- Konu Yazar
Bu gün gittiğim sürücü kursunun ön eğitimi vardı 1-2 saat kadar eğitim vereceklerini söylediler.
Eğitim alanına gittim sadece motosiklet kullanmayı bilen bir eğitmen vardı . Motosikletler vasat. Mondialin 125lik bir motoru vardı sağı solu döküntü en iyi oydu sanırım. Benim eğitim aldığım motor ise motoran diye bir markanın cub motosikleti ama şanzımanını manuel yapmışlar sonradan 4 vitesli arka fren falan sonradan ekleme. Ayaüımı koyuyorum arkafren hemen çalışıyor ayağımı biraz geriye koyayım diyorum orda da kickstarter var parmak ucumla basmak zorunda kaldım zaten ön fren tutmuyor sağ ayak bileğim çok ağrıyor. Her neyse dediğim gibi sıfır tecrübem var sıfır sayılmaz da daha önce 10 km scooter kullanmışlığım var
Gaz kolu senelerin yorgunluğu içerisinde gazı ayarlamam en az yarım saatimi aldı yine de stop ettirdim kalkışta . Pek iyi bir eğitim değildi bende de biraz korku vardı zaten düşerim diye kasklar makisumum 15 tl lik her kafaya uysun diye XL alınmış kaskı takıyorum önümü göremiyorum falan . Motoru döndürmekte çok sıkıntı çektim sürekli çok geniş dönüyorum dar dönersem düşerim diye korktum açıkçası hayalim r125 di bide nasıl süreceğim onu çok merak ediyorum .
Bu yazıyı niye yazdım bilmiyorum sanırım içimi dökmek istedim ama bazı konularda bana yardımcı olursanız çok sevinirim
Vites düşürürken sanki motor öne yığılıyor gibi oldu hep
Dönüşleri çok geniş döndüm veya hiç dönemedim
Eğitim alanına gittim sadece motosiklet kullanmayı bilen bir eğitmen vardı . Motosikletler vasat. Mondialin 125lik bir motoru vardı sağı solu döküntü en iyi oydu sanırım. Benim eğitim aldığım motor ise motoran diye bir markanın cub motosikleti ama şanzımanını manuel yapmışlar sonradan 4 vitesli arka fren falan sonradan ekleme. Ayaüımı koyuyorum arkafren hemen çalışıyor ayağımı biraz geriye koyayım diyorum orda da kickstarter var parmak ucumla basmak zorunda kaldım zaten ön fren tutmuyor sağ ayak bileğim çok ağrıyor. Her neyse dediğim gibi sıfır tecrübem var sıfır sayılmaz da daha önce 10 km scooter kullanmışlığım var
Bu yazıyı niye yazdım bilmiyorum sanırım içimi dökmek istedim ama bazı konularda bana yardımcı olursanız çok sevinirim
Vites düşürürken sanki motor öne yığılıyor gibi oldu hep
Dönüşleri çok geniş döndüm veya hiç dönemedim