Sinyal , selektör, düğmeler ( kütüklük yada kütük ) bakımı ve temizliği hakkında

Forumu aradım ama sinyal düğmeleri , selektör yada dct kontrolleri gibi düğmelerin bakımının nasıl yapılabileceği ile ilgili bilgilere ulaşamadım. Bildiğiniz gibi motosikletlerimizin çoğu dışarıda yağmur, rüzgar veya güneş gibi etkenlere maruz kalıyor. Zamanlar sinyaller sertleşiyor, kontaklar korozyona uğruyor. Bu sebeple bunların bakımını nasıl yapmak lazım? Benim kütüklüğü söküp temizleyip tekrar montajını yapacağım. Motorum NC 750. Bu motor özelinde söyleyecekleriniz var ise lütfen belirtin.
Youtube da bir kaç video var. Genelde balata temizleyici kullanmışlar. Pek akılcı gelmedi. Kontak spreyleri hareketli parçalar için kullanılır ama sinyal kolu için olur mu bilemedim. Bir de mucizevi WD40 var tabi ki :D. Hangi kimyasalları kullanmak veya kullanmamak lazım ? Bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşların mesajlarını bekliyorum.

Motosikleti
Ns200 15"
Wd40 sayesinde sıkıntılı çalışan düğmeler düzelmişti, fakat Wd40 ın kötü yanı toz toplaması. Korozyonda etki ediyor ve sıvıdan koruyor fakat takıldığı kısım toz.

Yağsız kontak spreyi ile temizleyip yağlı kontak spreyi en uzun ömürlüsü olacaktır.

WD40 iyi olsada plastik aksamlarım ömürlerini kısaltması gibi bir şey hatırlıyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Siyah plastikten oluşan komütatörlerin zamanla beyazlaşıp kötü bir hal almasını bertaraf etmek için de Garage Bull's tarzı plastik onarıcı tavsiye ederim.

Siyah plastikten oluşan komütatörlerin zamanla beyazlaşıp kötü bir hal almasını bertaraf etmek için de Garage Bull's tarzı plastik onarıcı tavsiye ederim.
Teşekkür ederim. Garage bulls aldım. Sonax marka cila da aldım. Ancak hastalık ve soğuktan başımı kaldıramıyorum. Havalar biraz ısınsın, motoru güzel bir yıkayıp bakım faaliyetlerini hızlandıracağım. Arkda disk değişimi, balata değişimi ( ön ve arka sinterli ), pasta cila, kütüklük bakımı, sis farı, 12v çakmaklık ve usb bağlantılarını soketli hale getirme ilk etapta yapacaklarım. Ön camı da düz şeffaf olan ile değiştirmeyi planlıyorum ama motoru satma planı olunca değiştirsem mi bilemedim. Puig marka 2015 model NC ye göre şeffaf cam satan bir yer bulsam belki değiştirebilirim. Benden sonraki sahibi daha rahat eder.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Teşekkür ederim. Garage bulls aldım. Sonax marka cila da aldım. Ancak hastalık ve soğuktan başımı kaldıramıyorum. Havalar biraz ısınsın, motoru güzel bir yıkayıp bakım faaliyetlerini hızlandıracağım. Arkda disk değişimi, balata değişimi ( ön ve arka sinterli ), pasta cila, kütüklük bakımı, sis farı, 12v çakmaklık ve usb bağlantılarını soketli hale getirme ilk etapta yapacaklarım. Ön camı da düz şeffaf olan ile değiştirmeyi planlıyorum ama motoru satma planı olunca değiştirsem mi bilemedim. Puig marka 2015 model NC ye göre şeffaf cam satan bir yer bulsam belki değiştirebilirim. Benden sonraki sahibi daha rahat eder.
Arka balata organik veya yarı sinterli olabilir. Hatta ön de yarı sinteri olabilir. Sonuçta NC fren sisteminin kapasitesi belli; tam sinterli balatalar diskleri daha çabuk aşındırmaktan başka hissedilir fark oluşturmayabilir.

Arka balata organik veya yarı sinterli olabilir. Hatta ön de yarı sinteri olabilir. Sonuçta NC fren sisteminin kapasitesi belli; tam sinterli balatalar diskleri daha çabuk aşındırmaktan başka hissedilir fark oluşturmayabilir.
Tavsiye için teşekkür ederim. Balataları önceden almıştım. İade edebilir miyim bilmiyorum. Edemezsem mecburen takacağım artık.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Çok yağmura suya maruz kalmışsa kompresörle hava tutup öyle WD40 sıkmanı öneririm.. Kontak spreyleri falan hikaye..WD40 tan şaşma...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar