Sinirimi Bozan Gişe Memuru

arkadaslar bugün motorumu servise götürmüştüm ve dönüşte 2. köprü gişelere gelirken tam sıra bana geldiği zaman nakit kısımda paramı cebimden cıkardım ve 4 ytl demir paradan 1 tanesi yere düsünce,arabaların arasında kayboldu adama rica ettim bu seferlik idare edin param yere düstü daha sonraki bir geçişimde öderim (üzerimdede tesadüf TL haricinde para var) döviz bozar mısın diye sordum, bozamam dedi
e ii peki dedim parayı bulmaya gidiyorum diyip gişenin ortasına bırakıverdim motoru ve sonucta bulamadım. adama ya dedim nolucak simdi biraz anlayışlı olun izin verin dedim idare edin artık, yok ben anlamam arkandan cezanı yazarım dedi plakana ve ben bütün efendiliğimi bırakıp yazmassan şerefsizsin ulan diyerek çıktım ve bütün günüm altüst oldu yaşadığım stresi hala atlatamadım.
sizinle paylaşmayı cok istedim arkadaslar siz olsaydınız ne yapardınız? allah aşkına bir devlet memuru madur olan bir vatandasına eziyet mi etmeli?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kusura bakma ama gişe memuru haklı. Senin yerinde olsam benim de sinirlerim bozulurdu ama yapacak birşey yok. Belki motoru gişenin ortası yerine çıkışta bir noktaya bırakıp parayı arasan bulurdun. Ben öyle yapardım. Yine de geçmiş olsun.

seni anlıyorum ama birde şu açıdan düşün
her gün milyonlarca araba geçiyor köprüden
100 tanesi para düşürse ve 1 ytl eksik verse akşam o memur cebinden ödeyecek

Gişe memurunun ters yanına denk gelmişsin.

Benzer olayları bende yaşadım ve her seferinde "canın sağolsun" demeselerde hadi gitte yol açılsın tarzında bakarak yolcu ettile beni.

Bu kadar sinirlenme Sağlıktan önemlisi yok hayatta. üzülmek içinde sevinmek içinde sağlık şart.

tesekkür ederim arkadaslar, allah beterinden saklasın kötünün kötüsü vardır fakat hoş bi durum deildi arkamda bir ton insanı beklettirdi bana o trafikte, ben daha sıcak olmasını beklerdim memurun tavırları beni hayal kırıklığına uğrattı.

başlığıda keske 1 YTL. nin önemi diye açsaydım. insan kendi kendine diyoki ya bu kadar vergini bilmem neyini ödüyosun elinden geldiği kadar ülkene karşı sorumluluğunu bilen bir vatandaş olmaya çalısıyosun fakat yeri gelince 1 ytl lik itibarın olmuyo! hazımsızlık yaratan nokta bu aslında + ne kdr efendice saygılı sekildede yaklassam köpek yerine bile koyulmamak! paylasmamın nedeni hepimizin farkında olduğu toplumun sosyolojik yapısı...

Son düzenleme:
650 ytl maaş alan memurun senin yerine para vermesini mi bekliyorsun

bu durumları yaşamamak için KGS kartı almayı düşündünmü

kart bedeli 2-3 ytl

yalan yok ben bir seferinde adapazarına gitmek için ilk defa köprüye para vermek için gişeleri kullandım adama dedim bak iki motor geçiyoruz bir araba parası al dedim (amcaoglu ve ben) adam siz geçmesini bilmiyonuz dedi,nasıl geçecez dedim bak orda geçecek yer var dedi(en sag tarafı gösteriyordu) bende dedim bir daha öyle yaparım,ama en soldan plakayı kapatıpda geçiyorum,iş arabası 6 tekerlekli komyonete veriyorum ben 4 ytl, iki teker motora verince valla düşündürüyor insanı.
sanada geçmiş olsun.sinirli zamanına denk gelmişsin sen,boşver,kafaya takılacak şeyler degil.:cat:

bence de gise memuru haklı.. orada işini yapan memura hakaret etmen cok yanlış. ogs den yada normal gişeden kaçak geçiş yaptıktan sonra 3 gun icerisinde cezaya girmeden 1.köprüdeki gişeye yatırabiliyorsun. hal böyle iken oradaki memurla restleşmeye ne gerek var?

çok oluyo böyle şeyler..genelde kıskançlıktan oluyo.içleri gidiyo motora ama kendilerine bile söyleyemiyolar.takma...

fişi kesildiği için 4ytl alındı gözüküyor. adam parayı alamassa kasada açık çıkacağından cebinden vermek zorunda kalırdı :silent:

erodesign ve ek.engin sevgili arkadaslarım yazdıklarımı tam olarak anlayamadınız sanırım ben döviz verdim adam bozamam dedi!
1-ben yurt dısından gelmis olabilirim üstümdeki dövizi bozmak zorunda!
2-40 yılın bası işim düsünüyo avrupa yakasında kgs ye ihtiyac duymamıştım fakat bu konuda yanılmışım!
3-kendi ülkemde maaşı hepimizden çıkan memurumun bana yapmış olduğu muamele!
4-benim ona karşı nazik yaklaşımıma rağmen hala tehditvari bir şekilde bana arkandan cezanı yazarım diyorsa. bende o an azıma geleni söylerim ve söyledimde cünkü benim için haketmişti!
5-gelelim, cebinden mi ödesin 1 ytl yi cevabına parayı beğenmeyip bozmuyosa ödesin o zaman otoban gişelerindeki memurların yaptığı yolsuzlukların haddi hesabı yok! kamyonu araba diye gösteripte çukkasına atanları cok duydum! onlarda bugünkü memurun meslektaşları! kusura bakmayın... sinirlendim fakat dahada önemlisi üzüldüm! cünkü birbirimize hoşgörümüz saygımız kalmamış!

bence de gise memuru haklı.. orada işini yapan memura hakaret etmen cok yanlış. ogs den yada normal gişeden kaçak geçiş yaptıktan sonra 3 gun icerisinde cezaya girmeden 1.köprüdeki gişeye yatırabiliyorsun. hal böyle iken oradaki memurla restleşmeye ne gerek var?[/QUOTE
o gişede de insan muamelesi görümüyoruz...
hem devlet haraç kesecek hem de eziyet edicek ...
bi kaç kere 1. köprüdeki gişeden ödeme yapmam gerekti o sırayı ve muameleyi atlattıktan sonra dedim artık full dikkat olup tongoya gelmiycem
ama ne mümkün arabada ogs ile kgs giriverdim bu kucaktan kaçış yok diye düşündüm o an...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
erodesign ve ek.engin sevgili arkadaslarım yazdıklarımı tam olarak anlayamadınız sanırım ben döviz verdim adam bozamam dedi!
2-40 yılın bası işim düsünüyo avrupa yakasında kgs ye ihtiyac duymamıştım fakat bu konuda yanılmışım!
4-benim ona karşı nazik yaklaşımıma rağmen hala tehditvari bir şekilde bana arkandan cezanı yazarım diyorsa. bende o an azıma geleni söylerim ve söyledimde cünkü benim için haketmişti!
5-gelelim, cebinden mi ödesin 1 ytl yi cevabına parayı beğenmeyip bozmuyosa ödesin o zaman otoban gişelerindeki memurların yaptığı yolsuzlukların haddi hesabı yok! kamyonu araba diye gösteripte çukkasına atanları cok duydum! onlarda bugünkü memurun meslektaşları! kusura bakmayın... sinirlendim fakat dahada önemlisi üzüldüm! cünkü birbirimize hoşgörümüz saygımız kalmamış!

Hocam...Şunu unutuyorsun....

Hayır bozmak zorunda diil...Eğer sen yaabancı ülkeden geliyorsan tedbir almak zorundasın....

Bu konuda haklısın...Başına gelmeyince insan anlamıyor....

İyide arkadaşım ...Memura bedavadan vermiyoruz maaşı..Ordan para alsın diye veriyorlar...Görevi o.....Muammelede yanlış yok.....Hani paranı verirsin geçirmez sorun olur....5 lira verirsin üstünü vermez....Ama kaza da olsa paranı düşürüp kaybetmişssin ....Şimdi adamın yerine de koy kendini....

Bu tehdit diilki...Akşama kadar onun yaşadıklarını bilemez kimse....Ayrıca tehdit ediyorsa veya öyle algıladıysan keşke jandarmaya şikayet etseydin...

5-gelelim, cebinden mi ödesin 1 ytl yi cevabına parayı beğenmeyip bozmuyosa ödesin o zaman otoban gişelerindeki memurların yaptığı yolsuzlukların haddi hesabı yok! kamyonu araba diye gösteripte çukkasına atanları cok duydum! onlarda bugünkü memurun meslektaşları! kusura bakmayın... sinirlendim fakat dahada önemlisi üzüldüm! cünkü birbirimize hoşgörümüz saygımız kalmamış

Parayı beğenme meselesi değil....Akşam ondan hesabı ytl olarak alıyorlar...Döviz olarak hesap vermiyor...O anda kur bilgileri falan olmadığı için bozamamıştır...Yada kendi cebinden bozsa belki parası yoktur.... Yolsuzluk olarak yazdıklarını görmeden ithamda bulunmak yakışmaz bizlere....Her parmak bir olmaz....

Ben otobanda vezneci diilim.....Tanıdığımda yok....Ama mantıksal açıdan olması gerekenler bunlar sanırım...Arkadaşım cebinde parası olduğu halde (döviz de olsa) 1 ytl için yaşanılan sorunlar zoruna gitmiş.... Olabilir arkadaşım takma kafana..... Her sorunu kafaya takmamak lazım....:cat: :rendeer:

alp arkadasım teselli amaçlı yazdığın son cümleler için teşekkür ediyorum gercekten, aslında haklısın bu kdr takmamak lazım ama yinede ben gişe memuru olsaydım 1 ytl lik iyilik yapardım cünkü hakikaten ihtiyacım vardı psikolojik açıdan özellikle o anda. ben olsaydım yapardım cünkü 1 ytl o insanında maddi durumunu sarsmaz, devletinde... neyse uzatmak istemiyorum konuyu cünkü sizinde içinizi kararttım. herkese tesekkür ediyorum ayrıca paylastığınız için.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
alp arkadasım teselli amaçlı yazdığın son cümleler için teşekkür ediyorum gercekten, aslında haklısın bu kdr takmamak lazım ama yinede ben gişe memuru olsaydım 1 ytl lik iyilik yapardım cünkü hakikaten ihtiyacım vardı psikolojik açıdan özellikle o anda. ben olsaydım yapardım cünkü 1 ytl o insanında maddi durumunu sarsmaz, devletinde... neyse uzatmak istemiyorum konuyu cünkü sizinde içinizi kararttım. herkese tesekkür ediyorum ayrıca paylastığınız için.

Burası forum..Hemde motosikletçi forumu....Tabiiki paylaşıcaksın....Bu kadar göz üzerimizdeyken biz motorculara karşı, hem uyanık hemde tedbirli olmalıyız....

Ben cüzdanımda mutlaka 1 - 2 yerine 10 ytl saklarım...Çünkü hiç ummadığın yerde lazım oluyor....Hayat bu...:cat:

aklıma bir fikir geldi fakat imkansız sayılır 3. köprüyü yapsalar
gidiş geliş 1 şerit sadece motosiklet ve bariyerle ayırıp 1 şeritte ambulans için sadece ve üstü kapalı tünel seklinde yayalar için geçiş köprünün bitim noktalarında toplu tasıma araçları durağı olup yayaları istedikleri yere götürme imkanı olsa araba ve diğer büyük araçlara girme yasağı olsa

Motosikleti
Forza250-cygnusL
aklıma bir fikir geldi fakat imkansız sayılır 3. köprüyü yapsalar
gidiş geliş 1 şerit sadece motosiklet ve bariyerle ayırıp 1 şeritte ambulans için sadece ve üstü kapalı tünel seklinde yayalar için geçiş köprünün bitim noktalarında toplu tasıma araçları durağı olup yayaları istedikleri yere götürme imkanı olsa araba ve diğer büyük araçlara girme yasağı olsa

Olur da bu dünyada olaz bu..Ancak cennette olur...:p
Heleki Türkiye de.....:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar