Siboplardan Ses Geliyor?

Arkadaşlar motorda yeniyim 150cc vitesli motosiklet motor normal bir şekilde çalışıyor ama böyle şık şık şık şık sipob sesi geliyor bunların gelmesi normalmi yok siboplar sessizmi çalışır

Bunların Gelmesi Normal Değil Servise Gidip Sübap Ayarlarını Yaptırmanız Lazımdır. Eğer böyle Kullanmaya Devam Ederseniz Sübaplar Vurmaya Devam Eder Ve Sübap Kafalarını Ezer Buda Maliyetli Sonuçlara Neden Olur. Mesela Suan Motosiklet 100 Yapıyosa Sübap Ayarları Yapıldıktan Sonra Son Hız Değişecektir. Daha Rahat Çalışacaktır. Hızı Ve Atikliği Etkiler En Kısa Zamanda Sübap Ayarlarını Yaptırınız.

rölantide çalışırken yapıyor motor 3000 km de ve 5 sene falan yatmış kapalı garajda cevabınız için teşekkürler.ustalara güvenemiyorumki yapıyım derken iyice bozmasınlar motorda gidiyo yani sıkıntı yok

çıt çıt çıt diye geliyosa normaldir ama şık şık subab sesi baya çok oluyo onun ayarlanması lazım.

motora bir metre mesafeden duyabiliyorum rölantideyken yarın videoya çekip koymayı düşünüyorum

Motor soğukken gelip sıcakken kesiyorsa normaldir. Yok sıcakken de geliyorsa ayar lazım... ;)

sıcakken denemedim ama sonunda aylardır aradığım ustaların yanlış yaptığını düşündüğüm ayarı yabancı sitelerden buldum İn :0.06mm 0.08 mm out 0.06mm 0.08 mm ? emme egzos aynı olucakmış demekki her motorda gerçekten farklı motoru açığ sentil çakısını aldıktan sonra kendim yapmaya çalışıcam inşallah bozmam :)

sıcakken denemedim ama sonunda aylardır aradığım ustaların yanlış yaptığını düşündüğüm ayarı yabancı sitelerden buldum İn :0.06mm 0.08 mm out 0.06mm 0.08 mm ? emme egzos aynı olucakmış demekki her motorda gerçekten farklı motoru açığ sentil çakısını aldıktan sonra kendim yapmaya çalışıcam inşallah bozmam :)
Çoğu sentil çakısı 0.05 mm'den 0.10 mm'e atlıyor, aklınızda bulunsun her sentilde aradığınız değerler olacak diye bişey yok.

motorun içinden çalışma sesi dışında (alışmış olduğunuz) ne geliyorsa anormaldir bunun sorgulanacak sorulacak bir yanı yoktur ve ilk fırsatta müdahale şarttır.

çinden gelicek biraz önce sipariş verdim gelirse tabi 1 ayı bulur :D http://www.aliexpress.com/item/0-02-to-1mm-17-Blade-Thickness-Gap-Metric-Filler-Feeler-Gauge-Measure-Tool-Free-Shipping/713391753.html

Çin'den 15-20 günden aşağı gelmez ürün, sabretmek gerek:)

:) evet daha öncede bir şey almıştım 15-20 gün civarında geldi bunuda satıcı kargolamış bakalım gelir inşallah zaten motor 2 ay yatıcak o nedenle sorun değil gelsin de 1 ay da gelsin.Tr de yok bu çakıdan ben bulamadım yada

Motosikleti
Yamaha Fazer 800 ABS 2011
Sibop lastik havası basılan delik yada valf türü "şey" dir.
Sübap'tır sizin dediğiniz "şey" in adı.
Lütfen artık şu yazı yazmayı öğrenin....

Aldığın sentil çakısı çok güzelmiş ,Üzeinde 0,01 mm bile var :)

Sübap ayarı öyle kolay bir şey değil , yani en azından birisinin sana göstermesi lazım. Ondan sonra tabiki el becerin varsa yaparsın.

Ustalar konusunda çok haklısın. Bende motoru sübap ayarı için ustaya götürecektim.Önce bir sorayım dedim kaç mm ayarlıyorsun filan. O da dediki göz kararı ayarlıyorum nasıl dedim her motorun ayarı farklı. Ustalaştık artık diyor :pr:

Bir daha kapısından içeri girmedim :farao:

Adam akılllı usta çok az . En iyisi her şeyi kendin öğrenip yapacaksın :cat:

10-40 yağda benimkide yapıyor. ustaya götürdüm. 15-40 yağ koy dedi. koydum. sibop sesi yok denecek kadar azaldı..

Sentil çakısı güzelmiş... Geçenlerde Ostim'den 7 tlye aldım ben de ama 0,05 ve 0,10 var diğerleri zaten sübaplar için uygun değil. 0,10 ile az sıkıştırarak yaptım ayarı. 0,08 oldu galiba ve sorunsuz

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:48 ----------

kpdls.jpg
[/url][/IMG]

:) evet daha öncede bir şey almıştım 15-20 gün civarında geldi bunuda satıcı kargolamış bakalım gelir inşallah zaten motor 2 ay yatıcak o nedenle sorun değil gelsin de 1 ay da gelsin.Tr de yok bu çakıdan ben bulamadım yada
6-7 günde bile geldiği oluyormuş ürünlerin, ama bana hiç denk gelmedi; gerek HK gerek CN posta.Kolay gelsin...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar