Şişirme Hasar Kaydı

Merhaba,
Bazı ilanlarda bu ibareyi görüyorum, "şişirme hasar kaydı vardır".
Yani bu arkadaş sigortadan daha fazla para alabilmek için motoru bilerek fazla hasarlı mı gösteriyor, neden böyle bi üçkağıt yapıyolar, bu tarz yapan kişilerden motor almak ne derece sağlıklı sizin görüşlerinizi merak ediyorum.

Örnek ilan
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-2016-model-sadece-8.000-km-de-hatasiz-honda-kredi-kartina-taksit-469143997/detay/

Bu şişirmeler sebebiyle trafik sigortası primleri artıyor sanırım.

şişirme diye bir şeye inanmıyorum. hasar bedeli dorudur, sadece alıcının gözünü korkutmamak için böyle bir ibare kullandıklarını düşünüyorum. En azından arabada böyle.

Şişirme olayı kısmen doğrudur. Başımızdan geçen olayı anlatayım. 2011 model aracımızla kaza yaptık. Ön çamurluk, ön tampon ve far kırıldı. Sanırım rot başı da yerinden çıkmış. Servise çektiler. 10000 lira masraf çıkardı. Listeye baktık. Motor hariç kaput altında kalan her yeri yazmışlar. Ezilmeyen, ilgisi olmayan yerleri bile yazarak faturayı şişirmişler. Belki de o sağlam parçalar hiç değişmeyecekti bile. Sonrasında servisten çektik aracı sanayide tanınmış bir ustaya. 1000 liraya parçaları aldık. 500 liraya boyattık. Bide rot başı hasar almadığından yerine taktık. 2000 küsür liraya yaptırdık. İşçilik falan 3500 ü buldu ama 10000 nereee 3500 nere. Kısacası evet şişirme olan olaylar mümkün.

Evet bu mümkün,
Şöyle ki; araç kaza yapar ve masraf 2000 liradır. Ama gelen ekspert genelde anlamaz ve sağlam parçalar da bozuk gibi gösterilir veya bir yerlerden hurda parçalar bulunur onlar gösterilir ve masraf 5000 lira derler. Sonra araç 2000 liraya yapılır ve sigorta şirketi 5000 lira öder. Böylece araç sahibi 3000 lirayı cebe indiregandi yapmış olur. Tek kötü yani haram para olması (bence) ve aracı satarken şişirilmiş hasar kaydı olduğunu alıcının inanmaması.

Tamirci dilinde buna ''andiz'' diyorlar doğrudur.
Değişeni, boyası, sökülüp takılması bile olmadan 24 bin küsür tl hasarlı motor almış biriyim.

Son düzenleme:
Motosikleti
Pcx
Var maalesef.
8/8 karşı tarafın kusurlu olduğu bir kazaya karışmıştım 2007 de.
8.500' e aldığım motora 7.500 lira öptüler karşı tarafın kaskosunu.
Bu ve benzeri durumlar yüzünden ağlıyoruz ya zaten trafik sigortası, kasko pahalı diye

Var maalesef.
8/8 karşı tarafın kusurlu olduğu bir kazaya karışmıştım 2007 de.
8.500' e aldığım motora 7.500 lira öptüler karşı tarafın kaskosunu.
Bu ve benzeri durumlar yüzünden ağlıyoruz ya zaten trafik sigortası, kasko pahalı diye

Aynen öyle. Adam duvara çarpıyor mahallede. Gidip komşusuna diyor ya senin arabaya çarpmış gibi yapalım sigortadan alalım parayı. Tabi o zamanlar sigorta fiyatları 100-200₺ yi geçmediği için işlerine geliyordu. Bu tip sahtekarlıklar o kadar fazlaydı ki tek çare fiyatları arttırdılar.

Eksperin görevi aynı zamanda ekmeğini yediği sigorta şirketinin hasar ödemesini en aza indirmeyi sağlamaktır. Bilerek şişirme gibi bir durum olamaz. Kanı bozuksa bilemem tabi..

Bu şerefsizlerin yüzünden sigorta primlerimiz artıyor. Cebimizden para çalıyorlar. Sigorta suistimal ihbar hattına, ilanın ekran görüntüsü ile beraber ihbarda bulundum.

Sigortaların gönderdiği ekspertizler süzme mal olduğu için 2 bin tl lik hasar 10 bin oluyor, ondan sonra trafik sigortası fiyatları neden böyle :mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sigortaların gönderdiği ekspertizler süzme mal olduğu için 2 bin tl lik hasar 10 bin oluyor, ondan sonra trafik sigortası fiyatları neden böyle :mrgreen:

ben eski sigortacıyım expertizler cin gibi herşeyi biliyor lakin bazı parçalar kaza anında hasar almış olabileceğinden veya yapıldıktan sonra şurasıda bozukmuş gibi sikayetler ile uğraşmamak için onarım yaparlar sizin dediğiniz gibi olsa şaşe kırık diyip herkes motor parası almaya çalışır

ben eski sigortacıyım expertizler cin gibi herşeyi biliyor lakin bazı parçalar kaza anında hasar almış olabileceğinden veya yapıldıktan sonra şurasıda bozukmuş gibi sikayetler ile uğraşmamak için onarım yaparlar sizin dediğiniz gibi olsa şaşe kırık diyip herkes motor parası almaya çalışır

her tarafına bakmıyolar mı, hasar almış olabilir, edebilir gibi tahminlerle iş olur mu?

Adam sigortayı dolandırmış beni haydi haydi dolandırır ben kesinlikle böyle bir aracı almam.

Hic bulaşmamak gerek..
15.000 TL motoru 5000 TL kaza var adam o kadar masraf yok şişirilmiş masraf kasko çekinme diyor..

Arabada ufak tefek kusurlar olabilir değişim kaza saksı düşmesi parkta trafikte lambada beklerken arkadan gelen arabanın duramayıp arka bagaj vurması vb ufak şeylerdir motorda böyle şey olmaz..adam abi durarken yana düşürdüm derse bile kaza yapmış olabilir ..

Ne güzel memleket ya. Adam yaptığı sahtekarlığı motoru cazip hale getirmek için kullanıyor.

Özgürlükler ülkesi Çomaristan...

O değilde akla mantığa aykırı;
motor sadece 8000km 2016 model
30.000tl istiyorlar
Güya sadece ufak bir kaza olmuş Grenaj (plastik aksam) değişmiş 16.000 TL hasar kaydı nasıl olmuş hala soru işareti..

Ya plastik aksam (Grenaj) 16.000 TL baya pahalı veya ortada ufak bir kaza düşme yok..!!!

Satılık motor kaza yaptıysa kesinlikle olduğu yerde düşmüştür, hasar kaydı varsa da her türlü şişirmedir, kesinlike doğal bedeli yazılmamıştır.

- yersen -

Sigortadan para kopartmaya çalışan , km düşüren vb şerefsizlikler ile uğraşan insanlar ile ticaret yapmanızı tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar