- Motosikleti
- MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
3.gün
herşey sisli, kafam güzel.
ne baktın birader?
başka konu yok mu okuyacak?
vücut endorfin üretmiyor
patlıcan yemekleri ve bol bol çikolata ye
sipor yap
3.gün
herşey sisli, kafam güzel.
ne baktın birader?
başka konu yok mu okuyacak?
vücut endorfin üretmiyor
patlıcan yemekleri ve bol bol çikolata ye
sipor yap
Fiziksel bağımlılığın bitti. Ama daha kuvvetli olan duygusal bağımlılığın devam ediyor unutma. Bu aralar "işte oldu sigarayı bıraktım. Bir tane içeyim bakayım tadı hoşuma gidecek mi?" ya da "Nasıl olsa bıraktım. Sadece yemeklerden sonra bir tane yakayım iyi gider" tarzı kışkırtıcı fikirler oluşabilir. Aman diyorum. Bugün bir tane içerseniz yarın paket alırsınız bilginiz olsun.
Merhabalar. Tam 18 sene sigara içtim. Son yıllar günde 3 paket civarı idi. Neredeyse sigarasız yaşayamıyordum. Gecenin bir yarısı sigaram bitince çöpleri açıp uzun uzun söndürdüğüm sigaraları bulup onları içiyordum. Gerçekten zavallı bir durumdu. Sonra sigarayı bırakmaya karar verdim. Tam 1 ay internette dolaşıp kendime nasıl bırakacağıma dair metodlar bulmaya çalıştım. Sonra bir kitap okudum ismini şimdi hatırlayamadığım. Adam günde 5 paket civarı sigara içiyor ve karısı adamı boşanmakla tehdit ediyor. İşte bu adamın sigarayı bırakma maceralarını anlattığı bir kitap. Hakikaten çok etkileyici idi. Ben kendimi bulmuştum kitapta çünkü ağır bir tiryakiydim ve resmen bağımlıydım. O kitaptan öğrendiğim çok faydalı bir bilgi vardı. O da sigaranın irade gücü ile BIRAKILAMAYACAĞI idi. Eğer siz sigarasız bir hayata inanmıyor ve onunla olan ilişkinizi kesmeye cesaret edemiyorsanız nasıl bir irade gücünüz olursa olsun ister 1 ay ister 1 yıl ister 30 yıl sonra tekrar başlayabilirsiniz. Ben de bu düşünce ile kendimi hazırladım. Sigarayı hiç azaltmadım. Yardım olsun diye bir hastanenin sigarayı bıraktırma birimine gittim. Oradaki ciddiyetsiz ve aptalca ortamı görünce sinirlenip o gün sigarayı bıraktım. Belki de hastanenin tekniği buydu![]()
O günden bu yana-ki 5 seneyi geçti- elime bırakın sigarayı kibrit veya çakmak bile almadım. Eşimde beni görünce bıraktı. 1 km bile koşamazdım. 2 defa yarı maraton koştum sigarayı bıraktıktan sonra. Sigara hakikaten insanın hayatında o kadar çok yer tutuyor ki bıraktıktan sonra yerine bir şey koymalısınız. Ben sporu koydum. İyiki de öyle yapmışım. Kaderine razı, mistik, dumanlı şark zihniyetli hayat tarzım bile değişti. Unutmayın sigarayı bırakmak başka bir hayat tarzı seçmektir ve bence bir insanın en büyük kararlarından birisidir.
Birde haftada en az 2 kere işe geç kalıyordum sabahları kalkamadığım için. 5 senedir birkez bile geç kalmadım. Bir kötü yanı sigarayı bırakmanın insanın sabahları çok erken kalkması ve kendini çok iyi hissetmesi
Son olarak şunu da söyleyeyim. En korktuğum şey alkol alırken ne yapacağımdı. Çünkü aklımda bu ikiliyi ayrılmaz bir şey gibi görüyordum. Oysa o bira denen şeyin de bir tadı varmış yahu. Yıllardır öyle içmişiz tadını bilmeden
Daha sonra kitabı anne babama verdim okusunlar diye. Salonda büfenin üzerine koydular tamam oğlum okuyacaz diyerek. Tam 3 ay sonra tekrar gittiğimde kitap büfenin üzerinde koydukları yerde duruyordu. Kendilerini sigarayı bırakmaya teşvik eder korkusundan okumamışlar. Okumayı bırakın dokunmamışlar bile. Bir nevi kölelik işte. Beyaz silindirik bir kağıt parçasının içindeki kurutulmuş bitkiye olan kölelik. Böyle düşününce çok aptalca geliyor değil mi ?
Bırakan arkadaşlar sakın bir fırt bile içmeyin. Bugün bir fırt yarın bir paket demektir unutmayın.
Ustam fena gaza geldim.az önce paket bitti ve almayacağım.çok güzel tarif etmişsiniz.bırakmayı hiç düşünmedim ama yazınızdan sonra deneyeceğim :bounce:
Bir kişiyi bile ikna edebilsem ne mutlu bana. Sigarasızlık özgürlüktür. Lütfen özgür bir insan olmayı seçin.
Genelde "kardeşim sende yıllarca içmişsin ne bu düşmanlık" gibi tepkilerle karşılaşırım ama demek ki olumlu tepkilerde alabiliyorum. Devam o zaman mücadeleye![]()
bugünden itibaren her haftabaşı olmak üzere bir tek azaltarak yavaş yavaş bırakabilirsin ama kararlı olacaksın bu hafta azaltmayayım haftaya iki tek azaltırım dersen olmaz 20 hafta sonra bu illetten kurtulmuş olursun inşallah tabi bu yöntem sana uyarmı bilemem ama bu sayede bırakan çok kişi tanıyorum hepsine de bu yöntemi ben tavsiye etmiştim:cat: