Sen misin bana ceza yazan!

izmit gişeler, varmı bişeler:D

4 sene izmitteydim okul yüzünden, polisleri görüyodum az çok, ben muhattap olmadım fazla ama arkadaşım motoru alır almaz egzozdan çok ses geliyo+muayene eksik+ehliyet yok diye fatality yemişti:D ama aynı polisler kafada bone, ayakta terlik giden adama selamda çalıyodu.
ayrıca istanbulda çok nadir gördüğüm kasksız polis olayı izmittekiler için tam tersi, kask takanı çok az gördüm.
son olarak polise dalmak kanunen suçtur ama etik olarak duruma göre değişebilir. burdaki arkadaşlarında anlattığına göre,
bu polis zaten kaşınıyomuş bayadır, dinsizin hakkından imansız gelmiş. bundan sonra akıllı olur:D

Olmadı '' Runemagick '' olmadı !..

Öğretmen diplomasına sahip birisi, bu şekilde yazı yazmamalıydı.. ::saad::

Kusura bakmayın.ben elimde olmadan bi arkadaşa sinirlendim.
Avukat arkadaşım dediklerine katılıyorum.doğru söylüyorsun.sonuçta herşey ters olsada ki bence değil ama yinede bi ortak noktamız var.
Ben motorları çok seviyorum.ve içimdeki aşk gün geçtikçe artıyor.
Artık motor süren bir arkadaş gördüğümde müsait bir durum var ise sohbet etmek sorular sormak ve arkadaş olmak için içinde bir istek uyanıyor.farklı bir duygu.motora sahip olmakta öyle.

Umarım bir toplantı da bir araya geliriz...Biraz motorlardan konuşuruz,biraz mesleki sıkıntılardan:)...
Aman motorlu arkadaşı durdurduğunda sorucağın sorular hukuka uygun olsun sondaj yapma:mrgreen:...Şaka bir yana umarım tez zamanda motor aşkına karşılık bulursun,platonik olmaz...Saygılar,sevgiler,selamlar

Ben motorları çok seviyorum.ve içimdeki aşk gün geçtikçe artıyor.

Artık motor süren bir arkadaş gördüğümde müsait bir durum var ise sohbet

etmek sorular sormak ve arkadaş olmak için içinde bir istek uyanıyor.

Farklı bir duygu ,motora sahip olmakta öyle.

Motorcu; özgürdür ve birazda inatçı bir ruha sahiptir..

Seni aramızda görmek bizim için mutluluktur..

Aramıza ::hosgeldi

Orda değildim,olayı görmedim,duymadım ''sadece burdan okuduğum kadarıyla''polis veya motor sahibi haklı diyemiyeceğim.Fakat bir FİKİR yürüterek bir kaç birşey yazabilirim...

Motor plakasız ve kask yok.Olabilir,tabiki karşılığında T.C. kanunlarında bunun elbete bir cezası vardır.

Bu işte bence yanlış olan,uygulama şekli yanlış olmuştur düşüncesindeyim.

Tatlı birdille ve nezaketli birşekilde anlatıldığında,ben zannetmiyorumki polise direk tekme ve tokat atılsın gerçi herne olursa olsun ''polisi darp etmek yanlıştır''Baktın işler kızışıyor,yap bir anons çağır diğer ekipleri,olsun bitsin.Nesen dayak ye nede ortada kavga çıkacak bir ortam kalsın...

Gelelim karşı tarafa,madem memurlar tarafından çevrilip evrak ve plaka,kask sorulmasına kavga edecek kadar heleki birde polise yumruk atıcakkadar tahammül sahibi değilsin,eee güzel kardeşim''sen bu ülkede ali kıran başkesen değilsinkii''

Aslında bence filimin koptuğu yer ''motorun bağlanmasını söylendiği an ve karşı tarafın buna sert çıkması,yani her iki tarafta burunlarından kılla aldırmayınca sonuç bu olmuş gibiye benziyor''

Orda değildim,olayı görmedim,duymadım ''sadece burdan okuduğum kadarıyla''polis veya motor sahibi haklı diyemiyeceğim.Fakat bir FİKİR yürüterek bir kaç birşey yazabilirim...

Motor plakasız ve kask yok.Olabilir,tabiki karşılığında T.C. kanunlarında bunun elbete bir cezası vardır.

Bu işte bence yanlış olan,uygulama şekli yanlış olmuştur düşüncesindeyim.

Tatlı birdille ve nezaketli birşekilde anlatıldığında,ben zannetmiyorumki polise direk tekme ve tokat atılsın gerçi herne olursa olsun ''polisi darp etmek yanlıştır''Baktın işler kızışıyor,yap bir anons çağır diğer ekipleri,olsun bitsin.Nesen dayak ye nede ortada kavga çıkacak bir ortam kalsın...

Gelelim karşı tarafa,madem memurlar tarafından çevrilip evrak ve plaka,kask sorulmasına kavga edecek kadar heleki birde polise yumruk atıcakkadar tahammül sahibi değilsin,eee güzel kardeşim''sen bu ülkede ali kıran başkesen değilsinkii''

Aslında bence filimin koptuğu yer ''motorun bağlanmasını söylendiği an ve karşı tarafın buna sert çıkması,yani her iki tarafta burunlarından kılla aldırmayınca sonuç bu olmuş gibiye benziyor''

güvenlik görevlisiyim

kapıda bekliyorum ,vatandaş diretk kuruma dalmak istiyor

buyrun kime geldiyseniz yardımcı olayım,siz danışmada bekleyin anons yaptırıp yerini bulalım sizi öyle göndereyim diyorum.

vay sen misin beni içeri almayan çıngar çıkıyor

işyerim 9 katlı,4500 metrekare'ye kurulu bir alan.kedi eniğini kaybetse bulamaz:)

o yüzden ilk olrak nezaket kurallarını uyguluyorum,aksi tepki gelirse yapmam gerekeni yapıyorum

sonuçta ekmeğini yiyorum o kurumun bana verilen talimatlar var.

14 yıllık görev süremde gördümkü insanlar nüfuzuna göre muamale bekliyor.

hiç unutmuyorum

adam hakim ama söylemedi ve evrak göstermedi

alnınızda yazmıyor beyfendi nereden bileyim dedim.... güldü

haklısın deyip işi tatlıya bağladık.

insanlarla uğraşmak her meslek erbabında zor iş

güvenlik görevlisiyim

kapıda bekliyorum ,vatandaş diretk kuruma dalmak istiyor

buyrun kime geldiyseniz yardımcı olayım,siz danışmada bekleyin anons yaptırıp yerini bulalım sizi öyle göndereyim diyorum.

vay sen misin beni içeri almayan çıngar çıkıyor

işyerim 9 katlı,4500 metrekare'ye kurulu bir alan.kedi eniğini kaybetse bulamaz:)

o yüzden ilk olrak nezaket kurallarını uyguluyorum,aksi tepki gelirse yapmam gerekeni yapıyorum

sonuçta ekmeğini yiyorum o kurumun bana verilen talimatlar var.

14 yıllık görev süremde gördümkü insanlar nüfuzuna göre muamale bekliyor.

hiç unutmuyorum

adam hakim ama söylemedi ve evrak göstermedi

alnınızda yazmıyor beyfendi nereden bileyim dedim.... güldü

haklısın deyip işi tatlıya bağladık.

insanlarla uğraşmak her meslek erbabında zor iş

Allah yardımcın olsun dostum,işin çok zormuş.Yazdıklarını sahur hazırlığı yapan eşim beni sofraya çağırmak için yanıma geldiğinde senin yazdıklarını,benim okuduğumu farkedince,kendiside okudu.Bana dediği ''gördünmü adamı işi nekadarda zor'' sende birdaha işim zordiye hayıflanma sakın diyede beni uyardı:)

Gecemiz mubarek olsun:rendeer:Allah herkezin yardımcısı olsun.

Savcı eğer tutukluluk kararı çıkarırsa içerde polise vurdu diye bi araba sopa atarlar.Ancak o motorda plaka olmaması ve bunların dur ihtarina uyması çok ilginç kim olsa basar geçerdi helede bunlar gibi polisi dovmeye goze almiş bir insansa :silent:

kimse içerde onlara dayak atmaz

GKN

Bak sen şu işe, gene racing çiler.. Sallandıralım bunları da altıyol meydanında.

ya polisler adama sarılıyor dövüyor polis suçlu
polis işi gereği dayak yiyor gene suçlu.
suçu meslek edinenlerin hiç mi sucu yok.
polisim vurulup şehit olunca kıymete biniyor

Olmadı '' Runemagick '' olmadı !..

Öğretmen diplomasına sahip birisi, bu şekilde yazı yazmamalıydı.. ::saad::

yanlış anlaşılma olmasın:) adamın yaptığı her türlü yanlış zaten, normal vatandaşa bile sana dokunmadıysa vurma hakkın yok ama arkadaşlar söylüyor bu polis böyle böyle diye. belliki canını sıkmış birilerinin, en sonunda da belasını bulmuş, kendine çeki düzen verir artık.

Adam honda motor almış. Plaka yok. Acaba neden yok. ?
Birde polise saldıracak kadar beyinsiz olmalı, Hem motor gitti. Hem sabıkası olacak.
Akıl karı bir haraket mi bu şimdi. Tiplere bakarsan vücut gelişmiş. Beyin durmuş :)

Plakaya bahane bulmayalım. Takalım rahat gezelim.
C.tesi günü arkadaşımla geziye çıkmaya karar verdik.
Öcesinde Kaza yapmıştı. Fren, plaka, ayna gitmişti.
Tamiri içinde firmaya gittik. Aynayı, Ayaklığı ve freni kaynaktık. vida attık.
Bir tek plakalık kalmıştı. Arkadaş plakalık alırım. Plakayı yanımızda çantada taşıyalım dedi.
Anında gidip saç buldum. Deldik. Plakayı sabitledik. Çıktık yola. 2 vida için neden yolda başıma iş alayım. İdarelik taktık kötü mü oldu. İyisini yada yenisini alana kadar dursun.

Bu arada babaçi sana katılıyorum. Güvenlik gerçekten polislik kadar zor. Herkes kral Richard :)

Son düzenleme:
Aslına bakarsanız olay çok yanlış ve üzücü lakin inanın izmit'li bir motosiklet kullanıcıs olarak ne kadar sevindiğimi anlatamam.Burada ki şahinler (motosikletli trafik polisleri) o kadar artist o kadar kendini birşey sanmış kişiler ki aklınız durur.İzmit'li olan arkadaşlar biliyordurlar.Devlet memuru edasından uzak ve ellerindeki yetkiyi motosiklet kullanıcılarını sıkıştırmak için kullanan kişiler.Çok biliyorum koca motorlarıyla gençleri kovalarken kaza yaptırdıklarını.Bunlar olmaması gereken şeyler ancak birinin bunu yapması hoşuma gitmedi desem yalan olur.Belki vatandaş'a nasıl davranılması gerektiği konusunda bir irkilir kendilerine gelirler.
Herkese saygılar...

katılıyorum neden dersen geçenlerde buna benzer bir konuda arkadaşım çok mağdur ettiler forumdada sadece bir kişi o polisleri savunuyordu biz orda değiliz görmedik belki farklı bir durum vardı ama çok ağır ithamlar söyleniyor görmediğiniz bir duruma yorum yapabilirsiniz ama kesinlik koyamazsınız. adam polis otosuyla arkadan motora bir çarpıyor görmen gerek 5 metre gitti başka bir arabaya çarptı durdu. durduğu yerde benzin istasyonu ve bir yolcu otobüsü var yani işin özü görmeden karar vermemek gerek nice polisler var adamın boğazına sarılıyor amerikada vs yerlerde hep arabalarda kamera var bizde neden yok çünki saklayacağımız çok şey var !

yanlış anlaşılma olmasın:) adamın yaptığı her türlü yanlış zaten, normal vatandaşa bile sana dokunmadıysa vurma hakkın yok ama arkadaşlar söylüyor bu polis böyle böyle diye. belliki canını sıkmış birilerinin, en sonunda da belasını bulmuş, kendine çeki düzen verir artık.

polisin amiri yok mu, amiri versin cezasını vatandaşa ne oluyor ki.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:59 ----------

katılıyorum neden dersen geçenlerde buna benzer bir konuda arkadaşım çok mağdur ettiler forumdada sadece bir kişi o polisleri savunuyordu biz orda değiliz görmedik belki farklı bir durum vardı ama çok ağır ithamlar söyleniyor görmediğiniz bir duruma yorum yapabilirsiniz ama kesinlik koyamazsınız. adam polis otosuyla arkadan motora bir çarpıyor görmen gerek 5 metre gitti başka bir arabaya çarptı durdu. durduğu yerde benzin istasyonu ve bir yolcu otobüsü var yani işin özü görmeden karar vermemek gerek nice polisler var adamın boğazına sarılıyor amerikada vs yerlerde hep arabalarda kamera var bizde neden yok çünki saklayacağımız çok şey var !

arkadaşının olayınıda görduk polisten kacıyordu. arkadaşına polisin çarpdıgında motorrun yanında polisde vardı.

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
polisin amiri yok mu, amiri versin cezasını vatandaşa ne oluyor ki.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:59 ----------

arkadaşının olayınıda görduk polisten kacıyordu. arkadaşına polisin çarpdıgında motorrun yanında polisde vardı.

o, "forumda bir kişi vardı, polisleri savunuyordu" dediği de benim zaten. halen arkadaşı olduğu için savunma durumunda o olayı, ama nedense halen o başlıkta sorduğum üzere, kendi deyimiyle, "bizim önyargılı olduğumuz ve olayın aslında iç yüzünün göründüğü gibi olmadığı" kısmını anlatamıyor.

arkadaşımıza göre, bizim gayet net gördüğümüz "polisten kaçma" olayı aslında öyle değil. ama nasıl olduğunu bir türlü öğrenemedik. devlet sırrı gibi saklanıyor. o kamera görüntülerinde gördüğümüz üzere, görüntüdeki motosikletli şahıs polisten kaçıyor muydu, kaçmıyor muydu (her ne kadar biz net bir şekilde kaçma girişimini görüyor olsak da) sanırım ancak ahirette öğrenebileceğiz...

Alemdar cad. çocuk parkı etrafı şekil yapmak için adam kovalıyolardı bu adam beni 3 kez çevirdi yarım saat motoru inceleyip saldı sürekli,artis konuşmaları yürüyüşü vs tipi kayıktı helal olsun diyorum ben kesin ters konuşmuştur.

Arkadaş İzmit'te ikamet eden bir motosiklet kullanıcısı buyrun dediğimi ne kdar net bir şekilde anlamış...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:28 ----------

Burada da açık bir şekilde olayın ne olduğu belli !

hacı sen allahına doğru söyle ne yaptılar sana:)

yahu arkadaşlar, hep ayrı telden çalıyoruz da, şunu bi açıklayalım;

"polis" sevilecek birşey değil!
bende sevmem.
görevi gereği yakalayan, kelepçe takan, mitingleri copla dağıtan, ceza yazan bir devlet memuru polis dediğimiz.

neyini seveyim? görevini yapan maaşlı memur. profesyönel, ekmek parası için pekde sempatik olmayan bir mesleği icra ediyolar. yani kimse sevmek zorunda değil. lazım olursa arar yardım istersin, görevi o!

ambulansları sevdiğimizden ya da hal hatır sormak için mi arıyoruz?

seversin sevmezsin ayrı konu, bu duygusal yaklaşımdan kurtulmak lazım.

ya göklere çıkarırız ya yerin dibine sokarız, arasını bulamadık!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar