Ses 150 Dylan

Arkadaslar bu forumdan sayenizde bayağı şey ögrendim.Klasik bir soru olacak ama tecrübelerinizle yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum.Ben bir bankada çalışıyorum ve günde 30-40 km ve 3-4 saatim yolda geçiyor.Hem bu sorunuma care bulmak açısından hem de bir saplantı haline gelen motor tutkumu gidermek için bir scooter almaya karar verdim.Malum takım elbise giydiğim için scooter daha mantıklı olur gibi geldi.4-5 milyar bütçe ayırdım bu iş için ve cevremdeki arkadaslar sorunsuz bir motor olan honda ses 150 dylan ı tavsiye ettiler.İlk kez kullanacağım ve ehliyet te sonra alacağım.bu motor kuvvetli bir motor diyorlar.E-5 te gidip gelmeye uygun mudur benim için.Ve motor 16 beygir fazla gelir mi bana..Malum daha acemiyim.Trafiğe çıkacak cesaretim de var ama soru işaretleri oluştu kafamda.Siz ne dersiniz bu motoru almalı mıyım?

Şimdiden teşekkürler bilgileriniz için...

Öncelikli tavsiyem, ehliyet almadan binmeyin motorunuzun üstüne.
Motor hakkında sorduğunuz soruya gelince, Honda'dır, iyidir. e5te gideceğiniz yere de götürür düşüncesindeyim. Ayrıca, 16hp nin fazla geleceğini düşünmüyorum

acizhane tavsiyem..E 5 i kullanacaksan o tür motorlar bir süre sonra sana yetmeyecektir...özellikle uzun süre 100 km ile yol alınca motor şişiyor ve özellikle önden giden kamyonları sollarken bildiğin duaları okuman lazım..ve köprü en korkuncu..rüzgarda o motoru yolda tutmak zor...tavsiyem öncelikle ehliyet al..ki alırken kursa da gider motor becerinide arttırırsın..takım ebiseni bankaya bırak gelince değiştirirsin ...kazasıs günler inşallah...

Başlangıç için güzel bir motor. Kullananların söylediğine göre 120 km'yi rahat görüyor. Ayrıca su soğutmalı olduğundan şişme yapması çok zor. Bu nedenle otobanda iyi gider. Bi de Honda kalitesi tabiki... Yalnız Ehliyeti almadan motoru kullanma...

hawkeye, öncelikle hoşgeldin :rendeer:

hawkeye' Alıntı:
Arkadaslar bu forumdan sayenizde bayağı şey ögrendim...
Ancak yeteri kadar okumamışsın. Çünkü eğer biraz daha okusaydın şunlarıda öğrenebilirdin :

1) Biz burada ehliyetsiz kullanımı tasvip ve tavsiye etmiyoruz
2) Biz burada yeterli eğitim almadan motor kullanımını tavsiye etmiyoruz, hele hele otobanda....
3)Tam koruma olmadan motor kullanmayı tavsiye etmiyoruz, mesela takım elbise ile...
4) Honda SES Dylan ile ilgili birçok başlık var, sorularının cevaplarıda...

Bunun dışında 16 HP fazla gelmez, ancak ileride yeterli gelmeyebilir.

Not: İleride derken vedat kaya adlı arkadaşın bahsettiği kamyonları sollamaya hazır olduğun zamanı kasttetim.

Kolay Gelsin ! :)

Son düzenleme:
bir dylan kullanıcısı olarak tavsiye ederim..daha rodaj bitmedi ama dokunduğun anda 100km yi rahat görüyo..tahminim rodajdan sonra da 120-125 rahat görür..ayrıca su soğutmali..bu senin için bir avantaj..nede olsa ist. trafiği..güç kısmına gelince ise gerçekten kuvvetli bir motor piyasayı eğer inceleme fırsatın olduysa sınıfının en güçlüsü ve gerçekten de parasının hakkını veriyor..bende siyah rengi var tavsiyemde o olur diğer renkleri güzel değil takım elbiseyede gider:)şimdiden hayırlı olsun kafana takılan bişey olursa özelden de ulaşabilirsin...

Teşekkürler arkadaslar.Herhalde ehliyet almadan asla yola çıkmayacağım bunu tasvip etmediğinizi biliyorum.Ama başlangıç için bir sürü olumsuz görüşle(aile,önyargılı insanlar,bilgisiz kişilerin yorumları) savaşmak zorundasınız siz de biliyorsunuz.Biraz cesaret gerekiyor.Ve yine bilirsiniz ki insanın beynine motor düşüncesi girdimi onun rüzgarını yedi mi hiç bir şey iflah etmez onu.önce ehliyet eğitim ve sonra motorumu alacağım.İnşallah aranıza en yakın zamanda katılırım.Teşekkürler tekrar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar