shoei kask beden problemi

Merhabalar gecenlerde shoeı gt air 3 kask satın aldım deneme sansım yoktu alırken kafa ölçüm 56.5 57 cm gibi geldi yüzüm de biraz incedir. 57 58 baş ölçüsü M bedene uyuyordu ben de M sipariş verdim kask geldi sonra bu bana biraz büyük mü falan demeye başladım yanakları sıkmıyordu fazla bayağı bir tanıdığa gösterdim bu işi iyi bilen hepsi de bol bu sana S sini al dedi sonra ben bu kaskı yolladım 1 2 ay sonra S bedeni geldi o da çok sıktı gibi oldu baş çevremde kaskın plastik sertliğini hissediyordum uzun süre takıp dolandığımda ilk 20 30 dk birşey yok ama sonrasında acayip derecede baş ağrısı ve acı veriyordu işkenceydi resmen takmak dayanılır gibi değildi sonra ben bunu söylediğim de bu sefer de dediler ki havanla köpüğünü ezeceksin kaskın başka çare yok vs ben de hiç uğraşamam dedim kaskın orijinalliğini de bozmak istemedim yolladım şimdi tekrar M beden bekliyorum doğru mu yapmışım ne dersiniz ?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
kasklar genelde zamanla kafanın şeklini alır oturur ama o derece memnun değilseniz yapacak bir şey yok iade edin denemeden almamak gerekli diye bu yüzden diyoruz her kaskın her markanın bedeni kalıbı farklı oluyor ölçülerin bi önemi yok m beden de beklemeyin iptal edin deneyip size uyan bi kaskı alın en iyi kask da olsa size göre değilse bi anlamı yok

kasklar genelde zamanla kafanın şeklini alır oturur ama o derece memnun değilseniz yapacak bir şey yok iade edin denemeden almamak gerekli diye bu yüzden diyoruz her kaskın her markanın bedeni kalıbı farklı oluyor ölçülerin bi önemi yok m beden de beklemeyin iptal edin deneyip size uyan bi kaskı alın en iyi kask da olsa size göre değilse bi anlamı yok
aynen ben de deneyip almak istemiştim başta da ıspartadayım ben burda pek bu tarz üst segment kask satan yer yok genelde isteğe göre getirtiyorlar hjcnin falan var da benim shoei istemiştim öyle işte uzun yolda çok kafa ağrıtcağı için konforu bi tık daha ön planda tuttum sanırım bundan önce kullandığım kask da cross kaskıydı bayağı geniş ferah bir kasktı belki de ondan bi anda normal kask dar hissettirdi bilemiyorum hayırlısı umarım bunda bir sıkıntı çıkmaz sanırım M yi bekleyeceğim

Motosikleti
Yamaha XSR700
Her kask her kafaya olmuyor. Bu model kafanıza olmuyorsa başka model bakın. Ben Agv K6s almak için gittim Scorpion aldım çıktım. K6s'in M bedeni kafamdan geçmedi, L bedeni de kafama büyük oldu. Mecburen başka markaya baktım.

çok önemli fakat bir o kadar da bilinçsizlik olan bir konu. Kaskı satan insanlar bile kalıp bilgisi veremiyorlar , markaların kalıplarına göre yönlendirme yapamıyorlar.Dene eğer rahat etmiyorsan kesinlikle iade et.....
Kask almaya gittiğimde ,
ilk soru , motorunuz modeli nedir ? ( maddi durumu öğrenme , ne satabilirim acaba araştırması )
ikinci soru , motorunuzun rengi nedir ? ( çüş be..... ne alaka )

yıllardır shoei kullanan biri olarak söyleyeyim. L beden kullanıyordum. 2 ay önce gt air 3 aldım bende. yine L beden. kaskı bir taktım. sağ üstten nasıl vuruyor ama. öyle böyle değil. 15 dakika kullanımdan sonra durup kaskı kafamdan çıkarmak için can atıyordum.

biraz zamanla açılacağını bildiğim için o acıya dayanarak kullanmak zorunda kaldım. tabii canım yana yana sonunda feraha erdim :) ne kadar sürdü hatırlamıyorum ama şimdi acıtmadan kullanabiliyorum kaskı.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben de Ocak ayında Almanya'da motosiklet mağazasında shoei neotec 3 denemiştim. Şu an kullandığım kasak M beden diye M bedeni denedim, kafamın ön - üst tarafında bir şey değiyor gibi rahatsız ediyordu, L beden olanını denedim o oldu. markaya modele göre değişiyor bu yüzden deneyerek alın deniyor zaten. Hatta kafa yapısına göre bir marka/model hiç bir bedeni düzgün uymazken bir başka marka/model uyabiliyor.
Valize zığmaz diye almamıştım ama 670 euroya güzel fiyattı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar