adam motoru alıyor sıfır hevesle egsozdur odur budur takıyor masraf ediyor artı. sonra bin km ye gelince canı sıkılıyor motora da bakıyor ee daha sıfır ben buna masrafta yaptım motor 5 ise 7 diyor, onu taktım bunu taktım, plaka masrafıyla uğraşmayın filan diyip satmaya çalışıyor. işin özü budur bence
İşin özü bu fiyatları çekenlerde tam olarak ne yaptığının farkında değil.Artık plaka ruhsat işlemleri gelişen teknoloji ile gayet hızlı ve kolay çözülüyor 2 saatte herşey bitiyor.Sigorta desen motosikleti alınca zaten yine yaptıracaksın.Bir de normalde bir motosiklet yada araba orjinal halinden ne kadar uzaklaşırsa fiyatı o kadar düşer.O kadar aksesuar ıvır zıvır motorun fiyatını arttırmaz tam tersine düşürür.Dünya genelinde böyledir bizim Türkiye de ise durum tam tersi.
Bu mantıkla gidersek 2. eli iyice öldüreceğiz.Sahibinden.com sitesini yıllardan beri takip ediyorum her zaman sırf zevk olsun diye almaya niyetim olmasa bile hoşuma giden arabaları,motosikletleri favorilerime eklerim takip ederim.Eskiden bundan 4-5 sene önce favorimlerimdeki 20-30 aracın hemen hemen hepsi bir ay içinde satılıyordu.Son iki seneden beri favorilerilerime eklediğim araçlar aylarca satılmıyor defalarca ilanları yeniliyorlar sadece piyasanın altında fiyat (aslında bana göre gerçek ederi) verenler satıyor.Bu olay böyle abuk subuk fiyat verme alışkanlığının 2. eli öldürdüğünün açıkça kanıtıdır.Geri zekalı insanımız ne zaman akıllanacak çok merak ediyorum.Kendi malını satarken uçuk fiyatlar verip 2.el piyasasını yükseltiyor sonra yükseltiği piyasadan yine kendi gidip araç alıyor.2. eldeki bu yüksekliği gören firmalarda gaza gelip her sene abuk subuk zamlar yapıyor.Sahip olduğu aracın 0 kmsinin fiyatını arttığını gören geri zekalılar satacağı zaman fiyatı daha da yükseltiyor....Bu şekilde kısır döngüye girmiş durumda olay.2.el araç fiyatları dolar ve altından daha hızlı artıyor.Cidden ilginç bir durum.Yabancı biri bu durumu görse dalga geçer bizimle.