Selam :))

Öncelikle herkeze merhaba.Foruma yeni üye oldum diyebilirim . Adım ilker ,16 yaşındayım ve ankarada bulunmaktayım :)) Bu sitedeki chopper modellerini takip ederek en sonunda bende bi motor sahibi oldum. Truva Tr 250-4 aldm . Sizce 16 yaşındaki birsi için çk mu erken :)) ve birde 92 şubat doğumluyum. 2009 şubatta ehliyet alabiliyormuyum ? cevaplar için şimdiden teşekkür ederim :))

aramıza hoşgeldin ilker :rendeer:

katılımcı olman ve hoşça vakit geçirmen dileğiyle :wiinkk:
::tutkuy::

hoş geldin ama hevesini kırmak gibi olmasında tanışma topic yazsan daha iyi olurdu sanki

Aramıza hoşgeldin ; 16 yasındasın ; ehliyetin yok ; Motor kullanıyosun :) Helal olsun ; ama Ehliyetsiz Trafiğe çıkmamanı bi abin olarak şiddetle öneriyorum !
Buradaki herkes ; kuralcı motorculardır :wiinkk:

Aramıza hoşgeldin ; 16 yasındasın ; ehliyetin yok ; Motor kullanıyosun :) Helal olsun ; ama Ehliyetsiz Trafiğe çıkmamanı bi abin olarak şiddetle öneriyorum !

cakalaz duble yapmissin! kuralci motorculugun sinirlari senden soruluyo demek ki :cat:

dostum hosgeldin, motorun yasi yoktur, ama kurallarin vardir! avustralyada olsaydik rahat rahat binerdin ama ulkemizde ehliyet yasi 18 ve ehliyetsiz surmenin cezasi belli.. aldigin motor baslangic icin gayet guzel bir tercih, boz boz tamir et, kendi ustaligina ustalik kat ve tecrubelerine tecrube ekle.. ha polis abilerle diyaloglarin ne yonde olur bilemeyecegim tabii..

en son hatırladıgım kadarıyla seninde ehliyetin yoktu ama neyse :p :mrgreen:

Ya Abi Motor Ehliyeti %100 Şart Ama Ehliyetsizde Kullanılabilir Motor %10 Oda iHTİYAç İçin +Zevk :) Düşük hızda

teşekkür ederim saolun :) motoru alırken cakalaz abim çok yardımcı oldu saolsun.(önerini dinliyeceğimden emin olabilirsin abi ehliyet almadan asla trafiğe çıkmam ) ehliyet ide sanırım 2009 şubat da alabılıyorum . şubat olunca hemen başvurumu yapacağım :))

teşekkür ederim saolun :) motoru alırken cakalaz abim çok yardımcı oldu saolsun.(önerini dinliyeceğimden emin olabilirsin abi ehliyet almadan asla trafiğe çıkmam ) ehliyet ide sanırım 2009 şubat da alabılıyorum . şubat olunca hemen başvurumu yapacağım :))
tmm işte yaza ehliyette hazır. bu sürede motoruda hazırlarsın sonrada bi tatlı su motorcusu olup çıkmazsın dimi:p

neyse hayırlı olsun motorun. kazasız belasız kullan.

hayırlı olsun ehliyeti alana kadar binmemeye çalış ztn kış, kendini geliştir o arada :) şubat '09 dedin mi de hemen başvurabilirsin a2 için... geç kalma :cat:

2009 da alabilrsin evet ama 2009 a girince alınacak diye bişey yok sınav tarihlerini bi kontrol et belki 2008 de yazılıp 2009 da alma olanağı vardır

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Aramıza hoşgeldin. Sefalar getirdin. Kalıcı olmanı dileriz.

Sen ve diğer arkadaşlar, hafifletici nedenler aramayı lütfen bırakın.
Ehliyete en erken 2009 Şubat ayında başvuracaksın ve nerden baksan lisansını eline alman bi 3 ay sürecek. Biz hadi 2 ay diyelim. Yani en erken 2009 Nisan da ehliyetin cebinde olacak o da tabi sınavları sorunsuz bi şekilde geçersen.

Demek oluyor ki önümüzdeki 4-5 ay yani ortalama 120-150 gün boyunca ehliyetsiz bir şekilde motosiklet süreceksin. İlk motosikletin olduğu için emin ol hemen hergün binersin. Yani haftada bir binerim onda da ara sokaklardan çıkmam olayları tamamen asparagas. Bir bakmışsın caddelerdesin derken anayollarda hatta otobana bile çıkmışsın. Ehliyetsiz bu meretlere biniliyor olsa devlet şart koşmazdı değil mi? Karayolu trafik anlayışı hemen hemen 1800lü yıllardan beri dünyamızda belirli bir noktaya gelmiş, otoriteler ehliyet sahibi olmayı trafiğe araçla çıkmak için şart koşarken neden biz anarşinin hüküm sürdüğü yerlerde olduğu gibi kendi çözümümüzü kendimiz üretiyoruz?

Yapmayın arkadaşlar, Avustralya da belki 16 yaşında isnanlar ehliyet alabiliyor olabilir. Bu durum kimseye 16 yaşında ehliyetsiz bir biçimde motosiklet yada otomobil sürme hakkını vermez.

Arkadaşımıza bol bol öğüt vereceğinize hatta öğüt manyağı yapacağınıza, sanki biraz olayı hoş görür gibisiniz. O kadar emniyetli sürüş bilgi paylaşımı vs. boşa gidiyor demek ki bu platformlarda. Aklım almıyor cidden. Burası Türkiye demek istemiyorum, dedirtmeyin bana Allah aşkına!

Arkadaşlar lütfen ehliyetsiz araç kullanılmasına kesinlikle prim vermeyelim!

Sevgili skletocmia lütfen ama lütfen SAKIN ama SAKIN ehliyetini alana kadar trafiğe çıkma. Kendine de başkalarına da yazık etme. Yukarıda sarf ettiğim kelimelerin hepsi senin ve diğer insanların iyiliği için.

Saygılar & Sevgiler.

hosgeldin kardesim...katilimci olman dilegiyle...

cakalaz duble yapmissin! kuralci motorculugun sinirlari senden soruluyo demek ki :cat:

dostum hosgeldin, motorun yasi yoktur, ama kurallarin vardir! avustralyada olsaydik rahat rahat binerdin ama ulkemizde ehliyet yasi 18 ve ehliyetsiz surmenin cezasi belli.. aldigin motor baslangic icin gayet guzel bir tercih, boz boz tamir et, kendi ustaligina ustalik kat ve tecrubelerine tecrube ekle.. ha polis abilerle diyaloglarin ne yonde olur bilemeyecegim tabii..

18 degil be abi 17 2009 subatta alabiliyo bende 2009 aralikta ins..

.......

abi oyle diyosun ama etrafta bi cok ehliyetsiz trafik canavari var ehliyet bi insanin ne kadar bilincli dikkatli oldugunu gostermezki sadece o insanin 17 (arabada 18) yasini gecmi oldugunu gosterir ne yane yasi 18 diye birisi benden dahami dikkatli ? mesela ben full koruma kask bot herseyi takip giyip yola cikiyorum herseyim tam..biriside ehliyetli ama hic birseyi yok bu durumda o mu iyi motosikletci oluyo?tamam olasi bi durumda %100 sucluyum ama sonucta ehliyette bi insanin bilinci , akli ,dikkati demek degildir....

Son düzenleme:
teşekkür ederim. aargh doru söylüyorsn ama ben saten trafiğe çıkmıyorum 1 ayı geçti motoru alalı fakat çevreye ve insanlara zarar veririm korkusuyla kendi sokağımdan dışarı cıkmıyorum.(GATA war tabi birde uzunca bomboş bi cadde :) ) genede teşekkür ederim uyarıların için x))

oo hayırlı olsun arkadaşım. güle güle kullan motosikletini. sende motor war ehliyet yok, bende ehliyet war motosiklet yok : ) hayat ne garip di mi :p

teşekkür ederim :) motor ehlyetin olduuına gore motorunda wardır önceden satmışsındır :) inşş yenisini alırsın :))

Ehliyete en erken 2009 Şubat ayında başvuracaksın ve nerden baksan lisansını eline alman bi 3 ay sürecek. Biz hadi 2 ay diyelim. Yani en erken 2009 Nisan da ehliyetin cebinde olacak o da tabi sınavları sorunsuz bi şekilde geçersen.

Demek oluyor ki önümüzdeki 4-5 ay yani ortalama 120-150 gün boyunca ehliyetsiz bir şekilde motosiklet süreceksin. İlk motosikletin olduğu için emin ol hemen hergün binersin. Yani haftada bir binerim onda da ara sokaklardan çıkmam olayları tamamen asparagas. Bir bakmışsın caddelerdesin derken anayollarda hatta otobana bile çıkmışsın. Ehliyetsiz bu meretlere biniliyor olsa devlet şart koşmazdı değil mi? Karayolu trafik anlayışı hemen hemen 1800lü yıllardan beri dünyamızda belirli bir noktaya gelmiş, otoriteler ehliyet sahibi olmayı trafiğe araçla çıkmak için şart koşarken neden biz anarşinin hüküm sürdüğü yerlerde olduğu gibi kendi çözümümüzü kendimiz üretiyoruz?

Yapmayın arkadaşlar, Avustralya da belki 16 yaşında isnanlar ehliyet alabiliyor olabilir. Bu durum kimseye 16 yaşında ehliyetsiz bir biçimde motosiklet yada otomobil sürme hakkını vermez.

Arkadaşımıza bol bol öğüt vereceğinize hatta öğüt manyağı yapacağınıza, sanki biraz olayı hoş görür gibisiniz. O kadar emniyetli sürüş bilgi paylaşımı vs. boşa gidiyor demek ki bu platformlarda. Aklım almıyor cidden. Burası Türkiye demek istemiyorum, dedirtmeyin bana Allah aşkına!

Arkadaşlar lütfen ehliyetsiz araç kullanılmasına kesinlikle prim vermeyelim!

Sevgili skletocmia lütfen ama lütfen SAKIN ama SAKIN ehliyetini alana kadar trafiğe çıkma. Kendine de başkalarına da yazık etme. Yukarıda sarf ettiğim kelimelerin hepsi senin ve diğer insanların iyiliği için.

Saygılar & Sevgiler.

tamamiyle katılıyorum ve bilinçli bir kullanıcı olacağını gönülden umuyorum...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar