- Konu Yazar
meraba arkadaşlar epeydir siteye giremiyorum cünkü motorumu satıp arabaya gecmiştim herneyse kardeşim gidip kendine bir xt600 aldı sonra baktı üst kapagı falan sorunlu parca olarak alana kadar üst kapagı bir tane daha xt alim dedi onun parcaları söküp benim motora takarsan sana ucuza veririm dedi motoru
bende kabul ettim hep aklımda foto cekmek vardı ama elimin yagından cekemedim ama tabi isterseniz buraya resmini koyarım.
xt600 lerin 2 sinide evin içine kardeşimin odasına soktuk
sonra bütün takım taklavamı getirip 2. aldıgımız motoru konple söktüm ve dierine taktım sadece üst kapagı takmadım poşete koydum cünkü bana sen takamazsın bişi olur tamirciye taktırim dedi iyi sen bilirsin dedim.
Bana geriye nemi kaldı konple sökülmüş xt
yani foto ceksem yuh derdiniz ben merak ettim içini hem sorunlarını görim dedim cünkü motoru satan cocuk calıstıramazsınız abi tamirciler yapamadı dedi ben biraz rahatsızım kafadan yani napar eder calıstırırım şanzumanına kadar söktüm ve yaptıklarımı sıralıcam
krank ve arka dişli millerinde somun yeri yalamaydı tornaya yaptırdım
silindir cizik içindeydi konple içindeki silindiri kazıtıp yeni silindir caktırdım
piston sekman aydın motordan aldım orjinali
marş motorunu konple sıfır ayarında yaptırdım(özel tamircisine)
yağ pompası cok yemişti onu deiştirdim
devriyaj tası kırık ve kaynaklıydı onuda konple deiştirdim
elektrik tesisatına biraz bakım yaptım
hava filtresi ve manifoltları deiştirdim orj.
marş rublesini orj. ile deiştirdim ve yatagı kırılmıştı onuda mm ile ölcüp rulmancıdan rulman alıp üstünü tornada kestirip taktırdım.
üst kapaga silindirdice zımpara attırdım sübapları söküp bakım yaptırdım.
motoru toplarken özel sıvı conta kullandım.
daha çok ıvır zıvır iş yaptım 25gün geçti tabi bunları yaparken cünkü işe gidip geliyordum gece1-2 lere kadar evin balkonunda yaptım
cevremdeki kimse o motorun çalışıcagına ihtimal vermedi
bana satan kardeşim ilk başta tabi cevrem geniş oldugu için parcada sıkıntı yaşamadım herneyse
arabadan takfiye yapıp marşa bastıgımda o grürültülü sesi duydum o an ne hissettim anlatamıcam yani onu sıfırdan yaptım calıstı
tamirciye yaptırmadım cünkü kasapları cok iyi tanıyorum ben tamirci deilim sadece elim yatkın yanlız öyle birşeyki elimi neye attıysam bozuk çıktı bir motor ancak bu kadar hor kullanılır.motor çalıştı ama üstüne binip gaza basınca boguluyodu dedim dur çalıştıya gerisi kolay onuda halledersin.bogulma 3gün sürdü sorunu bulmak için cok cabaladım.
2.karbüratör devreye girince yıgılıyo motor resmen 40km hızı hiç gecemedim sorun nemi tabi cogu kişi karbüratör dicek ve dogru tahmin bir onu sökmemiştim ve sökünce gördümki diyafram yırtık hiç şaşırmadım herşey bozuk olurda bu kadarmı olur yani ölüyü diritlmek bu olsa gerek hava yeri bile kırık yani neler var saysam şoke olursunuz
yarın diyafram için bi kaç yeri arıcam tamirini denedim ama içim el vermiyo oynak bir parca sıfırı 120tl hiç şaşırmadım bu fiyata.
yarın takarsam akşama calıstırıcam foto ve video paylaşırım sizde bunlara degermi
bence deger cok keyifliydi umarım çalışır sorunsuz burda devam edicem paylaşımıma başka xt 600 olarlara bir katkım olur inş.
xt600 lerin 2 sinide evin içine kardeşimin odasına soktuk
Bana geriye nemi kaldı konple sökülmüş xt
krank ve arka dişli millerinde somun yeri yalamaydı tornaya yaptırdım
silindir cizik içindeydi konple içindeki silindiri kazıtıp yeni silindir caktırdım
piston sekman aydın motordan aldım orjinali
marş motorunu konple sıfır ayarında yaptırdım(özel tamircisine)
yağ pompası cok yemişti onu deiştirdim
devriyaj tası kırık ve kaynaklıydı onuda konple deiştirdim
elektrik tesisatına biraz bakım yaptım
hava filtresi ve manifoltları deiştirdim orj.
marş rublesini orj. ile deiştirdim ve yatagı kırılmıştı onuda mm ile ölcüp rulmancıdan rulman alıp üstünü tornada kestirip taktırdım.
üst kapaga silindirdice zımpara attırdım sübapları söküp bakım yaptırdım.
motoru toplarken özel sıvı conta kullandım.
daha çok ıvır zıvır iş yaptım 25gün geçti tabi bunları yaparken cünkü işe gidip geliyordum gece1-2 lere kadar evin balkonunda yaptım
cevremdeki kimse o motorun çalışıcagına ihtimal vermedi
arabadan takfiye yapıp marşa bastıgımda o grürültülü sesi duydum o an ne hissettim anlatamıcam yani onu sıfırdan yaptım calıstı
tamirciye yaptırmadım cünkü kasapları cok iyi tanıyorum ben tamirci deilim sadece elim yatkın yanlız öyle birşeyki elimi neye attıysam bozuk çıktı bir motor ancak bu kadar hor kullanılır.motor çalıştı ama üstüne binip gaza basınca boguluyodu dedim dur çalıştıya gerisi kolay onuda halledersin.bogulma 3gün sürdü sorunu bulmak için cok cabaladım.
2.karbüratör devreye girince yıgılıyo motor resmen 40km hızı hiç gecemedim sorun nemi tabi cogu kişi karbüratör dicek ve dogru tahmin bir onu sökmemiştim ve sökünce gördümki diyafram yırtık hiç şaşırmadım herşey bozuk olurda bu kadarmı olur yani ölüyü diritlmek bu olsa gerek hava yeri bile kırık yani neler var saysam şoke olursunuz
yarın diyafram için bi kaç yeri arıcam tamirini denedim ama içim el vermiyo oynak bir parca sıfırı 120tl hiç şaşırmadım bu fiyata.
yarın takarsam akşama calıstırıcam foto ve video paylaşırım sizde bunlara degermi