Sgk Emeklisine 2 bin tl zam

Motosikleti
D400
Cogunluk 19 civarı alıyor 2100 tl civarı birşey yapıyor.
insanlarla dalga geciyorlar.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Cogunluk 19 civarı alıyor 2100 tl civarı birşey yapıyor.
insanlarla dalga geciyorlar.
Valla benim çevremde hiç kimse böyle bir emekli maaşı almıyor açıkçası. 2001'de öğretmen emeklisi (özel okul, devlet değil...) olan babam bile bu kadar düşük bir emekli maaşı almıyor. (Düşün 25 senede ne kadar erimiştir maaşı yani?) Ne kadar prim ödeyebildiysen o kadar maaş alıyorsun, burada bir arıza yok...

Ortada bir dalga geçme gerçekten var, ama o da iki unsurlu olarak; (a) SGK maaş bağlama oranı ve (b) Açıklanan enflasyon oranı!

Motosikleti
D400
Valla benim çevremde hiç kimse böyle bir emekli maaşı almıyor açıkçası. 2001'de öğretmen emeklisi (özel okul, devlet değil...) olan babam bile bu kadar düşük bir emekli maaşı almıyor. (Düşün 25 senede ne kadar erimiştir maaşı yani?) Ne kadar prim ödeyebildiysen o kadar maaş alıyorsun, burada bir arıza yok...

Ortada bir dalga geçme gerçekten var, ama o da iki unsurlu olarak; (a) SGK maaş bağlama oranı ve (b) Açıklanan enflasyon oranı!

2025 de 60k brüt ödeme yapan (yıllarda aynı istikrarda) arkadaşım eyt'den 22 bin maaş alıyor.
civarınızı bilemem fakat net kazanc olarak asgari ücretin %30 fazlasını kazananların neredeyse tamamı 19 civarı maaş alıyor.

Motosikleti
2025 de 60k brüt ödeme yapan (yıllarda aynı istikrarda) arkadaşım eyt'den 22 bin maaş alıyor.
civarınızı bilemem fakat net kazanc olarak asgari ücretin %30 fazlasını kazananların neredeyse tamamı 19 civarı maaş alıyor.
Yaş farkımız var ama; ben 1993'ten itibaren 30 yıl düzenli prim ödeyerek emekli oldum bu bir, ikincisi benim çalıştığım sektörde 60 brüt'ü okuldan yeni mezun olmuş elemanlar falan alıyor ancak. (Yani neredeyse; belki nette 3-4.000 farkı vardır en fazla...) Bir de İstanbul ile diğer illerin maaşları arasında ciddi uçurum var. (Yaşam pahası arasında da uçurum var, Manisa ile İstanbul maaşı ve giderleri karşılaştırılamaz bile...) Benim sektörümde bile aynı iş için İstanbul'da neredeyse 2x maaş veriliyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Genelde maaşları asgariden gösterilen SSK'lılarda ve Bağkur emeklilerinde öyle düşük emekli maaşları oluyor.

Motosikleti
Yok
Cyan'in dedigi gibi ne kadar prim odediginle ilgili bir durum, kendi emekli maasimdan biliyorum, 1300 euro civari.

Motosikleti
D400
Cyan'in dedigi gibi ne kadar prim odediginle ilgili bir durum, kendi emekli maasimdan biliyorum, 1300 euro civari.

türkiyedeki sistem cok garip.

1999 öncesi
1999 2008 arası
2008 sonrası

3 kategoriside hangi dönemde ne kadar cok yattıgına göre değişiyor. eski girişli adam son 10 yılda yüksek prim ödese bile belirleyici noktası önceki dönemler oldugu için maaşı az yükseliyor vs vs.

Motosikleti
Yok
türkiyedeki sistem cok garip.

1999 öncesi
1999 2008 arası
2008 sonrası

3 kategoriside hangi dönemde ne kadar cok yattıgına göre değişiyor. eski girişli adam son 10 yılda yüksek prim ödese bile belirleyici noktası önceki dönemler oldugu için maaşı az yükseliyor vs vs.
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı: 67
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı: 53
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı: 43.67

Sen zaten bilirsin nasil hesaplandigini.

Motosikleti
D400
Adamlar BES'teki devlet katkısını bile azalttılar. %30'dan %20'ye düştü. Daha neler değişir neler...

bi de herkesten %3 zorunlu kesmeye baslayacaklar bu ay :)

yazık insanlara. aralık ayında 50 bin net maaş alan bir işçinin bordrosu brüt ortalama 75 bin tl. işveren katkıları ile tahmini 90 bin tl oluyor

işveren 90bin ödüyor ama işciye gelen 50 bin tl

emekli olunca da 20 bin tl.

yatacak yerleri yok.

Motosikleti
bi de herkesten %3 zorunlu kesmeye baslayacaklar bu ay :)

yazık insanlara. aralık ayında 50 bin net maaş alan bir işçinin bordrosu brüt ortalama 75 bin tl. işveren katkıları ile tahmini 90 bin tl oluyor

işveren 90bin ödüyor ama işciye gelen 50 bin tl

emekli olunca da 20 bin tl.

yatacak yerleri yok.
Bunun tek çaresi var o da vergide ABD sistemini getirmek. (Her şeylerini bire-bir taklit ediyoruz, en düzgün uygulamalarını taklit etmiyoruz ama!!!) Herkes bireysel vergi mükellefi olacak, ücretliler maaşını brüt alacak sonra (tüm kayıtlı ve yasal giderlerini de düşerek) beyanname vererek cebine kalanın vergisini ödeyecek. Böylece herkes ödediği verginin farkına varıp hesap sormaya başlayacak + kayıt dışılık ortadan kalkarak vergi adaleti gelecek. Ülkedeki verginin %60'ını ücretli ödüyor, olacak iş değil.

Motosikleti
D400
Bunun tek çaresi var o da vergide ABD sistemini getirmek. (Her şeylerini bire-bir taklit ediyoruz, en düzgün uygulamalarını taklit etmiyoruz ama!!!) Herkes bireysel vergi mükellefi olacak, ücretliler maaşını brüt alacak sonra (tüm kayıtlı ve yasal giderlerini de düşerek) beyanname vererek cebine kalanın vergisini ödeyecek. Böylece herkes ödediği verginin farkına varıp hesap sormaya başlayacak + kayıt dışılık ortadan kalkarak vergi adaleti gelecek. Ülkedeki verginin %60'ını ücretli ödüyor, olacak iş değil.

alacagı vergi düşer bulaşmazlar böyle birşeye.

anasını satayım benim berber 10 bin lira gelir vergisi ödüyor ben 30 bin lira.

herif 3 katım fazla kazanıyor.

Motosikleti
alacagı vergi düşer bulaşmazlar böyle birşeye.

anasını satayım benim berber 10 bin lira gelir vergisi ödüyor ben 30 bin lira.

herif 3 katım fazla kazanıyor.
Düşmez, tam tersi artar. Çünkü kayıt dışılık kalkıyor ortadan. Bunun sorunu şu; vergi yükü ücretliden şirketlere doğru kayacağı ve bu kararı alacak adamlar da şirketlerin kendisi ya da maşası olduğu için bulaşmazlar. Problem orada; millet vekili adayı olmak için ortada dönen paralar malumdur. O paralar bir şekilde çıkmalı. Bu da o paraların geldiği kaynakları koruyarak olur, halkın adına çalışarak değil. Sistem çürük.

Motosikleti
D400
Düşmez, tam tersi artar. Çünkü kayıt dışılık kalkıyor ortadan. Bunun sorunu şu; vergi yükü ücretliden şirketlere doğru kayacağı ve bu kararı alacak adamlar da şirketlerin kendisi ya da maşası olduğu için bulaşmazlar. Problem orada; millet vekili adayı olmak için ortada dönen paralar malumdur. O paralar bir şekilde çıkmalı. Bu da o paraların geldiği kaynakları koruyarak olur, halkın adına çalışarak değil. Sistem çürük.

olan emekçinin maaşına oluyor özetle.

bakalım bu ay subat ayında üst vergi dilimine giriyorum, gelir vergisi dilimlerini bile dipte tutuyorlar sagolsunlar.

Motosikleti
olan emekçinin maaşına oluyor özetle.

bakalım bu ay subat ayında üst vergi dilimine giriyorum, gelir vergisi dilimlerini bile dipte tutuyorlar sagolsunlar.
Gelir vergisi dilimleri, kıdem tazminatı ve SGK primi tavanları hep ücretliye kerkinme trendinde 20 yıldan fazladır...

Motosikleti
D400
Gelir vergisi dilimleri, kıdem tazminatı ve SGK primi tavanları hep ücretliye kerkinme trendinde 20 yıldan fazladır...

evet 15 yıldır brüt calısıyrum fakat esas kerkinme çift zam dönemi oldu.

Normal şartlarda mayıs haziran dönemi gibi ilk dilime giriyorduk, asgari ücret ara zamlarında bu dilimi yükseltmediler. yükseltmedikleri için hep öne geldi :D

En düşük emekli maaşı 20.000 tl oldu ve 5 Milyon kişi bu kapsamda..
diğerleri 45 ila 110 arasında..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar