanlış bilgi içeren mesajlar silindi. PRM\\

Bu yazdıklarım tamamen yasal sonuçlar, ama birde kendi yorumumu yapayım;Arabadan hızlı gidebiliyorsun herşerit senın dostum yani kısaca onun senden yol istemesine mahal vermeden sen basacaksınki sana yetişipde yol isteyemesin.
yanlışın var arkadaş; ancak bi arcı sollama anında hız sınırları dışına çıkabilirsin. o fren yaparsa dört tekerleğin sürtünme etkisinden senden daha kısa mesafede durur. çarpma meydana gelmişse aracın şasisi onu koruyacaktır. ancak emniyet kemeri takılıysa. senin o süratlerde kaymadan durman mümkün değil abs yoksa ki eğer çarpma olursa ilk darbeyi sen alırsın kafandaki kask da işe yaramaz o süratlerde illaki bi yerin kırılı verir. bu sebeble;
emniyetli bir şekilde,durabileceğiniz kadar sürat yapınız

Dostum sen takma kafanı motosiklet binerek zaten diğer sürücülere göre hata işliyoruz sen çevir gaz kolunu gerisini bakma tabiki temkinli olarak ama arkana bakma çok ciddiyim

yanlışın var arkadaş; ancak bi arcı sollama anında hız sınırları dışına çıkabilirsin. o fren yaparsa dört tekerleğin sürtünme etkisinden senden daha kısa mesafede durur. çarpma meydana gelmişse aracın şasisi onu koruyacaktır. ancak emniyet kemeri takılıysa. senin o süratlerde kaymadan durman mümkün değil abs yoksa ki eğer çarpma olursa ilk darbeyi sen alırsın kafandaki kask da işe yaramaz o süratlerde illaki bi yerin kırılı verir. bu sebeble;

Bravo en doğru yaklaşım.

emniyetli bir şekilde,durabileceğiniz kadar sürat yapınız [/QUOTE]

Dostum ben nededim ?

Uzun uzun açıkladım üst kısımda okumadın sanırım.

1-) yasal zorunluluk ve doğrusunu anlattım.
2-) kendi fikrimi söyledim.

1. madde senın dediği destekliyor zaten, neden bu süratlerde gidilmeli diye.
2. madde tamamen benım düşüncem, buna kimse katılmayada bilir, herkes katılada bilir.

kuralları bilmiyorum ama şunu söylemek istiyorum ki araba sürenler motosikletlileri böcek gibi görüyor sanki hiç bir şeye hakları yokmuş gibi:salut:
ama sağolsun arkadaşlar açıklamışlar kuralları kurallar karşısında boynumuz kıldan ince kusura bakma ama yanlış yapmışsın bencede

Dostum ben nededim ?

Uzun uzun açıkladım üst kısımda okumadın sanırım.

1-) yasal zorunluluk ve doğrusunu anlattım.
2-) kendi fikrimi söyledim.

1. madde senın dediği destekliyor zaten, neden bu süratlerde gidilmeli diye.
2. madde tamamen benım düşüncem, buna kimse katılmayada bilir, herkes katılada bilir.

arkadaşım madde 1 dekine bir lafım yok kendi fikrine lafım var. ben Gaziantepliyim. Son günlerdeki Gazianteple ilgili yazıları okumuşsundur herhalde. Gaziantep' te motorların yasaklanmasındaki en büyük neden rant olsada adamların elinde bir koz var. Oda Gaziantep'te meydana gelen trafik kazalarında motorsikletlerin oranı ki; yanlış anlama böyle 2 maddedeki gibi düşünenler yüzünden bu tüm Türkiye' ye yayılabilir.

Sol şeridi sürekli olarak ihlal etmek trafik kurallarına göre yasaktır. Sadece sola dönüşlerde ve sollamalarda kullanabilirsiniz.

Hocam (bunları herkes bilir ama söylim)

Şehiriçi hız limiti : 50 "hem araba hem motosiklet için"
Şehirlerarası yollarda (yani e-5 falan) : 90 "arabalar için", 70 "motosiklerler için"
Otoyolda (tem gibi) : 120 "arabalar için", 80 "motosikletler için"

Heh şimdi senın sorununa gelince, baktığımızda e-5 de motosikletli olarak bizim çıkabileceğimiz maximum hız 70km/s, buna rağmen arabaların çıkabileceği hız 90km/s yani bu demek oluyorki, sen sadece sollama yapmak için sol şeridi kullanabilirsin, bunun dışında sol şeridi sollama dışında normal seyir içinde kullanabilirsin ama arkana bir araba gelince ona yol verme zorunluluğun var cunku araba senden 20km/s daha hızlı gidebiliyor, bu yüzden ona yol vermek zorundasın.

Bu yazdıklarım tamamen yasal sonuçlar, ama birde kendi yorumumu yapayım;

Arabadan hızlı gidebiliyorsun herşerit senın dostum yani kısaca onun senden yol istemesine mahal vermeden sen basacaksınki sana yetişipde yol isteyemesin.

yasadan çok yorum hoşuma gitti.....

Sol şeridi sürekli olarak ihlal etmek trafik kurallarına göre yasaktır. Sadece sola dönüşlerde ve sollamalarda kullanabilirsiniz.
peki:cherry: 25 hede hödö........

Son düzenleme:
Arkadaşlar motosikletlerin hız sınırları araba ile eşitlenmemişmiydi ??:silent: Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum.Geçenlerde bi konuda prometheus a sölemiştim ama hız sınırlarının eşitlendiğini baya bi sölemişti:silent: :silent:

Evet eşitlendi. Arazi taşıtları ve motosikletlerin son hızları 2006'nın yaz döneminde geçen yasayla birlikte otomobillere eşitlendi. Bilginize sunulur. Yanlış biliyorsunuz ve milleti yanıltmaya devam ediyorsunuz.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Evet eşitlendi. Arazi taşıtları ve motosikletlerin son hızları 2006'nın yaz döneminde geçen yasayla birlikte otomobillere eşitlendi. Bilginize sunulur. Yanlış biliyorsunuz ve milleti yanıltmaya devam ediyorsunuz.

İyide kulaklarımız duyuyo..Bağırma...Çocuk uyuyo.........:queen: :queen: :queen:

Son düzenleme:
eee biz geçen yaz ( temmuz 2006 ) arkadaşla otoyolda 90 km hızla gidiyoruz diye ceza yedik.Değişmiş olsa bile trafik polisleri yasal sınır motosikletlerde 70 diyor, ya da haberleri mi yok acaba?

Motosikleti
Forza250-cygnusL
eee biz geçen yaz ( temmuz 2006 ) arkadaşla otoyolda 90 km hızla gidiyoruz diye ceza yedik.Değişmiş olsa bile trafik polisleri yasal sınır motosikletlerde 70 diyor, ya da haberleri mi yok acaba?

Pronun kanunlarına göre yavaş gitmekten yemişsin.....:p

Ekim ayında 90'la gidiyordum polis çevirdi, radara girdin diye. İtiraz ettim, merkezi aradı telsizle, merkez de bırakın hız limitleri 90 oldu dedi :)

haa iyiymiş bak,ben daha değişmedi diye biliyordum...O zaman cevir gazı yanmasın:p :p :p

600cc + SS'ler genelde sol şeridi sıklıkla kullanıyor :p :mrgreen:

Hatta bazen tüm şeritleri kullanıyorlar.. İşte o zaman izlemesi çok zevkli :cherry: :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar