selam herkese

uzun yıllardır bir motor almak sevdası ile yaşıyorum. ne zaman bir makine almaya kalksam ailemi de düşünerek hep araba aldım yada modelini değiştirdim. şimdi ne zaman yanımdan bir motor geçse yada sesini duysam veya bir bayinii önünden geçsem pişman oluyorum neden daha önce almadım böyle bir makineyi diye fakat bu kez ne araba nede ailem gözümde değil yaşım daha fazla ilerlemeden almalıyım, bir motor almalıyım. hep içimde kaldı motor sevdası arkadaşlarımın motorlarına bile binmiyordum bir kez olsun sormadım nasıl vites değiştiriyorsun diye veya başka bir şey anlayacağınız hasret çeker gibiyim.

600 lük bir makine almak istiyorum ama ilk etapta kaldıramam bu yükü diye düşünüyorum. durumum eskisi kadar iyi de değil o yüzden 125 lik bir şey alacağım başlangıç için. 4 gün önce kardeşim beni HONDA bayii ne götürdü yeni bir model çıkartmışlar CBR 125 R diye hani biraz küçük duruyor ama başlamak, öğrenmek için YETMEZ Mİ? ne diyorsunuz?
lastikleri baya küçük değiştirebileceğimizi söyle bayii yani büyüte bileceğiz sonra kapsamlı bir sigorta olayı e tabi eğitim şart
tavsiyelerinize ihtiyacım var arkadaşlar.
:silent:

+ Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
+ Foruma yazilacak konular ilgili bölümlere yazilmalidir. Yanlış bölüme açılan başliklar yöneticilerce ilgili bölüme taşınır... Tekrarı halinde SİLİNİR! Bu nedenle itiraz türü yazilarin da silinmesi, veya cevaplandirilmasi sorumlunun yetkisindedir.
+ Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
+ Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
+ Şikâyetler için... [email protected]
********************¿**********************

Yeni Başlayan Biri İçin 125-150-250 cc.lik motorlar iyi bir seçim. Şimdiden Hayırlı Olsun..... :king:

Hoş geldin hocam. Motor olayı bir sevdadır alırken öyle mantık yürütüp şunumu alayım bunumu alayım demezsin. Birini görürsün seversin ve alırsın. ( Tabi sadakat anlayışımız farklıdır ilk aşkımızı bile sevmeye hep devam ederiz ama yenisine sahip olma fırsatı buluncada kaçırmayız. Yollarda görüşürüz.

hoş geldin arkadaşım CBR 125 R uzak dur derim

illede race mi olacak chooper falan yada 150zat falan al alışma babında tabi

Motosikleti
Su Motoru
stratejii, 1. olarak başlığı "Tanışma bölümüne açsan daha uygun olurdu :). 2. olarak ise bence alacaksan Honda CBF 250 al ve uzun süre kullan hem yeni başlayanlar için hemde uzun süreli kullanmak isteyenler için bence biçilmiş kaftan. Hem küçükte olsa bir racing, hem enduro hemde cruiser bence o motosiklette birarada var. Rahatlığı ve konforuda oldukca iyi ...

hepinize teşekkür ederim

tavsiyeleriniz içinde yorumlarınız içinde :cherry:
aranızda olmaktan da çok mutluyum

yoıllarda görüşürüüz arkadaşlar :)

Aramıza hoşgeldin :rendeer:
CBR125 ile ilgili yazılmış bir çok yorum mevcut sitede ama çoğunluğu motorun boyutları üzerine ancak sen motoru görmüşsün ve kafanda bişeyler oluşmuştur mutlaka. 125cc bir makinaya ne kadar süreyle bineceğin önemli sonuçta düşünülen makina 4.500YTL değerinde bir makina buda az para değil. Eğer kısa süre sonra farklı bişey düşünürüm dersen bende Metal kardeşimin dediği gibi sana CBF250 tavsiye edeceğim 2.000YTL fazla verirsin ama uzun süre binersin üstelik lastik jant vs değiştirmeden

Stratejii hoşgeldin.

Güzel ifade etmişsin istediğini. Hep bu ikilemde kaldık bir motor alana kadar.
Az paralı dersen ki ilerde büyütmek hep idealimiz yamaha YBR125, honda CG125 veya CBR125 ilk tavsiyeler.

250 likler arasında Metal kardeşim yazmış honda CBF250. Bu yazdıklarım markalı olanlar.

250 lik Jinlun da var gezilerde görüyoruz, problemsiz diyorlar arkadaşlar.

Scooter tipler de var Mondial 150ZAT, AsyaT1, markalılardan şimdi adı aklıma gelmiyor ama fırsat bulup ta forumu inceleme fırsatın olursa yazdıklarımızın daha fazlasını bulacaksın burada. 400 - 500CC yamaha majesty, suzuki burgman, honda dylan pahalı makinalar.

Boy ve kilo, hoşuna gidecek motor tercihinde önemli rol oynayacağı gibi içinin sinmesi açısından geniş zaman ayarlamaya bak ve motorları bizzat gör, elle, üzerine çık, bu forumu daha fazla oku, incele. Almak için en az 48 saat geçmesini bekle ve ne alırsan al, arkana bakma, pişman olma ve motorunu sev derim bilmişlik yapmış olmadan.

İşin özüne gelince;
Zaman zaman motorda hatalar yapacaksın, istenmez ama düşeceksin, ilerde satacaksın.
Bu sitenin cefakarlarında çok temiz ikinci el motorlar var. Fiatları sıfırına göre avantajlı. Vermediğin fiata güçlü korumalar alırsın ki ben orta halli ürünlere 1.600 YTL gibi harcama yapmışım.
Para önemli olmayabilir ama ekipmanlar önemli diyorum.

Avatarınızdaki bilgileri noksan mı bırakmışsınız? :wiinkk:

strateji merhaba öncelikle....bundan sonra cbr125 lere bir isim taktım....

ÇÜK MOTOR.....

bu ne kardeşim yav...birde repsol falan renkleri...tamamen kişliksiz bir görünümü var...prestiji markası.. cbf250 al dostum yaaa...

aaa sereye hocamda buradaymış...hocam iyi dersler...çocuklara şiddet uyguluyormusunuz sevgili hocam...işkence falan yaptığınıza dair duyumlarım var...hiç yakışmadı size...ben sizi böyle tanımamıştım... :rendeer:

hoşgeldin arkadaş bende 10sene aradan sonra honda twister aldım.motordan çok memnunum.Metal in söylediklerine katılıyorum.bu arada bende 37 yaşındayım ama motorun üzerinde kendimi daha genç hissediyorum.alabiliyorsan eğer hayallerini daha fazla geciktirme.

mete_han' Alıntı:
aaa sereye hocamda buradaymış...hocam iyi dersler...çocuklara şiddet uyguluyormusunuz sevgili hocam...işkence falan yaptığınıza dair duyumlarım var...hiç yakışmadı size...ben sizi böyle tanımamıştım... :rendeer:

Seviliyorsun Sevgili Mete. Görüşmek üzere.

aklım baya karıştı benim :pale: ama yorumlarınız için teşekkür ederim.
istanbulda Martta bir fuar var arkadaşlar o zamana kadar bekeleyebilirsem eğer o zamana kadar fuardan sonra alacağım
fakat içimde beleyemeyeceğime dair çok güçlü hisler var :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar