Makara kukara yaptık eğlendik güzel.
Şimdi bu konuyu bağlamak lazım.
Topiği açan arkadaşımızın bu işte bir suçu yok.
Söylentiler insanı psikolojik olarak etkiliyor.
Ben de işin teknik boyutunu bilmesem, aynı hataya düşerdim.
İşi bilen bir insan bu konuyu ciddiye alıp da cevap yazmaz.
Ama burada konuyu ciddiye alıp cevap yazan bir çok işi bilen arkadaşımız var.
Peki neden yazdık, yazdılar....
Çünkü,
Bir çok arkadaşımız-kardeşimiz, buraya bir şeyler öğrenmeye geliyor.
Zaten motor hastalığı olan bir insan, yenilikçi, arayış içerisinde olan, yani farklı kişiliğe sahip insandır.
Bu tabiat içerisinde her söylenen şeyi yapmaya-denemeye- bünyesi müsaittir.
Buraya yazan bilinçli arkadaşlar, işin özünü bilmeyen arkadaşların yanlış yapmalarını önlemeye, ileride çok büyük zarar görebilecekleri adımlardan korumaya çalışan altın kalpli arkadaşlardır.
Bu altın kalpli arkadaşlar da yaradılıştan bilgi sahibi olarak gelmediler bu fani dünyaya.
Hatalar yaparak, düşerek kalkarak, maddi ve manevi kayıplar vererek kazandılar bu deneyimleri.
Uzun yazdığım için okumayacağınızı biliyorum.
Ama aramızda satır aralarından bilgi çalmaya çalışan, nefes alırken bile bilinçlenmeye çalışan zeki arkadaşlarımız da var.
Zaten onlar için yazıyorum bu satırları.
Motosiklet üreten firmalar uzun ARGE çalışmaları sonucunda ürettikleri motosikletten en üst performansı ve devamlılığı sağlayacak doneler elde ediyorlar.
Yani hiç bir teşebbüs, motosikletinizin kullanma klavuzunda yazan donelerden daha etkin bir katma değer sağlayamaz.
Fakat performansı arttıran özel yakıtlar vardır.
Şimdi diyeceksiniz ki, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
Bu yakıtlar pazarda satılan yakıtlar değildir.
Yarış için hazırlanan motosikletlerde yapılan modifiyeye uyum sağlayacak şekilde hazırlanmış karışımlardır bunlar.
İşin oktanla ve de oktayla bir ilgisi yoktur.
Motosiklet yarış için modifiye edilmiştir ve fabrika çıkış değerlerinden farklı bir motosiklet yaratılmıştır.
Bu yeni sisteme uygun yakıt karışımları, yine bu sistemi yapan şahıslar tarafından hazırlanır ve uygulanır.
Bu bilinen bir şeydir.
Bu nedenle yarış şartnamelerine yakıtın cinsi ve özellikleri de eklenir.
Bu performans için özel üretilmiş yakıtı siz stok motosikletlerinize koyarsanız herhangi bir performans artışı söz konusu olmaz.
O yakıt o modifiye edilmiş motora göre hazırlanmıştır.
Yani sözün özü,
ciddi anlamda bir motosiklet yarışçısı olmayı kafaya takmadıysanız,motosikletiniz de yarışmak için uygun bir motosiklet değilse, bu performans işini fazla kafanıza takmayıp,zevkini çıkarmaya bakın.
Herhangi bir araç kullanmaktan zevk almak demek sizin için birilerini geçmek demekse, hemen araç kullanmayı bırakın....