shell 100 oktan ve hyosung 250 gtr

yüksek oktan benzin performans arabalarında işe yarar mesela golf gtida 7hp subaru da 15hp gibi bi artı güc saglar fakat 1.4 bi arabada 1 beygir bile alamazsınız hic bi işe yaramaz..
artık motora uyarlamasınıda siz yapın :)

sen nelerde biliyosun öyle,peki megane 1.5 tdi'de 100 oktan işe yararmı,yararsa kaç beygir yarar:pr:

boy

@pre_lude
yüksek oktan benzin performans arabalarında işe yarar mesela golf gtida 7hp subaru da 15hp gibi bi artı güc saglar fakat 1.4 bi arabada 1 beygir bile alamazsınız hic bi işe yaramaz.. artık motora uyarlamasınıda siz yapın
Abicim bunları nerenden uyduruyorsun anlamadım :silent: Dünyada hiçbir teknoloji motorda modifiye yapılmadan hiçbir motordan +15hp sağlayamaz. Motor üreticileri 1-2 hp arttırmak için bütün sene ARGE yapıyorlar, demek ki boşa yapıyorlarmış, sana sorsalar cevap basit : Koy 100 oktan benzin al 15hp ekstra güç... Komiksin valla... Yarışta bile 100 oktan kullanılmıyor diyorum, artık ötesi var mı?

asm

Atın iyisi alayda(kabın iyisi kalayda) belli olur :)

At alaya girdiğinde bu muhabbetleri yapmalı :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Makara kukara yaptık eğlendik güzel.
Şimdi bu konuyu bağlamak lazım.
Topiği açan arkadaşımızın bu işte bir suçu yok.
Söylentiler insanı psikolojik olarak etkiliyor.
Ben de işin teknik boyutunu bilmesem, aynı hataya düşerdim.
İşi bilen bir insan bu konuyu ciddiye alıp da cevap yazmaz.
Ama burada konuyu ciddiye alıp cevap yazan bir çok işi bilen arkadaşımız var.
Peki neden yazdık, yazdılar....

Çünkü,
Bir çok arkadaşımız-kardeşimiz, buraya bir şeyler öğrenmeye geliyor.
Zaten motor hastalığı olan bir insan, yenilikçi, arayış içerisinde olan, yani farklı kişiliğe sahip insandır.
Bu tabiat içerisinde her söylenen şeyi yapmaya-denemeye- bünyesi müsaittir.
Buraya yazan bilinçli arkadaşlar, işin özünü bilmeyen arkadaşların yanlış yapmalarını önlemeye, ileride çok büyük zarar görebilecekleri adımlardan korumaya çalışan altın kalpli arkadaşlardır.
Bu altın kalpli arkadaşlar da yaradılıştan bilgi sahibi olarak gelmediler bu fani dünyaya.
Hatalar yaparak, düşerek kalkarak, maddi ve manevi kayıplar vererek kazandılar bu deneyimleri.

Uzun yazdığım için okumayacağınızı biliyorum.
Ama aramızda satır aralarından bilgi çalmaya çalışan, nefes alırken bile bilinçlenmeye çalışan zeki arkadaşlarımız da var.
Zaten onlar için yazıyorum bu satırları.

Motosiklet üreten firmalar uzun ARGE çalışmaları sonucunda ürettikleri motosikletten en üst performansı ve devamlılığı sağlayacak doneler elde ediyorlar.
Yani hiç bir teşebbüs, motosikletinizin kullanma klavuzunda yazan donelerden daha etkin bir katma değer sağlayamaz.

Fakat performansı arttıran özel yakıtlar vardır.
Şimdi diyeceksiniz ki, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? :)

Bu yakıtlar pazarda satılan yakıtlar değildir.
Yarış için hazırlanan motosikletlerde yapılan modifiyeye uyum sağlayacak şekilde hazırlanmış karışımlardır bunlar.
İşin oktanla ve de oktayla bir ilgisi yoktur.:p

Motosiklet yarış için modifiye edilmiştir ve fabrika çıkış değerlerinden farklı bir motosiklet yaratılmıştır.
Bu yeni sisteme uygun yakıt karışımları, yine bu sistemi yapan şahıslar tarafından hazırlanır ve uygulanır.
Bu bilinen bir şeydir.
Bu nedenle yarış şartnamelerine yakıtın cinsi ve özellikleri de eklenir.
Bu performans için özel üretilmiş yakıtı siz stok motosikletlerinize koyarsanız herhangi bir performans artışı söz konusu olmaz.
O yakıt o modifiye edilmiş motora göre hazırlanmıştır.

Yani sözün özü,
ciddi anlamda bir motosiklet yarışçısı olmayı kafaya takmadıysanız,motosikletiniz de yarışmak için uygun bir motosiklet değilse, bu performans işini fazla kafanıza takmayıp,zevkini çıkarmaya bakın.
Herhangi bir araç kullanmaktan zevk almak demek sizin için birilerini geçmek demekse, hemen araç kullanmayı bırakın....

Bak bu olabilir işte :p
Bence kullanma kitapçığında yazanın dısına cıkma
Ama yuksek oktanlarada daha fazla para vermek saçmalık gibi geliyor bana

kitapçık 100 oktandan önce yazıldıysa nolacak :p

Makara kukara yaptık eğlendik güzel.
Şimdi bu konuyu bağlamak lazım.
Topiği açan arkadaşımızın bu işte bir suçu yok.
Söylentiler insanı psikolojik olarak etkiliyor.
Ben de işin teknik boyutunu bilmesem, aynı hataya düşerdim.
İşi bilen bir insan bu konuyu ciddiye alıp da cevap yazmaz.
Ama burada konuyu ciddiye alıp cevap yazan bir çok işi bilen arkadaşımız var.
Peki neden yazdık, yazdılar....

Çünkü,
Bir çok arkadaşımız-kardeşimiz, buraya bir şeyler öğrenmeye geliyor.
Zaten motor hastalığı olan bir insan, yenilikçi, arayış içerisinde olan, yani farklı kişiliğe sahip insandır.
Bu tabiat içerisinde her söylenen şeyi yapmaya-denemeye- bünyesi müsaittir.
Buraya yazan bilinçli arkadaşlar, işin özünü bilmeyen arkadaşların yanlış yapmalarını önlemeye, ileride çok büyük zarar görebilecekleri adımlardan korumaya çalışan altın kalpli arkadaşlardır.
Bu altın kalpli arkadaşlar da yaradılıştan bilgi sahibi olarak gelmediler bu fani dünyaya.
Hatalar yaparak, düşerek kalkarak, maddi ve manevi kayıplar vererek kazandılar bu deneyimleri.

Uzun yazdığım için okumayacağınızı biliyorum.
Ama aramızda satır aralarından bilgi çalmaya çalışan, nefes alırken bile bilinçlenmeye çalışan zeki arkadaşlarımız da var.
Zaten onlar için yazıyorum bu satırları.

Motosiklet üreten firmalar uzun ARGE çalışmaları sonucunda ürettikleri motosikletten en üst performansı ve devamlılığı sağlayacak doneler elde ediyorlar.
Yani hiç bir teşebbüs, motosikletinizin kullanma klavuzunda yazan donelerden daha etkin bir katma değer sağlayamaz.

Fakat performansı arttıran özel yakıtlar vardır.
Şimdi diyeceksiniz ki, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? :)

Bu yakıtlar pazarda satılan yakıtlar değildir.
Yarış için hazırlanan motosikletlerde yapılan modifiyeye uyum sağlayacak şekilde hazırlanmış karışımlardır bunlar.
İşin oktanla ve de oktayla bir ilgisi yoktur.:p

Motosiklet yarış için modifiye edilmiştir ve fabrika çıkış değerlerinden farklı bir motosiklet yaratılmıştır.
Bu yeni sisteme uygun yakıt karışımları, yine bu sistemi yapan şahıslar tarafından hazırlanır ve uygulanır.
Bu bilinen bir şeydir.
Bu nedenle yarış şartnamelerine yakıtın cinsi ve özellikleri de eklenir.
Bu performans için özel üretilmiş yakıtı siz stok motosikletlerinize koyarsanız herhangi bir performans artışı söz konusu olmaz.
O yakıt o modifiye edilmiş motora göre hazırlanmıştır.

Yani sözün özü,
ciddi anlamda bir motosiklet yarışçısı olmayı kafaya takmadıysanız,motosikletiniz de yarışmak için uygun bir motosiklet değilse, bu performans işini fazla kafanıza takmayıp,zevkini çıkarmaya bakın.
Herhangi bir araç kullanmaktan zevk almak demek sizin için birilerini geçmek demekse, hemen araç kullanmayı bırakın....

tebrik ediyorum güzel yazıydı:cat:

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bence artık bu topiğe bırsey yazmıyalım yada kitlensin

golf gtida 7hp subaru da 15hp gibi bi artı güc saglar
spor bi hava filtresi bile bu denli bg artışı sağlayamazken sadece 3-5 oktan fazla bir yakıtın böyle bir performans artışı sağlayamayacağını sanıyorum.
Birde nerden belli oluyor bu bg artışı :p göstergede mi yazıyor :p
Subarunun tüm modellerinde geçerlimi :p

arkadaşlar yazıların bazılarını okudum hak verdim belkide çoğunuz bilmez ama nascar arabalarına şaka değil tam 260 oktan lık benzin koyuyolar e bu arabalar neden o zaman o kadar hızlı gidolar demekki arttırıoki koyuyolar onlarda bilio 95 oktan koymayı deme bence oktan fazlalaştıkca hız artar diye düşünüyorum

herkez ayrı bişey diyor valla kafa kalmadı karman çorman oldu :queen:

Arkadaşlar epeyden beri 250 gtr ıma 100 oktan koymak istiyordum arabamı uçuruyordu şimdide motorumda denedim süper ya gazı açar açmaz fırlıyor 250cc. ye bunu yapabiliyorsa daha yüksek cc.lere kimbilir ne yapar

senın araban subaru wrc ımpreza 2.5 deılse yada corvette deılse yada turbolu cc hacmı yuksek deılse yok ole bı dunya hıcbırsey farketmez :cat: motora gelıncede yakamadan benzını dısarı atar bosa verırsın dıye duydum zararıda cabası yanlısım olduysa benıde bılgılendırın lutfen :bounce:

bence de kitlensin ama arada benim sorum kaynadı =)

"vuruntuyu nasıl anlarız? belirtisi nedir? nasıl gözlemlenir?"

bu arada ben de kendi sorumu kendim cevaplayayım;
vuruntunun belirtileri gaz verdiğimizde gargargar yapmasıymış..

muhabbet sırasında babama sordum. bilgi kesin doğru olmayabilir... babam cevabını bilmediği soruları çok pis sallar.

yazdıklarımı kafadan sallamıoyorum yanlıs olmasın discoveryde izlemiştim.. onlarda dyno var kardeş göstergede artış yazmıyo.. youtube acılmıyo acarda o programı bulursam yukarda yazdıklarınızı yutturucam size...

böyle şeyleri sudan ucuza benzin tüketen amerika vs ülkeler düşünsün nede olsa sudan ucuz adam 200 oktanlğınıda yapsa bizene .bize ,yağna suyuna bak; salla kurşunsuz tamam işte...:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar