evet motosiklet esneklik ister bu bir gerçek...

ama motosiklette en esnek en vucütunuz üst seviyede racing tarzı motosiklerde olmalı.ki onların davranışlarına çok cabuk reaksiyon gösterebilesiniz.ama atlet olun demiyoruz...:mrgreen:ama dostum body building te vucüt korunuyor geyini lütfen bırak..ben de body yapıyorum.oldukça da iyi seviyedeyim.sen yine önlemini al.kask.eldiven.dizlik.mont....ben bunlara kısaca şöyle diyorum...:mrgreen: AGV DRİFT PERFORMANCE HELMET...DAİNESE RACİNG MONT...DAİNESE ELDİVEN...DAİNESE AYYAKKABI(KIRMIZI RENK ÖZELLİKLE.).HAA SAĞLIK İÇİN BODY YAP...AMA 200LE GİDERKEN SEN RONNİE COLEMAN DA OLSAN...AMAN TAHTAYA VUR...ALLAH KORUSUN.(TAHTA YOKSA YAKINIDA O SANA AKIL VEREN HOCANIN KAFASSINA VUR..TAHTA NİYETİNE:mrgreen::mrgreen::mrgreen:..BİR DAHA ÖYLE AKIL VERMESİN.)....
Merhaba :bounce:
Neşeli cevabınız için teşekkürler. body building ile ilgili yorum yazan hangi arkadaşımıza cevap verdiğinizi bilemiyorum, belki bana hitaben de yazılmış olabilir tabii..
Body building özellikle "ana kas grupları"nı güçlendiren ve hacim kazandıran bir egzersiz şeklidir. Profesyonel body building yapmamış olanlara salonlarda verilen program sadece ana kas gruplarına yönelik oluyor. Body buildingde kas hacmi ve gücü arttırılacak yönde çalışma yapılır ancak, ara kas grupları, kemik sistemine daha yakın kaslar, bağ dokular, eklemler body buildingte benim bahsettiğim amaca uygun çalışmaz. Dediğim gibi profesyonel sporcular bunu bilerek çalışmalarını strechlerle zenginleştirir, cardio yapar, bağ dokulara uzanan çalışmalar da yapar. Ama benim önerdiğim egzersiz tipi PİLATES dir ve Pilates, esnek, uzun, güçlü ve yoğunluğu yani tonusu fazla kas, esnek ve sağlam bağlar, güçlü esnek eklemler, güçlü bir omurga, güçlü bir iskelet sistemi, muhteşem bir denge, konsantrasyon, kendine güven ve sağlamlık demektir. Ama ben bu topiği açtığımdan beri yapılan yorumların bir kısmından da görüleceği gibi hiç değilse bir şekilde insanlarımıza sporu yaptırabilmek bile sorunken, body building yapanları gücendirmek değil, eksiklerini tamamlayarak desteklemek daha mantıklı geliyor bana.Sonuçta amac musabık sporcu olmak değil, sağlıklı olmak, zevk alarak yapılan bir faaliyet, tercih edilen bir ulaşım şekli, enteresan bir hobi olarak seçilen motosiklette uzun yıllar keyifle sürüş yapabilmek. :rendeer: Ve ne kadar harika :cat:vurgulamışsınız ki , istediği kadar sağlam beden olsun, herkül gibi olsun, eğer kask, dizlik, bellik, eldiven vb. önlemleriniz yoksa herşey BOMBOŞ..
Bu şekilde yorumunuz sayesinde bu konuya daha da açıklama getirebilme imkanı verdiğiniz için çok çok teşekkür ederim. Selamlar