Sıfır motosikletin içinde benzin olur mu?

Dostlar yakitin fullenmemesinin nedeni, araclar y.disindan gemi ile geldikleri icin max deponun yuzde 5 i kadar benzin konmasi zorunludur. Aksi durumda kargo yanici/parlayici klasmanina girmektedir.

haha bunu nereden duydun ? kesin üç kuruşun hesabını yapan bayilerin uydurmasıdır :)

İtalya ya defalarca feribotla gittim bir kez olsun depodaki yakıtı soran olmadı..

Sıfır km Ford Fiesta aldığımda yol bilgisayarı 8km giderim diyordu..
Bu kadarı da biraz terbiyesizlik. $10 eklersin maliyetine aracın fiyatına, kimsenin gıkı çıkmaz, 5lt neyse atarsın benzin. İnsanları germenin, yakıt pompasını yormanın anlamı yok.

Meraklısı varsa, BMW otomobilleri çeyrek depo ile teslim ediyor. Doğrudan kitapçıkta da bu şekilde yazar. Ben araç almışım yeni, alışma sürecim olabilir az da olsa, fellik fellik benzinci mi arayacağım?

Youtube de bir video izlemiştim. Adam sıfır araba alıyor. BMW 520i. Depo full. 300 liralık benzin koymuşlar. Giderler kısmına da 420 eklemişler adam eve gelip fatuya bakarken görmüş :mrgreen:

Fabrikadan çıkarken neden benzin konulsun ki? Motor üretildikten sonra belki 1 sene sonra satılacak, o benzin deponun içinde öylece duracak, uçacak bayatlayacak vs vs. Bence motoru satın aldığınız bayinin full depo teslim etmesi lazım. 15 - 20 bin tl verip motor alıyorsun adamlar 40-50 tl lik benzinden kaçıyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:41 ----------

Ustadim, lojistik sektorunde calisiyorum.
Cargo gemilerinden bahsetmistim ben.

Böyle bir zorunluluk olmasa bile mantıken herhangi bir kaza vs durumunda full depolu araçlar yangın tehlikesini arttıracaktır.

Youtube de bir video izlemiştim. Adam sıfır araba alıyor. BMW 520i. Depo full. 300 liralık benzin koymuşlar. Giderler kısmına da 420 eklemişler adam eve gelip fatuya bakarken görmüş :mrgreen:

300 lira çeyreğin üstünü doldurur anca 5'er in deposu büyüktür de, 420TL ne anlamadım orasını :D

Fabrikadan çıkarken neden benzin konulsun ki? Motor üretildikten sonra belki 1 sene sonra satılacak, o benzin deponun içinde öylece duracak, uçacak bayatlayacak vs vs. Bence motoru satın aldığınız bayinin full depo teslim etmesi lazım. 15 - 20 bin tl verip motor alıyorsun adamlar 40-50 tl lik benzinden kaçıyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:41 ----------

Böyle bir zorunluluk olmasa bile mantıken herhangi bir kaza vs durumunda full depolu araçlar yangın tehlikesini arttıracaktır.
Ustad, genel olarak bilinmeyebilir, gerekte yok zaten. Araclar gemi ile tasindiktan sonra ic tasima yapilarak teslim ediliyor. Tir vs. Yuzde 5 i kafamdan sallamiyorum zaten. Bu orandan fazla koymaniz durumunda tasinmaz diye bir sey yok, tasinir elbet ama navlun dedigimiz tasima fiyatinda artis olacaktir.

Ayrica katiliyorum, bu uygulamayi araci satan acentalarin, ofislerin yapmasi gerekecektir.

Tabii onlar da biz paramizi araba satisindan degil de servisden kazaniyoruz demeleri var.
Isin asli tam olarak nedir bilemem.

bmw yi aldığımda yarım depodan birazcık fazla vardı:)
ama plaka masrafları ve giderler kısmına ekledikleri doğru

bmw yi aldığımda yarım depodan birazcık fazla vardı:)
ama plaka masrafları ve giderler kısmına ekledikleri doğru

Bunun kavgasını edebilirsiniz aslında, çeyrek depo ile BMW teslim ediyor arabayı zaten. Üstüne ekleyip para koydularsa bayi kendi kafasına göre gelir modeli belirlemiş müşterilerine terbiyesizlik yapıyordur.
Ha eklesin hediye etsin diyen yok zaten, boş vermesin de tabii ki eklesin. Ama zaten çeyrek depo varken üstüne doldurup "fazla para" yazaralrsa ayıptır.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
1406912498_img20140801190850.jpg

Benzin, Devrim arabalarının da sonu olmuştu.

300 lira çeyreğin üstünü doldurur anca 5'er in deposu büyüktür de, 420TL ne anlamadım orasını :D

BMW 520i 70 litre yakıt alıyor. Yuvarlak hesap full depo 350 TL yapar. İçinde genelde çeyrek depo civarı yakıt olur. Ama bunu fabrika mı bayi mi dolduruyor orasını bilemiyorum. Aradaki fark bence bayinin uyanıklığı olmuş.

Konu başlığına dönecek olursak da sanırım motosikletler boş depo ile veriliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar