Sinyallere Ses ekleme

scooterımda bazen sinyalleri açık unuttuğumdan ses uyarı devresi yapma ihtiyacı duydum.
birçok kişi buzzerı direk bağlayarak çözüm bulmuş. bende biraz farklı olması için küçük bir devre
ile buzzerı kullandım. devreyi ön sinyallerden kablo çekerek bağladım.
fakat kullandığım buzzer ın sesi çok ince. daha kalın tonlusunu bulduğumda
değiştiricem.

kullandığım malzemeler
555 timer entegre
3adet 4001 diyot
47k tripot
10uf kondansatör
50uf kondansötör
12-17v buzzer

uc

uc

uc

uc

uc

Son düzenleme:
Hocam montu da mı siz yaptınız sinyalli yapma şansınız var mı öyle bir şey :D

sinyal için cık-cık diye bir ses olması yeterli. bence buzzerı değiştir, olmamış

Kaskın içine ses olmasın diye ariyeten bir de kulak tıkacı takıyoruz. Bunu nasıl duyalım arkadaş.:)

bence güzel en azından fikir yürütmüş arkadaş sizleride görelim bakalım!

Mondial zn125 di sanirim yada bazi modellerin sesli sinyal flasoru var. 2 yada 3 pinli olanlar da var piyasada. 5-10 TL arasinda fiyatlari. Denenebilir :)

Hazır sesli sinyal flaşörleri var 10tl.
Sessizi satıcıda yok diye almıştık. Kamyonun geri vitesteki sesi gibi ötüyordu :)
Bantla kapatıp sesi kestik

zamanında bende böyle birşeye kafayı takıp flöşör değiştirtmiştim.araçlar için bence çok mühim fakat O ses biraz eski çin malı motorlardaki sinyal seslerinden olmuş.başkalarına yol göstermesi açısından ise oldukça faydalı bir paylaşım

Mondial zn125 di sanirim yada bazi modellerin sesli sinyal flasoru var. 2 yada 3 pinli olanlar da var piyasada. 5-10 TL arasinda fiyatlari. Denenebilir :)

bizim arkadaşta 100lük döner şanzımanlı yarı otomatik bir mobilet vardı, sanırım mondial 100 ukh idi galiba. bir gün yolda arkadaş önde ben onu takip ediyorum dönmemiz gereken yöne sinyal verdik, kamyonlarda olan geri vites uyarısı sesi gibi yüksek sesli bir bipleme geliyor elim ayağım birbirine dolandı hemen aynaları kontrol ettim :) kimsecikler yok sonra anladım ki bizim arkadaşın mobilet kükrüyor :D önemsiz gibi gelebilir ama o ufak aracın baya baya fark edilmesini sağlıyor. bence tüm motosikletlere isteğe bağlı olarak takılabilmeli. konuyu açan arkadaşı da ayrıca tebrik ediyorum.

Eline sağlık. Ses sinyalin açık kaldığını farkedip kapatmanı sağlıyor. Şöyle bir şey yapabilirsen daha makbule geçer. Bir çok BMW de olan bir süre sonra sinyali kapatma özelliği. Açık da unutsan 1 dk. sonra kendi kapatsın. Elinden gelir mi böyle bir şey? Ben uzun süre sinyal vermem gerektiğinde ikinci kez verip çözüyordum işi. Motor 1 dk kadar sonra kapatıyor verdiğin sinyali normalde.

Sadece sinyalin açık kaldığını fark etmene yaramıyor. Sokak giriş çıkışlarında diğer araçları ve yayaları da uyarıyor. Ben çok az motorda gördüm ama aslında acemilik nedeniyle kullanılan bişey değil. Çin malı motorlar için sesli flaşör mevcut, fişi takınca işlem tamam hiç uğraşmıyosun. Muayeneden de geçiyo bu sinyal hiç sorun değil.

Bu buzzzer daha kalın ses de verebilir, ancak o zaman sesi azalır, buzzere paralel bobin koymanız gerekiyor sesini arttırmak için.
Piyasada 1kHz 10mm kendinden devreli minikler de var.. Sesi de boyuna göre değil, kuvvetlidir.
4 lü varsa motosiklette yine bağırmaması için ayrıca bir düzenleme gerekiyor.
Lüzumsuz diyen arkadaşlara katılmıyorum, gündüz son derece gereklidir, kafamda kask var duymam deseniz de yayalar sağına soluna bakmadan elinde telefon atıyor kendini caddeye..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar