Sizce bu yağ nasıldır ??

Merhabalar, motorumun yağ değişimi geldi, benimde bütçem castrol falan almaya yetecek seviyede olmadığı için ufak bir araştırma sonucu

Petrol ofisi marka motosiklete özel 15/50 yağ aldım ve motoruma koydum.

2 Gündür kullanıyorum sorun yok gibi, 1 lt sini 8 tl gibi gayet uygun bir fiyata aldım, alttaki link yağın teknik özelliklerini göstermekte, ricam linki inceleyip bana fikirlerinizi söylemeniz, çok teşekkürler... :)

http://www.poas.com.tr/PO_pdf/madeni_yaglar/pdf/Motosikletler/Maximot4T_15W50.pdf

125cc motorun için gayet uygun bir tercih olmuş, mineraldir, sadece daha önce yarı sentetik falan kullandıysan, bir 500 km önce değiştirirsin olur biter.

125cc motorun için gayet uygun bir tercih olmuş, mineraldir, sadece daha önce yarı sentetik falan kullandıysan, bir 500 km önce değiştirirsin olur biter.

Bundan önce motorcu abuk subuk bi yağ koydu sanırım 15 / 40, petrolube miydi neydi. açıkçası bende pek anlamadım.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İyi fiyat 20-50 PO araba yağını 7Tl dan aldım.

Yağın bilgileri doğrultusunda güzele benziyor ve fiyatıda gayet 125 cc için güzel.

castrol 4 t-10-50 racing serisi tam sentetik motor yagı,bp denen soyguncularda 26-30 tl arası öle her bp de bulamassınız..şans eseri buldugum küçük bi castrol yag bayisi aynı yagı 15 tl ye satıyor..aslında kaliteli yag pahalı degil,açların gözü doymuyor..ancak şu bi gerçek hakkaten on numara bi yag..

Ben önceki scooter'ıma ( yamaha cygnus rs 125 ) bilmeyerek birkaç kere araba yağı koydum da :p viteslilerde zarar veriyor diye duymuştum ondan şeyaptım kusura bakmayın :p:p

not: bp visco 5000 di sanırım o yağ, ama motor köpek gibi çalışmaya devam etmişti :p

Son düzenleme:
Bir çok japon motoru için api sg yeterlidir, bu yağ api sg den iyi olan api sh ise gerçekten ucuz bir alternatif bence...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar