Servisin Başini Bağladim

Metehan seninle tanıştığımızda senin motor da Bisan dı değil mi?

Sadobey' Alıntı:
Metehan seninle tanıştığımızda senin motor da Bisan dı değil mi?

kanka dost dedik bağrımıza bastık...sende bize basmaya çalışıyon galiba...:queen:

bunu hakaret olarak sayar...her türlü dava açma hakkımı saklı tutarım...tövbe de...ağzından yel alsın...

Bilgisayar toplarken,

Toplama olayına değinmişsiniz, müsadenizle bende fikrimi belirteyim. Sistem toplarken (Tabiki bu alınmış bilgisayarınıza ek olarak ileride bişiler ekleme düşünceniz varsa da bir fikir vermes açısından) zaman içinde ek yaparım diyeniniz varsa anakart ve kasa(gerçek 350 waat ve yukarı Power ı olan) tercihini iyi bir modelden seçmeli.
775 işlemci kullanıyorsanız, seçtiğiniz board PCI Express ekran kartlı ve en az DDR 533 (667 ve yukarısını desteklesin derim) olsun. Tabi bunların yanında ileride ucuzlayınca değiştirme ihtimalinize gözönünde bulundurursak çift çekirdekli denilen Dual Core Cpu desteğinede bakın derim.
RAm de ise tercih toplam rakamın (örnek 1gb) tek parça tercih edilmesi yok iki parça almak durumunda ise mümkünse aynı seri ve moodel tercih edilmeli... Ramlerin iç çalışma hızları bazı sistemlerde sorun çıkarabiliyor.
HD olayında ise en hızlı olanlar elbette s-ata (150 bilgi/saniye -fazla teknik olmamaya çalışıyorum terime boğmayalım topiği) p-ata disklerin en hızlısı 133 bilgi/ saniyedir.. Sata diskinde 8 mb cache olanı tercih edilirse daha iyi olur. Sistem kurulurkende eğer tek parça olarak formatlanırsa daha rahat kullanılabilir diye düşünüyorum.
Monitörde ise hala Crt lerden yanayım, Ucuz seçenek düşünülüyorsa ve ekrandaki renklerin gerçeğe yakınlığıda gerekliyse 19"Hyundai Q995 beğenilen bi modeldir ve fiyat olarak 15" Lcd fiyatınadır. Orta grup LCD lerin destekleyemeceği ekran çözünürlüklerinde rahatça çalışabilirsiniz.(Ofisteki ekran çözünürlüğüm 2048X1536 ve lcd lerin buraya ulaşması zaman alacak:(--ben bu modeli evde kullandım ama ofisimde başka bi ürün var)
Ekran kartı yapılacak işe göre seçilmeli; eğer oyun oynanacaksa şu veya bu demek yAda listelerden fiyatı uygun ismi de afili duran seçeneğe göre değilde adamakıllı bir firmanın (Asus-Msi-Winfast vb) oyuncular için tasarlanmış bir modeli kullAnılabilir. Ben şahsen son zamanlarda topladığım sistemlerde Asus X700 kullandım. Şimdilik bi şikayet yok... Son olarak iyi kurulmuş bi işletim sisteminin kısa aralıklarla yeniden kurulmasına sıcak bakmıyorum. Ortalama 1.5- 2 yıldan önce eğer müşteri özel bi gayret sarfedip bozmuyorsa Sistem kurmuşluğum yoktur. Sık formatlamaya hiçde sıcak bakmayanlardanım.

Dip not: Alışverişe gittiğiniz firmada eğer müşteri temsilciniz ne amaçla bilgisayar aldığınızı sormuyor yada bu yönde size ürün tavsiye etmiyorsa arkanıza bile bakmadan orayı terkedin derim. Hoşça ve sevgiyle kalın.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ya wish adam almış pcyi:)

mete_han' Alıntı:
kanka dost dedik bağrımıza bastık...sende bize basmaya çalışıyon galiba...:queen:

bunu hakaret olarak sayar...her türlü dava açma hakkımı saklı tutarım...tövbe de...ağzından yel alsın...

Neydi senin motor o zaman. Değişik birşeydi.

musti81' Alıntı:
ya wish adam almış pcyi:)

Biliyorum da en azından yeni okuyacaklara yada o arkadaş yazılanlardan sonra bişileri değiştirmek isterse hem bilgisi hemde fikri olsun diye yazmak istedim.. Sitede yeni sayılırım, üye olduğum ilk günlerde soran üyeler vardı ama yol yordama alışamadığım için yardımcı olabileceğimi düşünsemde yazamamıştım. Bari bu sefer geri durmayayım dedim..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar