Sıfır Motosiklet Eski Yıla Ait olursa muayene tarihi ne olur?

Selamlar,
Bir arkadaşım 2016 model sıfır bir motor almış, ruhsatına 3 yıl sonra değil 2 yılı gibi tarihe denk gelen bir tarih yazmışlar. Motorun model tarihi muayeneden düşülüyor mu? Ben duymamıştım hiç. Yani 2015 model alırsak 1 yıl mı kalıyor süreye? İlginç geldi. Böyle bir durum var mı arkadaşlar?

ülkeye girişten itibaren 3 yıl muayeneden muaf sıfır motor, ona göre hesapla artık.

muayene tarihi uretimden sonra motor trafige çıkmasa bile başlıyor,yani 3 yil vitrinde duran motor muayeneye gider veya sizdeki gibi bir yil galeride durmuş sonra trafige çıkmışsa 2 yil sonra muayene gerekir..

Teşekkür ederim yanıtlar için. Saçma değil mi? Yola çıkmamış pakette duran aracın nesi muauene süresinden düşülüyor? Kanun: Sıfır alınan araçlar şeklinde yazıyor diye gördüm. Böyle bir ibare biz bulamadık. Kanunda böyle bir şey yazıyor mu? İtiraz edeceğiz yazmıyorsa. Hepimize faydası olur...

Bu yüzden motor alırken de dikkatli olmak lazım. 2015 senesinde, Eyüp'te ki bi bayiden hero pleasure almıştım. Tanıdık dedik güvendik. 2014 modeli kakaladı bana. İlişiği kestim o günden sonra kafam rahat şu an.

İthal edilen motosikletin uygunluk belgesinin alındığı tarihten itibaren üç yıl geçerli ilk muayene süresi.

Motosikleti
Yamaha YBR 125 ESD
2015'de 0km aldigim 2014 model motorda bende ayni seyi yasadim. O zaman arastirdim sorusturdum vs. Model yilindan 3 yil sonra muayeneye giriyor. Ama ay ve gunu trafige ciktigi gunden aliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar