Sigorta ücreti tahmini

Merhaba herkese, bu aralar 125cc bir scooter almayı düşünüyorum fakat bütçe ayırırken aklımdaki şuan tek soru işareti sigorta masrafı. 3 yıllık B ehliyetim var, a2 ehliyetimi de geçen yaz almıştım fakat daha henüz bir motorum olmadı. Tahmini sigorta masrafı kaç çıkabilir bilgilendirirseniz sevinirim.

vrL

Motosikleti
Kymco
150 cc scooter için İstanbul da mayıs ayında 8000 tl ye yakın bir meblağ çıkmıştı.

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Yaş 24
5 yıl otomobil ehliyeti
2 yıl motosiklet ehliyeti
İlk motosiklet (ilk motorlu taşıt)

Aralık 2025 8.500 TL.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
trafik sigortası sizin aracınızın değerine göre değil de kaza olursa karşı tarafa ne hasar verirsiniz onun riskine göre hesaplanıyor, yani 125cc scooter da alsanız 1250cc bmw gs de alsanız yakın çıkar hatta bms gs sürücüler çoğu yaşını başını almış ve habire eğitim alan tayfa olduğu için istatistiklerde onların kaza oranı daha düşük olunca onların trafik sigortaları daha düşük çıkıyor da olabilir.

yani trafik sigortası arca göre değil de sürücüye göre çıkıyor, yaş, yaşanan il, ehliyetin kaç ıyllık olduğu, daha önce kazası var mı hepsi etkiler.

Motosikleti
R12 nineT 2024
ilk motor olacağı için sigorta biraz yüksek çıkabilir. 125 cc diye çok düşük bekleme bence; trafik sigortasında sadece motorun hacmi değil yaş, il, ehliyet süresi, hasar geçmişi ve ilk araç olup olmaması da etkiliyor. bana kalırsa 7-10 bin TL arası bir yere hazırlıklı ol, şehir ve şirket teklifine göre biraz altı ya da üstü de gelebilir. en neti birkaç sigortacıdan ve online tekliflerden aynı gün fiyat almak, çünkü fiyatlar çok hızlı değişiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar