Şehir içinde turlamaktan gına geldi, İstanbul'a yakın potansiyel gezi yerleri?

Motosohbet'e mi, Duyurular'a mı yoksa Gezi altına mı açacağıma bir türlü karar veremedim, açtım buraya. Yanlış ise lütfen doğru yere taşıyın :)

İstanbul'da şehir içinde git gel git gel gına geldi arkadaşlar. Şöyle İstanbul'a yakın, 200km + 200km gidiş geliş bir lokasyon arıyorum. Zevkli zevkli gezmek istediğimden, otoban olayını en aza indirmek istiyorum, mümkünse hiç olmasın. Nereleri tavsiye edersiniz?

Bugün Polonezköy'e gittim geldim ama orası çok çabuk bitti, gidiş geliş 60km. Hem motora iyice alışayım, hem 80-90km/h ile gidebileyim, hem trafik olmasın, hem bol virajlı olsun, hem de otoban olmasın istiyorum. Çok mu istiyorum? Var mı tavsiye edilebilecek yerler?

Herkese teşekkürler şimdiden...

1. Şile
2. Riva
3. Ağva
4. Ağaçlı???
5. Şile-Ağva-Kerpe-Kefken
6. Tekirdağ yolu üzerinden Karıştıran, Şarköy sahilden tekrar İstanbul
7. İğneada
8. Çatalcaya-Saray-Lüleburgaz-Tekirdağ
9. Karasu
10.

Son düzenleme:
Evet, Şile güzel bir seçenek, aklımda ilk orası vardı esasında. Vira vira rest. güzel de bi balık yer dönerim mesela... Teşekkürler.

Başka alternatifler var mı?

Bolu-Abant-Düzce 250km civarı, Şileden ağvaya devam edebilirsiniz,Silivri tekirdağ tarafına gidebilirsiniz, kocaeli kerpe, gibi seçenekler de mevcut.

(Birde lokasyon - disorganize gibi yabancı kelimeler kullanıyorsunuz dikkatimi çekti son zamanlarda, türkçe kelimeler kullanmaya biraz daha özen gösterebilirsek iyi olur:cat:)

kilyos... sarıyerden geç hatun dolu ismimi ver falan :mrgreen:

Şile'ye gitseydin 2 saat + bol viraj :cherry:

şile yolu artık virajlı değil tabi eskiye nazaran.aheste aheste 1 saat te gidiliyor.ben ağvayı tavsiye ederim daha virajlı ve hafta içi bom boş artı yeşillikler içinde tatlı bir hava veriyor insana :cat:

biz arkadaşlarla çatalca üzerinden arka yoldan çerkezköy saray yapıp geliyoruz
ve yol güzel virajlı tavsiye ederim..

GKN

rivaa riva riva riva riva :)

evet riva ya sırf viraj yapmak için girebilir, yollarıda çok düzgün..
ağvadan soora kefkene kadar gidebilirsin
yalva çınarcık armutlu kumla yoluda bol virajlı
onun dışındaki yerlerden arkadaşlar bahsetmiş zaten..

şile,ağva veya rivaya gidecek olan arkadaşların dikkat etmesi gereken tek şey inekler özellikle rivada :queen:

Bende mi var gariplik acaba, bomboş yolları hiç sevmiyorum, trafik olacak ki tadı çıksın... Harala gürele, kavga dövüş :mrgreen:

Buraya gel :)

Otoyoldan 1-1,5 saat sürer.Ayrıca gidiş geliş 350-400 km'yi bulur...

Bolu-Abant-Düzce 250km civarı, Şileden ağvaya devam edebilirsiniz,Silivri tekirdağ tarafına gidebilirsiniz, kocaeli kerpe, gibi seçenekler de mevcut.

Bolu-Abant-Düzce'ye otoyoldan gidiliyor benim bildiğim kadarı ile ve ben otoyol tercih etmiyorum şu an için. Zevkli gelmiyor. Ağaçların arasından süzülmek istiyorum yavaş yavaş mümkünse... :)

(Birde lokasyon - disorganize gibi yabancı kelimeler kullanıyorsunuz dikkatimi çekti son zamanlarda, türkçe kelimeler kullanmaya biraz daha özen gösterebilirsek iyi olur:cat:)

Türkçe'mizi düzgün konuşup, yabancı kelime kullanmaktan özellikle kaçmak gerekiyor bence de. Dikkatsizlik işte, biraz daha özen göstermek lazım. Uyarıyı dikkate alacağım, teşekkürler.

Bu arada, bu uyarıya verebilecek 4 farklı yorum geçti aklımdan milisaniyeler içerisinde ama, ben yukarıda yazdığımı tercih ettim son olarak :)

Buraya gel :)

Otoyoldan 1-1,5 saat sürer.Ayrıca gidiş geliş 350-400 km'yi bulur...

Otoyol istemiyorum :(, ama teşekkürler yinede.

Son düzenleme:
Doğayı seviyorsan avrupa yakasında ağaçlı tarafı na doğru gidebilirsin.

ağvaya yapılan gezi başlıklarına bir gözatınız bence sizin istediğiniz yol ve tabiata uygun,ortalama 2 saat sürüyor geçen pazar motorla mt organizasyonu ile cuma günüde aileminde oraları görmesi için arabayla gittim.ümraniyeden 105 km gidiş 105 dönüş 210 km ama eski yolu kullanın:cat:

evet riva ya sırf viraj yapmak için girebilir, yollarıda çok düzgün..
ağvadan soora kefkene kadar gidebilirsin
yalva çınarcık armutlu kumla yoluda bol virajlı
onun dışındaki yerlerden arkadaşlar bahsetmiş zaten..

Riva'ya giderken, boğaz köprüsünü geçtikten sonra, Riva yazılarını mı takip edeceğiz, hiç gitmedim oraya açıkçası. Şile üzerinden mi gidiliyordu oraya?

Bende mi var gariplik acaba, bomboş yolları hiç sevmiyorum, trafik olacak ki tadı çıksın... Harala gürele, kavga dövüş :mrgreen:

istanbula gel... akşam iş çıkışı saatinde bütün kalabalık güzergahlarda her türlü kavga ve şiddeti yaşayabilirsin..:cat: e-5 te itina ile makas atabilirsin..:cherry:

Shadow.Man
abi bende bu hafta izinliyim.. bu sabah çıkıcam motorla geçen vergisini yatırıcam... Sonra çıkıcam yola... önüme neresi gelirse bakalım...

biz arkadaşlarla çatalca üzerinden arka yoldan çerkezköy saray yapıp geliyoruz
ve yol güzel virajlı tavsiye ederim..

Rica etsem biraz daha detaylı yol tarifi yapabilir misin? Merak ettim güzergahı.

ağvaya yapılan gezi başlıklarına bir gözatınız bence sizin istediğiniz yol ve tabiata uygun,ortalama 2 saat sürüyor geçen pazar motorla mt organizasyonu ile cuma günüde aileminde oraları görmesi için arabayla gittim.ümraniyeden 105 km gidiş 105 dönüş 210 km ama eski yolu kullanın:cat:

MT organizasyonlarını okuyorum ama geçen hafta (pazar dahil) tatildeydim, o yüzden kaçırdım. Eski yoldan gitmek için hangi tabelaları takip edeceğiz?

Doğayı seviyorsan avrupa yakasında ağaçlı tarafı na doğru gidebilirsin.

Doğayı sevmezmiyim! Esas istediğim bu zaten, ama Ağaçlı neresidir, nasıl gidilir? Hayatımda hiç duymadım Ağaçlı diye bir yer. Önerileri kısa bir tarifle süsleyebilirsek bana inanın çok faydası olacak. Belkide bu yazıları okuyan diğer İstanbul'lularada.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Moderatör
Yalova'ya ne dersin ? Yenikapi feribotuyla 1 saatte buradasin.. Sonrasinda gezilip gorulecek bircok yer var.. Çınarcık, Termal, Armutlu, Şelaleler, Yaylalar, Atatürk Köşkleri vs.vs. Rehberlik de edebilirim ayrica :)

Ayrinti istediginizi sonradan okudum ozur dilerim..
Ayrintilara gelecek olursak.. Çınarcık; ortalama 20.000 nufuslu şirin bir yazlık semttir, fakat yaz aylarinda nufusu 200.000 bin'e ulaşır.. Beach club ve discolariyla ünlüdür.. Bir çok sanatçı (Örnegin Tarkan) buralardaki gazino ve cay bahcelerinden gelmislerdir. Termal; isminden de anlasılacagi gibi termal kaplicalariyla unludur, daglarin arasinda kurulmus ufak bir yerlesim yeri ve tesislerden olusur. Burada Atatürk'un de bir kosku bulunmaktadir. Ayrica Yalova kumsalinda Atatürk'un Yuruyen Kosk adlı bir baska kosku daha vardir. Buraya gelip gormediyseniz hic, feribot ile 1 saatlik bir yolculugun ardindan gormenizi tavsiye ederim :) Saygi ve sevgilerimle..

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar