Sırtlık Kullamımı

Arkadaşlar yeni alacağım motosikletimle beraber sırt korumasıda almak istiyorum, acaba bu nasıl kullanılıyor? Montun içine mi giyiliyor, monta mı monte ediliyor? Birde bu tulumlar da arkada boyun altındaki çıkıntı nedir? ne koruması diye geçiyor?

Dainese-Motosiklet-Deri-Tulumu-T_8549_2-500x500.jpg

Bu resimde gördüğünüz sırtta üstteki çıkıntıdan bahsediyorum.

2-
images

Nasıl kullanılıyor? Mont içine mi giyiliyor?

Montun içine giyiyorsun aldığın korumanın uzun almasına dikkat belini de korusun,çıkıntı dediğin ise hörgüç olarak geçiyor.

2. foto içe giyiliyor, omuz kayışları üstten tutunmayı sağlarken, resimde görünmeyen ön taraftanda bel/göbek kısmından yapışkan/cırt o bölgeyi sarıyor, dışa/görünür şekilde kullanmak jartiyerli çorap ile kışlık palto kombinasyonuna denk olur, kimi sever kimi söver..

Sırt koruması montun içine giyiliyor. Üst resimdeki ise korumadan ziyade aerodinami için kullanılan ve insan içinde çok sırıtmak gibi bir eksisi bulunan hörgüçtür

o cikinti aerodinamik ocin degil kaskin kaza aninda cok fazla geriye yatarak boynu kirmasini engellemek icin boyle hatirliyorum..

Montun içine giyiyorsun aldığın korumanın uzun almasına dikkat belini de korusun,çıkıntı dediğin ise hörgüç olarak geçiyor.

2. foto içe giyiliyor, omuz kayışları üstten tutunmayı sağlarken, resimde görünmeyen ön taraftanda bel/göbek kısmından yapışkan/cırt o bölgeyi sarıyor, dışa/görünür şekilde kullanmak jartiyerli çorap ile kışlık palto kombinasyonuna denk olur, kimi sever kimi söver..

Sırt koruması montun içine giyiliyor. Üst resimdeki ise korumadan ziyade aerodinami için kullanılan ve insan içinde çok sırıtmak gibi bir eksisi bulunan hörgüçtür

Hocalarım dizlik gibi rahatsız eder mi acaba? Dizlik aşırı rahatsız ediyor, kaval korumalı dizliğim var 1 kere kullandım desem yeridir. Korumalı pantolon düşünüyorum ondan kevlar.

o cikinti aerodinamik ocin degil kaskin kaza aninda cok fazla geriye yatarak boynu kirmasini engellemek icin boyle hatirliyorum..

Onun için kullanılan koruma aksesuarı boyunluktur, hörgücün amacı aerodinami. Darbe sönümleme vs. diğer özellikleri ikincil özellikleridir ve tartışmalı konulardır diye biliyorum.

Yazım tarzın bilemedim, umarım trollenmiyoruz kusuruma bakma, ancak malum son zamanlarda forum.. neyse, sırtlık olarak zandona 1006 kullanıyorum, rahatsızlığı sıfır, hatta kullandığım zaman güven hissi vermekte.

Dizlik yine zandona kullanıyorum maalesef mafsalsız almış oldum (bileydim almaz idim) hasılı dizlik ne olursa olsun, mutlaka "" mafsallı "" almanı öneririm aksi halde, ya çok sıkarak kan dolaşımını etkileyeceksin ki sonucunda uyuşma yapıyor bacaklarda, yaa çorap gibi 2e birde yukarı çekiceksin sair sebeblerden kayacak sinir harbi yaşayacaksın yahut mafsallı düzgün bir dizlik alıp keyfini süreceksin

Diğer hususlarda bilgim yok.

Son düzenleme:
Onun için kullanılan koruma aksesuarı boyunluktur, hörgücün amacı aerodinami. Darbe sönümleme vs. diğer özellikleri ikincil özellikleridir ve tartışmalı konulardır diye biliyorum.

aerodinamidir. dediğiniz gibi boyun için boyun korumalıkları var. yanlış hatırlamıyorsam alpinestars ın vardı 1400TL gibi bişeydi.

trollemek haddimize mi hocam, estafurllah. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bu sefer büyük motosiklete adım atacağım, xmax 250 vardı sattım marttan sonra mt-07 geçiş yapacağım, ekipman tam olsun ki herhangi sorunda motosiklet, şoförsüz kalmasın :)

Bendeki dizlik bu:

Mafsallı fakat rahat rahatsız oluyorum varlığından..

ZANDONA%20D%C4%B0ZL%C4%B0K%203260%20HAREKETL%C4%B0_21370337433.jpeg

Ehh , zandona mafsallı düşünüyordum madem rahatsızlık rapor ettiniz, o halde caydım^^ başka mafsallı bulmak gereng.

Hocalarım dizlik gibi rahatsız eder mi acaba? Dizlik aşırı rahatsız ediyor, kaval korumalı dizliğim var 1 kere kullandım desem yeridir. Korumalı pantolon düşünüyorum ondan kevlar.

Ben sırt korumasını çok uzun zamandır kullanıyorum beni hiç rahatsız etmedi. Hatta yanlarda beline göre ayarlayıp bağlıyacağın böbreklerini de koruyan cırtlar vardır. Ne tarz motor alacağından bahsetmemişsin. süper sport harici bu tulum tamemen kullanım amacı dışında olur. Çünkü o hörgüç motorun üzerine yattığınızda aerodinamiklipi sağlıyor.

Ehh , zandona mafsallı düşünüyordum madem rahatsızlık rapor ettiniz, o halde caydım^^ başka mafsallı bulmak gereng.

Hocam veya alışık olmadığım için olabilir, bu ürünle düşme denemesi yaptım kendimi yere bıraktım (motordan değil) hiç bir şey hissetmedim.. Belki alışkın olsam rahat bile edebilirim.

Ben sırt korumasını çok uzun zamandır kullanıyorum beni hiç rahatsız etmedi. Hatta yanlarda beline göre ayarlayıp bağlıyacağın böbreklerini de koruyan cırtlar vardır. Ne tarz motor alacağından bahsetmemişsin. süper sport harici bu tulum tamemen kullanım amacı dışında olur. Çünkü o hörgüç motorun üzerine yattığınızda aerodinamiklipi sağlıyor.

Hocam tulum almayı düşünmüyorum, Sadece o üst tarafı göstermek için tulum resmi koydum. Alacağım motor mt-07 olacak büyük ihtimal moto cage modelini bekliyorum. Akşam daytona yı aradım mart gibi geleceğini söylediler.

hocam fox mafsallı var elimde düşünürsen.

ama en baştan belirteyim. dizlikler asfalt kullanımı için tavsiye etmiyorum ben. asfalt için pantolon giyseniz daha iyi olur. senin enduro kullandığını bildiğim için sana söyledim hocam :):cherry:

Son düzenleme:
Bence MT 07 için asla hörgüçlü bir mont alma. Birde tavsiye olarak ekipmanlarını sonradan takılan ekipman almak yerine ekipmanlı pantolon alman senin için hem koruma anlamında daha faydalı olacaktır hemde kullanım kolaylığı olarak.

Bence MT 07 için asla hörgüçlü bir mont alma. Birde tavsiye olarak ekipmanlarını sonradan takılan ekipman almak yerine ekipmanlı pantolon alman senin için hem koruma anlamında daha faydalı olacaktır hemde kullanım kolaylığı olarak.

Hocam kevlar pantolon istiyorum fakat dar olanı var mıdır bilmiyorum :) bol pek sevmiyorum da

Hocam kevlar pantolon istiyorum fakat dar olanı var mıdır bilmiyorum :) bol pek sevmiyorum da

Riderdenim in dar Jean kevlar pantolonları var. Hem yerli üretim olması hemde güzel ürünler üretmeleri sebebiyle bence iyi bir marka Tabi dar derken motosiklete uygun darlıkta :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar