Sizce hangi japon ?

Sizce Hangi Japon ?

• Kullanılan toplam oy
    1,044
Ben şahsen Yamaha markasına oy verdim, bütün tarz motorsikletleri benim açımdan Honda'dan daha kalıplı duruyo, fiyatı zırt pırt değişsede.Ayrıca ileride kendime sıfır Yamaha WR125R almayı düşünüyorum, ama Kawasaki ve Huqsvarna da var, kafam çok karışık yani, ama nedense bir his Yamaha'ya oy verdittirdi :).

Bence aralarında çok büyük farklar yok.Kalite olarak hepsi de belli bir seviyede.Dizayn ve tasarım olarak Honda en kötüsü diyebilirim ama dediğim gibi kalite olarak çok büyük farklar yok.Ama mesela anket İtalyan mı Japon mu diye yapılsaydı kesinlikle İtalyan derdim :)

ilk motorum yamaha idi. şu anda 2. motorumu aldım;HONDA. başka her marka motor kullanabilirim ama yamahaya döneceğimi hiç zannetmiyorum. bu biraz da bulunduğum yerdeki yamaha bayiinin küstahlığından kaynaklanıyor olabilir.:farao:

Başlığa şunu eklemek gerikirdi aslında Tr şartlarında hangi japon diye.
Neden diye sorarsan
Ulen Honda Tr nin her yerinde yaygın servisi var emme Düşük CC de adama Jop dayattırıyorlar 150cc 10 yıllık aynı kasaya 5 milyar ,milyon ,binlira, milyar,milyon diyorlar (Espiriyi anlayan anladı )
Yamaha Vallaha hiç kusura bakmasınlar her gün yorumlarınızı görüyorum servisler pahalı ve ilgisiz diyorsunuz
Suzuki Adamlar zaten Tr ye ürün getirdiği yok getirdiğinide Gücü az ağırlık fazla fiyat uçuk ,fiyat az olsa bile 2. parti fiyat uçuyor
Kawasaki En çok model Tr ye sokan Marka Özellikle Nakedleri 10 numara SS leride yabana atılmaz hani amma ve lakin Tr Distribütörleri sağaolsun ne Yedek parça temin ediyorlar nede servis ağı
Yani Kullanım amacına görede değişir bence Japonlar, Tr de birinin Nakedleri Nam salmış Diğerinini SS leri Bir diğerinin Endroları bir diğerinin Tuning leri Yani bu kıyaslama Yanlış
Bide Tr de ybr,cbf Kullanıcıları çok olunca adam bi cbf binerek Hondayı ilah yapıyor ulen ne biliyon belki 600 lükleri tırt yada Diğer Japonlar Ondan daha iyi hemen Fanatiklik başlıyor Eminimki bu Ankette Honda ve Yamaha ya oy kullananların büyük çoğunluğu 250cc ve üstü motora binmemişlerdir bile.
Neyse kalın sağlıcakla :rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
honda gider donda, haberiniz ola:)))

japonlar, italyanlar 10 sene öncesine kadar çok iyi motor yaparlardı, almanlar ise 20-30 sene öncesinde
şimdi yapılan motosikletler hepsi marketing
karlılık azaldı. piyasa rekabet içinde
firmalar yarışlardan çekilir oldu masraflar arttı.
firmalara motosiklet satışlarından daha çok parça satışlarından para kazanmaya başladı.
2000 yıllar kaliteyi aldı götürdü. sadece motosiklet değil otomotivde aynı durumda.
çinliler sayesinde biraz olsun kaliteli motorlara biniyoruz.
çok öne çıkan marka yok , hepsinin birkaç modeli birbirinden üstün
örn:
kawa namı racing zzr
honda cbr-afrika twin
suzi hayabusa
yamaha rx-yzf
bmw- f650

bmw nin bakım-parça masrafları
kawanın servis ağı-parça bekleme sorunları
hondanı yeni modellerdeki istkirarsızlığı görselliği
yamahanın son yıllarda bir atağa kalkamaması vs.

ayrıca türkiyeye gelen japon motosikletlerin hangisi japonyada üretiliyor varsa japonun eline değerek çıkan inanın bundan sonraki motorum o olacak,
hepsi 3. dünya ülkelerinde üretiliyor
bizim gibi 3. dünya ülkesinde

hani araba alırkende diyoruz abi bu yerli değil ithal bilmem kaçyılından sonra türkiyede üretilmeye başladı bunlar ithal diye bahsedip daha pahalıya ithali tercih ediyoruz
ne bmwsi ne mercedesi ne toyotası hepsi 3. dünya ülkesi üretimi
artık kalite diye birşey yok hedef 10 yıl sonrası at hurdaya taktiği adam kaportaya 20 yıl paslanmaz garantisi veriyormuş vs nerdeeee

Hepsi hemen hemen aynıydı gözümde kawasaki ise şekilden kaybediyordu ama 2013 kasaları her şeyiyle 10 numara olmuş :cat:
Ninja 300, 636, zx 10R ve z800 ve z250 süper.

hepsi iyidir. Ben şimdiye kadar hep hondaya bindim. diğerlerinide kullanmışlığım var tabi. Honda genelde diğerlerine oranla daha sağlamdır, uzun ömürlüdür denilir. Servis ağı yaygındır. Bana göre Honda mercedestir, yamaha BMWdir, Suzuki audidir, kawasaki volkswagendir. hepside güzeldir.

Kawasaki > Yamaha > Suzuki > Honda

Kawasakinin son yıllar da ki atılımları göz ardı edilemez. Hemen hemen her sınıfta söz sahibi bir marka haline geldi. Ninja 250R/300R, Z800, Zx636, Zx10r derken, Japonlar içinde en iyi marka.

Servis , yedek parça, ikinci el pazarında konumu...
teknik özellikler,
yakıtı ve diğer sarf masrafları...
en önemlisi de hırsızların dikkatini çekmeyecek bir model olması ve gerekli güvenliği sağlayabilme sorunu...
Bunları göz önünde bulundurun...

Motosikleti
N'aC'i
her ne kadar fiyat konusunda ''Kör Olasın Suzan SuzZiii...'' Dedirtsede. bir Honda kullanıcısı olarak Tabiki SU_ZU_Kİ diyorum..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar