Güncelleme: test sürüşünde çok hoşuma giden bajaj discover 150F modelini aldım, 2 ay oldu olacak daha 1000km'deyim. Niye? Çünkü gezesim gelmiyor. Sanırım test sürüşünde aylardır motor kullanmamış olmanın verdiği bir haz vardı ki ondan sevdim. Ama aynı motoru kendime aldığımda o kadar sevemedim. Daha 2 ay olmadı ve ben akıllanmamış bir şekilde "şimdilik" diyerekten gözümü spacy alpha modeline diktim (pcx'in spacy kafalısı gibi, sessiz marş, start-stop, esp, artçı ayaklığı). Sanıyordum 150f'i alınca dertlerim bitecek; bitmedi maalesef. Yine aynı durumdayım.
Tek bir konuda kendimden eminim; motorda ne olursa olsun ayak uzatma olayı rahat olacak. 150f ile 240km bana göre uzun yol yapınca farkettim; bir daha yapmam o yolu. Bu sebeple x city, scarabeo falan tamamen gitti aklımdan artık bir nebze rahatladım (en azından ne istediğimi bildiğim için). x max'i de fuarda incelemiştim, bayide de inceleyip oturdum ve maalesef ki spacy'deki ayak uzatma rahatlığı x max'te zerre yok. O rahatlık belki sym gts 250 evo'da vardır. Burgman 200'de kesinlikle var denedim onu ama forumda baya sıkıntılarından bahsedenler var ve piyasası pek yok.
Bir de şunu öğrendim; başkalarının kendi zevklerine, renklerine göre yaptığı yorumları kesinlikle kaale almamak gerek (mesela kardeşim ve arkadaşım diyor ki spacy çok çirkin, bunu alacağına git atla köprüden :cyclopsan). Tam aksi şekilde şu anda kullandığımı çok beğeniyorlar. Demek ki ben kendi zevklerini öteleyen, ilgi budalası biri haline gelmişim ve bu sebeple mutsuz olmuşum.
Okuyanlara teşekkürler.