Şerefsize kaçış yok...

Yaklaşık bir saat önce havanın güzel oluşunu değerlendirelim dedik atladık motosikletimize ve İzmiri turlamaya başladık.Kahramanlar Sapağından içeride hastanelere doğru açılan T yolun olduğu bölümde bir motosikleti yerde gördüm kazayı yapan bir kurye arkadaştı durduk kenara çektik tabiki olması gerektiği gibi...
Kurye arkadaş Hondasıyla normal yolunda ilerlerken dönülmemesi gereken bir yerde Skoda marka bir araç (35 SAV 75) U dönüşü yapmak için aniden yavaşlayıp direksiyonu önüne kırmış motosikletin resimdende görüleceği üzere kaçacak yeri olmadığı için arkadan çarpmış.Otomobil sürücüsü olan karaktersiz şahsiyet motoru yerde görmüş ve basıp gitmiş ben geldiğimde başka bir kurye arkadaş takibe başlamıştı bile.Orada bulunan bir vatandaş plakayı almış,polis arkadaşlar geldiğinde derhal plakayı ve arabanın markasını verdik inanın bulmaları ve telsiz anonslarından sonra yakalamaları 15 dk sürelerini aldı şimdi kendileri karakolun yolunu tuttular.Kurye arkadaşta dizindeki yara hariç kötü bir durum yok ayakta şu an...
İşin özü insanların yaptıkları yanlarına kar kalmıyor artık her yer kameralarla didik didik taranıyor yani kaçış yok...Olabilir herkez kaza yapabilir ancak insanlık ve vicdan gereği durup bir bakmak gerekliliği hiçmi düşüncelerine yerleşmedi.En azından iki kuruş para kazanmak için onca tehlike ile karşılaşan bu kurye kardeşimize.Eğerki durup baksa belkide onu affedecekti inanın ben ondan çok daha fazla sinirliydim...
Bu arada o bölgede motorcu bir arkadaşımız kaza yapmışken defalarca kez oradan geçipte etrafta fink atan ve hayırdır deme zahmetine katlanmayan iki adet race sürücüsü arkadaşıda buradan şiddetle kınıyorum.

Hocam tam bi motorculuk sergilemissiniz sağolun. Bu durum o kadar sık yasanıyorki inanmazsınız. Adam sizi sıyırıp geciyor, bir anda direksiyonu kırıyor yada süratle bir anda yanınızdan fırlıyor ve yerdesiniz, sizi o halde görüp gazlıyor hemen. insani değerler bi kenarda yani anlayacagınız. Ceza yerim korkusumudur yoksa masraf cıkar korkusumudur, ben çözemedim nasıl bi zihniyettir, insanlıktır.

geçmiş olsun ucuz atlatmış gerçektenden otomobil sürücüsününde yakalandığı iyi olmuş

Artık insanlar neden bu şekilde oldu anlayamıyorum,insanlıktan çıkmışlar çok yazık.Arkadaşımıza geçmiş olsun.:rendeer:
Allah beterinden korusun.

Super Moderator
geçmiş olsun umarım arkadaşın ciddi bişeyi yoktur
yakalanan hayvanoğlu hayvanada gereken ceza inş. verilir

Kurye arkadaşa geçmiş olsun. Yakalanması iyi olmus. Şimdi Hesap Zamanı..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kardeş hassasiyetinden dolayı seni kutluyorum kaza yapan arkadaşada geçmiş olsun diyorum ,
herzaman söylediğim tekşey var trafıkte okadar çok (camış) varki
bunların asla önüne gecilemez bize düşen daha dikkatli ve temkinli sürüş yapmak paylaşım için teşekkür ederim ,
üzücü bir haberde olsa bize bazı şeyleri hatırlatmakta yardımcı oldun teşekkürler

insanlıktan nasibini alamamış çok kişi var ne yazıkki...geçmiş olsun.:pale:

üzücü bir olay.Abicim kınıyorum demişsin tabiki kınıyoruz olaya duyarsız kalan herkesi kınıyoruz;ama şöyle bişe var benim ülkemde racing motosu olan adam kendini bişe zannediyor dersin 10 sefer dünya şampiyonu olmuş bizim burada bi standda adam üzerimize sürdü yanaştırıyorum ayağıyla racing sürenide kendiside bence bAŞKA bir dünya :farao:

Moderatör (forrap)
Kurye arkadaşımıza geçmiş olsun...Sizede duyarlılığınızdan ötürü teşekkür ediyorum.Kahramanlar gibi motorcuların olduğu bir yerde bu kadar kimsenin umursamaması da tabi ki ayrı bir üzücü olay,belki o iki racingci arkadaştan başka görenlerde olmuştur siz gelmeden önce...
Umarım gereken yapılmıştır o kanı bozuk otomobil sürücüsüne...

üzücü bir olay.Abicim kınıyorum demişsin tabiki kınıyoruz olaya duyarsız kalan herkesi kınıyoruz;ama şöyle bişe var benim ülkemde racing motosu olan adam kendini bişe zannediyor dersin 10 sefer dünya şampiyonu olmuş bizim burada bi standda adam üzerimize sürdü yanaştırıyorum ayağıyla racing sürenide kendiside bence bAŞKA bir dünya :farao:

Oradan geçip giden Yamaha Majesty den YBR 125 Mondialden Hondaya Suzukiden Vespaya kadar çeşit çeşit motosiklet vardı CBR 600 kullanan bir arkadaş racing sürücüsüde durdu ihtiyaç varmı diye sordu ancak o bölgede çalışıan ve defalarca kez showman edalarında dolaşan o iki arkadaş çok can sıkıcıydı düşünsenize siz kaza yapmışsınız acı çekiyorsunuz biri yüzünde gülücükler motoru bağırttırıp etrafa show yapıyor.Kimse yanlış algılamasın olay race kullanımı değil araba yada motosiklette değil bu arkadaşların duyarsızlığı bunu chopper yada naked kullanan biride yapsa aynı şeyleri düşünürdüm...

Kurye arkadaşımıza geçmiş olsun...Sizede duyarlılığınızdan ötürü teşekkür ediyorum.Kahramanlar gibi motorcuların olduğu bir yerde bu kadar kimsenin umursamaması da tabi ki ayrı bir üzücü olay,belki o iki racingci arkadaştan başka görenlerde olmuştur siz gelmeden önce...
Umarım gereken yapılmıştır o kanı bozuk otomobil sürücüsüne...
Bende ilginiz için teşekkür ediyorum inanın bir çok arkadaş durdu bildiğiniz gibi bölge motorcuların mekanı...

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Birlik dayanışma en güzeli...O racing cilerin başına geldiklerinde anlarlar olayın vahametini?...

gösterdiğin örnek davarnıştan ötürü tebrikler.umarım kurye arkadaşımızda poliste diğer arkadaşlar hesaplaşacaktır

Çok teşekkür ederim herkeze iyi dilekleri için ancak beni utandırdınız bu topiği açmadaki amacım inanın tebrik almak değil sadece hepimizin bir kazaya karışabileceği ve yapmamız gerekenlerdi kanundan ve dahası ilahi adaletten kaçış yok bir şekilde herkez cezasını bulur bunun bilincini kavramak önemli olan diye düşünüyorum...
Teknoloji ve imkanların böylesine geliştiği bir dönemde hiçbir kötülük yapanın yanına kar kalmıyor buda bunun motosiklet tabanında bir örneğidir...
Burada asıl teşekkür edilmesi gereken bence İzmir emniyeti ve Polis arkadaşlardır...

işte bir defa daha motorcuların birlik ve beraberligi sergilenmiş oldu. o bir kaçtane kişiliksiz insanın dışında oldukça örnek bir tablo sergilenmiş. arkadaşım sanada duyarlılıgından dolayı teşekkür ederim örnek bir davranış . umarım kurye arkadaşta en kısa zamanda eski sağlıgına kavuşur.

hıımmm. öncelikle büyük geçmiş olsun arkadaşa. arabanın yakalanması en azından azıyı biraz hafifletir.
evet iki den fazla tekerlekli araç kullananlar iki tekerlerkli olanlara ciddi tehlike yaratacak manevra yapmaktan kaçınmıyorlar. en basiti ana yolda gidiyorum adam(??) anayola çıkacak bakıyor gelen var mı diye beni görüyor sanki birşey ypkmuş gibi çıkıyor . motorda xenon var ve her daim açık (görmemesi için ciddi göz bozukluğu lazım )
doğru, cahil ve trafik terbiyesi olmayan sürücü çok. yürürlükte de orman kanunu var, gereği neyse yapıyoruz.
lakin bir o kadar da cahil ve trafik terbiyesi olmayan iki teker kullanıcısı var. altında racer, scooter vs... klasik pizza kuryeleri, benim acaba dediğim yere son sürat girip, trafik kurallarını ben yeniden yazıyorum diyerek kullanmak motor kullanmak değildir CAHİLLİKTİR...
kusura bakmasınlar ama bir çok kurye arkadaş da böyle davranıyor.
evet bende bazen bu şekilde kullanıyorum akabinde sağa yanaşıp bir sigara yakıyorum... çünkü amacım gitmek istediğim yere ulaşmak...
eklenecek birşeyler mutlaka vardır...
bu arada MOTORCU DAYANIŞMASI diye bir kavram geliştirmektense bunu motorcularla sınırlı tutmayalım insan insana yardım etmekle yükümlüdür. hoşumuza gitsede gitmesede siğer insanların hayatlarına etki ederiz ve bu etkilerden dolayı onların hayatlarında sorumluluğumuz vardır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar