Selamlar, aranıza katılmak için tavsiyelerinizi bekliyorum..

Arkadaşlar selamlar;
yaza girmeden motor almayı düşünüyorum.
Kısaca kendimi tanıtıp sizden bir motor tavsiyesi isteyeceğim, yardımcı olan olursa çok sevinirim..
Bu arada 125 cc falan tavsiye edeceğinizi tahmin edebiliyorum, asıl öğrenmek istediğim 600cc ile başlayabilir miyim sizce?

Karamürsel/Kocaeli'de yaşıyorum.. Yaş 28, Boy 186, Kilo 90..
Çocukken küçük bionic mobiletim vardı sadece birkaç sene onu kullandım, onun haricinde deneyimim yok..
Tabi 125'lik scooterları falan kullanıyorum şuanda..

Hayalimde Honda Transalp veya Suzuki Vstorm var..
Fakat bunlara varmadan önce küçüklerle vakit kaybetmek istemiyorum..

Sizce bunlarla başlarsam hata mı ederim?
Bana bi yarım saatlik gösterse alacağım kişi basıp gidecekmişim 40 yıllık kullanıcı gibi geliyor :)

Üstteki 2 motor olmaz derseniz kesinlikle bir de Suzuki Burgman için fikir söylerseniz sevinirim. Bu da 3.cü seçeneğim..

Teşekkürler cevaplayacak arkadaşalra şimdiden..

Kardeşim Sen Mobiletle Bir Tutma 600cc Bir Motosikleti biri 80 100 Beygir diyeri ise 3Çeyrek Yada 1 Beygir Bişey arada Dağlar Daşlar Gayalar Oynuyor

Bir tutmuyorum tabi ama kararsızım yine de.. Zaptedemem mi?
Önerin nedir eren?
125 lik mi? veya 250? bunlarsa hangi motorlar?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hoşgeldin..büyük istiyorsan sana birşey anlatayım o zaman..bmw f650ye biniyorum çok güzel gidişi var acayip hızlı ve kıvrak da geliyor 3 ay olmuş alalı..600luk bir çok motora binmişliğim de var tabi tecrübeliyim diye gurur duyuyorum kendimle..sorsan usta sürücüyüm yani..bi arkadaşım gündüzden bi hayabusa satın almış, aksamında da yanıma geldi motoru göstermek için..ben de alıp bi tur bineyim dedim..sonuçta hayabusa bizim hayalimizdi her daim..neyse bindim çalıştırdım..yola çıktım..ilk 5 kmyi nasıl gittim hatırlamıyorum..o kadar çok sey yaşadım ve düşündüm kı ama hepsi bu 5km yolda ve çok kısacik sürede oldu..gaz verdikce motor vites istedi ben vites değiştirdikçe balık gibi altımda kıvrıldı..ben kı o kadar kendine güvenen bir adamdim..motorun üstünde bayrak gibi sallandim..korku nedir biliyor musun? o aksam yusuf yusuf kardeşlerle tanıştım..o yüzden tecrübe ve kademe kademe cc yükseltme senin, geleceğin ve ailen için çok önemli..

Aleyküm selam.hoşgeldin hocam en güzel kararı deneyerek verebilirsiniz kanımca yani ben büyük cc motor kullanmadım fakat eğer 600 ile başlamak isteseydim ilk önce 125 veya 150 cc hacimli motorları denerdim.Nasıl denerdim?Arkadaş veya hiç olmadı kiralayarak.Baktımki yok bu beni kesmiyor ve kendime güvenim çok gider 600 cc alacağım motoru kiralayıp denerdim sonuç belli olur.

Bir drag star düşünüyor olsan neyse. İstesende hızlı gidemezsin. Yere yakındır kontrolü nisbeten daha kolay dır vsvs fakat yinede alışmak gerekir.

Bahsettiğin modeller uzun yıllar motosiklet kullanmış insanları dahi zorlayabilir.
Mantıklı ilerlemenin faydasını görürsün ama zararını görmezsin. Belki 3-5 kuruş zararın olur al sat işinden onuda bindiğine sayarsın olur biter.

2 yıllık motorcuyken 900 rr almış ama kullanamamıştım :) bindim çalıştırdım vitese taktım stop edip indim :) sesi bile yetmişti . Sonra korka korka kullanmaya başladım. Baktımki ben onu değil o beni kullanıyor. Hemen satıp bir cup aldım 110 cc idi fakat ondan aldığım keyfi hiçbirşeyden alamadım daha . Birde 50 cc aprilia scooter.. Yani mesele bu işi keyifle yapmaksa iş en son cc ye kalıyor.

acayüp , dostum aslında cc peşinde değilim. Benim istediğim hanımı da alıp şehir şehir gezmek, kilo boy var zaten, yük de olacak sağ/sol/arka çanta kesin.. Scooter kesmez beni gibi geliyor yoksa Suzuki Burgman'a da çok yakınım, 400 cc falan yeter onda.. Shadow'da düşündüm uzun süre ama çok alengirli geldi.. Yere çok yakın dediğin gibi üstünde kelebek gibi kalıyoruz.

Çok haklısın Kardeşim. Bende Yeni başlayan amatör 0 tecrübesi olan biriyim. İlk başlarda bende böle şatafatlı kavisli , kızgın bi canavar almak istiyodum ama kararım değişti gerçekten, 1 tecrübem oldu bu sayede :)

Barkın abi samimi bir şekilde anlatmış fakat şöyle düşünürsek scooter büyük hacimli motosiklete geçişte basamaktan çokş motosikletin trafikteki durumunu anlamamız açısından yararı olur.Yani Burgman'i aldın diyelim bindin şehir şehir gezdin tecrüben var sonra ne yapacaksın o hayal ettiğin Transalp'ı mı alacaksın.Aldın diyelim bakacaksınki sistem çok farklı arka fren ayakta ama senin elin debriyaja gidecek vs.Yani işin özü sen scooter aldıktan sonra çok klasik olacak ama yine 150 cc CBF olsun ve yahut 125 cc YBR alarak Debriyaj olayını küçük ccli motorda çözmen olacak.
Ayrıca 150 cc motorları çok küçümsüyorsun onlarlada gezi yapılır sadece konfordan biraz ödün vermen gerekir o kadar.
Olayı toparlarsak eğer araba kullanıyorsan trafik nedir ne değildir bilirsin Scooter seviyesini geçip küçük hacimli seni ve aileni üzmeyecek vitesli bir motorla başlaman senin için en iyisi olur :)

Doğru söylüyorsun hatta scooter insanı uzaklaştırabilir de vitesliden..
Honda CBR 125'e daha yakınım şuanda..

madem boy pos var 2 kişi şehir gezicen bence endurodan şaşma bana sıfır 600rr hediye etseler 1 hafta 10 gün kulanır satarım enduro alırım brugman demişsin hiç oldum olası sevmedim otomatik vites motorları viraja girerken onlarla kayıp göcücek gibi oluyorum konpresor olmadıgı için ha rahatmı rahat o ayrı konu transalp kullandım fena deil ama cok cüsseli hantal geldi bana bence v-storm güzel motor çogu endurodan güclü tipinden nefret ediyorum o ayrı konu:) agır agır kullanırsın ilk başlarda motorla bütünleşene kadar sonra alışırsın bende sucuterla başladım motora aldım nasibimi trafik kazasıyla adam seni görmedim dedi:) şimdi xt 600le yola cıkınca ister istemez görüyolar kaldırımdan atlaması falan çok deli ya cok zevkli:D

aklımı bulandırdın şeytan :) dediğin gibi yavaş yavaş öğrenilir mi acaba? alan müsait çünkü buralarda, sürekli denerim yavaş yavaş.. veya arkadaşların dediği gibi vitesi çözene kadar 125 kiralayabilirim de.. Ama scooteri çizdim şuanda, benim de hedefim enduro..

vala iş sende bitiyo kullanırım dersen sorun yok cünkü sen enduro bakıyosun racer alcam desen imkanı yok al demezdim bugün gazete okuyorum adam makina almış aldıgı hafta kaldırıma patlamış ölmüş adama resmen köpürdüm bu işin havası artisligi olmaz sanki cocuk oyuncagı alıyo makinayı 6000devri gecince sanıyoki virajı alıcam yatırıyo yatırıyo motoru motor dönmüyo sonra fren güm mefta kara toprak selametle enduroda hiç deilse öle bişi yok ta ta ta gidersin sonra yavaşlarsın 4silindir apayrı bişi gaza getiriyo insanı ya cevremde var 125lik fln alıyolar biniyolar tmm saygı duyuyorum ilk başlarda alınır tecrübedir ama 8,10 sene 150lige fln binenler var onlara deli oluyorum sanki gitmiyo gibi geliyo bana onlar ha alırım bi tane sadece işe gidip gelirim ben bir kere kullandım hemen ögrendim enduroda biraz sert olman lazım naziksen hiç bulaşma gecen gece yerler buz tutmuş hiç bakmadım motoru tamir ediyodum dedim deniyim bakim karbüratör olmuşmu yola cıktım frene basınca gece 2 teker kitledi:)yere yatırıp kaydırdım ve gidonu bırakmadan direk 170kg motoru kaldırdım bu motorlarda biraz saglam olcan cünkü agır arazide üstüne düşebilir ama enduro başka bişi otobanda giderken bi araba solluyodum şehir dışında arkamda eşim uyukluyo solladıgım araç tek şerit yolda sola sinyal verip dönmeye başladı bende solunda kaldım onla birlikte sola girdim o hızda araziye daldım ve ilerden otobana tekrar girdim hangi motorla otobandan araziye dalıp patika yoldan o hızla toz toprak yola tekrar girebilirsin zevkler tartışılmaz gerci aklında ne varsa ona yazıl bence:)

Kocaeli İl Temsilcisi
öncelikle aramıza hoş geldin karamürselde mi ikamet ediyorsun ?

600 cc ilk etapta biraz büyük gibi görünmekte , lakin mantığa aykırı gibi gelsede tamemen senin , bilgi, tecrübene dayalı bir konudur haaaa irfan tavsiye edermisin dersen şahsım adıma tavsiye etmem :)

mesela bu konuyu yüz yüze konuşabilmek gibi bir avantajımız var :) ben beton yolda oturuyorum ,

bir motosiklette tork ve güç çok önemli bir konudur fakat bu gücü gerektiğinde, yeri geldiğinde, ve zamanında kullanmak hayat kurtarır lakin , sürüş tecrübesi, ve motosikletinle uyum içinde olman senin ileride yaşayacağın olumsuzlukların en asgari düzeyde seyretmesi demektir ,

bundan dolayı gerekli tecrübeyi edinmeden bahsettiğin aletler senin için risktir diye düşünüyorum , bir kaç zaman küçük cc motosikletlerle tecrübe sahibi olman çok iyi olur , 125, 150 cc sınıfı bu işe çok yatkın aletler,

tabi zevkler ve renkler tartışılmaz :)

Soruna ilaveten ,birde ben uzun yıllar motor sürmek istiyorum diyor da soruyorsan ...! Arkadaş motoru hazmede hazmede kullanmanı öneririm yani diğer arkadaşların tavsiye ettiği gibi 125 cc 150 cc Bilemedin 250 cc birden 600 cc kullanmanı ben şahsen tavsiye etmem herşeyin hayırlısı her şey gönlünce olsun hoşçakal

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar