Skuterden vitesli gecis asaması

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Selamlar. 250 Cc skuterim var ve vitesli alacagim, Ankarada yasiyorum. Bugüne kadar küçük ilcedeydim ve 5 yıldır skuter sürüyorum. Vitesli motosiklet cok sürdüm, arkadaslarımın motorlarıyla Antalyaya vs cok git gel yaptım, elimden hızlı al/sat yaptıgım vitesliler de cok gecti. Yani vitesli motor kavramına ve sürüsüne hakimim. Genelde aldıgım viteslileri hızlı al sat icin aldıgımdan dolayı 2 hafta üstü bindigim olmadı. Artık sürüs icin alacagım ancak bi kafam karısık. Sonuc olarak uzun süredir skuter kullanıyorum, vitesliye alısmam zor gelir mi gaz tepkisi vs diye. 450Sr düsünüyorum. Bi abim 250lik vitesli al önce alıs dedi. Kafam karıstı. Deneyim tecrübe yorumlarınızı bekliyorum.

Motosikleti
Motorsuz
0 450sr almıştım 10k kmde 1 kere yağ soğutucusu patlattı koşa koşa takas ettim. Motordan köpekk gibi memnumdum elim ayağım gibiydi virajlarda lastiğin tümünü kullanıyordum ama o virajlarda bi yağ soğutucusu patlatsa büyük ihtimalle bu yorumu yazamıyordum.

Birde patlayan yağ soğutucusu geri çağırma kapsamında değişmiş parça olandı :D

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Benim moturu satim sana Furki
Motosikletiniz nedir?
0 450sr almıştım 10k kmde 1 kere yağ soğutucusu patlattı koşa koşa takas ettim. Motordan köpekk gibi memnumdum elim ayağım gibiydi virajlarda lastiğin tümünü kullanıyordum ama o virajlarda bi yağ soğutucusu patlatsa büyük ihtimalle bu yorumu yazamıyordum.

Birde patlayan yağ soğutucusu geri çağırma kapsamında değişmiş parça olandı :D
450Sr aklima yatiyor, kullanmis insanlarla da cok konustum. 20 küsür bin km kullanip satan bi abim var, hic patlatmadi. Kesiciye sokmazsan, agresif surmezsen patlamaz dedi.

Motosikleti
Motorsuz
Motosikletiniz nedir?

450Sr aklima yatiyor, kullanmis insanlarla da cok konustum. 20 küsür bin km kullanip satan bi abim var, hic patlatmadi. Kesiciye sokmazsan, agresif surmezsen patlamaz dedi.
450sr kumar bilemezsin :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

NK'yı öneririm ama şikayet varda araştırdığımda sadece ekran ile ilgili problem yaşamışlar onu da garantiden hallettirmişler. yağ soğutucu patlatma gibi bir şey yok onlarda anladığım kadarıyla

Son düzenleme:
geçen sene 150 cc sikuterden, bu sene hiç vitesli tecrübem yokken 800 cc tiger'a geçtim. sikuterden zaten motosiklete olan aşinalıktan ötürü zor gelmeyecektir. ben 2-3 gün zorlandım sonrasında sanki yıllardır vitesli sürüyormuşum gibi kullanmaya başladım. 250 cc 450 cc'ye geçerken tabi aradaki güç farkı (belki) x2 ola da çok da bir şey fark ettireceğini sanmıyorum. o açıdan da kolay olacaktır. ama hart hurt kullanılırsa tabiki de sıkıntı çıkartır.

(not: eğitim alınarak tabiki de)

Motosikleti
Ns200 15"
Uzun süredir skuter kullanıyorum ama arada vitesli motosiklet kullandığımda hiç sıkıntı yaşamadım (tabi bütün motosiklet kavramını vitesli ile öğrendim.)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
250cc xmax'den sorna 650cc vstrom aldım. Aradaki yükseklik ve ağırlık farkından dolayı hemen eğitim ayarladım, motorun üzerine parkettiğim yerde bir kez binmiştim, otoparkta bıraktım, ertesi hafta sonu kapalı alan hakimiyet eğitimi çok işe yaradı, bütün gün vitesliye alışmış oldum, motorun ağırlığında korkmadan yavaş dar dönüşleri rahatça yapabilir oldum, ertesi gün otobana çıkıp 200km yoldan evime getirebildim motoru, 2 yıla yaklaştı sorunsuz 9bin km gezdim, önümüzdeki baharda yol eğitimi ile devam etme niyetim var, hala xmax ile çok rahat döndüğüm virajları vstrom ile daha yavaş dönüyorum onun dışında bir sorun yaşamadım.

Motosikleti
R1, Django 125
scooter'dan vitesliye geçmek mesele değil de uzun yıllar vitesli sürdükten sonra scooter sürmek daha zor. Ben 10+ yıl motosiklet sürdükten sonra ilk scooter'ımı 2019 yazında almıştım (xmax 250). Bayiiden çıkartalı 200 metre olmamıştı ilk kazamı yapıyodum. Sol manet debriyaj değilmiş bunu motorun arkası yanıma gelince anladım :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
scooter'dan vitesliye geçmek mesele değil de uzun yıllar vitesli sürdükten sonra scooter sürmek daha zor. Ben 10+ yıl motosiklet sürdükten sonra ilk scooter'ımı 2019 yazında almıştım (xmax 250). Bayiiden çıkartalı 200 metre olmamıştı ilk kazamı yapıyodum. Sol manet debriyaj değilmiş bunu motorun arkası yanıma gelince anladım :)
Ben de xmax'den sonra vstrom'u alınca xmax'ı istanbulda kapalı otoparkta bırakmıştım, bir buçuk yıl sonrasında fırsat bulup xmax'ı almaya istanbula gidebildim, motoru 2 kat yerin altındaki otoparktan bir şekilde yukarı çıkardım ama trafiğe çıktığım gibi afallamıştım, debriyaja basıcam diye arka frene basma olayı benim de başıma gelmişti, neyse ki düşmeden 200km yoldan eve getirebildim. bir de otobüs aynası gibi geniş ve göz hizasında vstrom aynalarına alışmışım, xmax aynalarına bakmak için bakışı aşağı indirmem gerekiyormuş, aynı anda hem aynalara bakıp hem öne bakma olayı olmayınca tuhaf gelmişti.
Şimdi ikisine de alıştım, arada şehir içi işim olunca xmax ile çıkıyorum, oo bisiklet gibi ne hafifmiş deyip 2-3km şehir dışına da çıkıp keyif yapıyorum.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
normalde ben kronik sorunu olan motorlara hiç takılmam ne de olsa garantisi var 2 sene götürür yaptırırım öyle de yaptım zaten bi sorun da yaşamadım ama 450sr güzel motor olmasına güzel motor da ya bi virajda o yağ soğutucusu patlarsa diye korkutuyor değiştirse de tekrar aynısını yaşayanlar da var o yüzden ben uzak duruyorum

Motosikleti
Yamaha Rayzr
Bende de ayni olay var. 125 lik sukuterim vardi satip sifir 250 duke gececegim. Manuel vitesli ehliyet almıştım yokuslar ve dönüşlere alistiktan sonra (ki o da motorun agirligina alismakla alakali) bence bir hafta zorlanır alisiriz yoksa vitesi iki günde el ayağın gibi fark etmeden atmis oluyorsun.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
3 günde alışırsın. Ben de acemi zamanlarımda uzun süre scooter kullandıktan sonra (155-250-300-750 cc) ilk vitesli motorumda 3 gün acemi olmuştum.
3. günde beyin birden vitesliye adapte oluyor. Vitesli ve depolu motosiklete geçmekle iyi bir karar vermişsiniz.

Herkes sukutırdan vitesli motora geçişin zorluğunu paylaşıyor ama hiç kimse vitesli motordan sukutıra geçişin zorluğundan bahsetmiyor.
Bana göre sukutır kullanmak vitesli motor kullanmak daha çok maharet, yetenek ve tecrübe gerektirir.
Vitesli motorun tepkileri öngörülebilir ama sukutır öyle değildir.
Katırı zapt eden ata her türlü hükmeder.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar