şehir içinde test sürüşü yapılır ....... mı ???

Trafik kuralları...

• Kullanılan toplam oy
    58
Süper Moderatör (BBRR)
Sayın hocam burası bir forum burda yorum yapmayın diyemeyiz hakaret boyutuna varmadan herkes hür iradesi ile yorum yapar bende yılların motorcusuyum bir kere izmir otobanında 160 km yi gördüm ve bu hıza çıkmanın akıl karı olmadığını anladım bu tip testler trafiğe kapalı alanlarda yapılmalı..bu konu gereğinden fazla uzadı böyle bir yer yok herkesde bu hızlara çıkıyo bir özür değildir..MT nin amacı bilinçli motor sürücüsünü yaratmak eğitimin önemini vurgulamak ve kurallara azami ölçüde riayet edilmesini salık vermektir bu konuda size katılmam şahsi ilkelerimin dışındadır....

Başlangıç cc si yazım başka bir sitede çok yararlı bulunup sabitlenmiş henüz haberim oldu...
Hiç birşey iddaa etmedim sadece kuralların tecrübelerden kaynaklandığını yazdım ama sizi baya bi sinirlenmiş gördüm sayın hocam başlangıç cc yazımda eğitimini alın eğer 650 cc kullanabileceğinize inanıyosanız kullanın demişim yani siz bu konuda eğitim veren biri olarak keşke sizi tavsiye edenlere daha olumlu yaklaşsaymışınız diyorum

Bakın sizde kabul etmiyosunuz burda hatalı olduğunuzu ben takip ediyorum modaretör olduğumdan değil meraktan bu yazıları okuyan genç ve tecrübesiz insanlar aldıkları motorları test edecekleri yeri öğrendiler işte istanbulda yer yok ancak gp pisti var oda pahalı gidin trafikte test edin bakın hocanızda orda test ediyo zaten takılın peşine

ledo hocamla çok konuda hep hemfikir olduk ilk defa farklı düşünüyoruz normal aksi olması normal olmazdı zaten

bu arada ledo hocam backraundu yazmış bi kaç sayfa evvel valla ne diyeyim abi saygı ve hürmetle eğildim bu kadar olur yani nerden nere dedim kendime ben marmariste dövmecilik yapan kulakta küpe kolda dövme bi adamım İTÜ ye gitsekte bitiremedik ledo hocamızla aynı sayfaya yazabiliyo olmamız bile büyük şeref ...valla bu şaka değil aramızda konusunda bu denliş uzman birini bulmak çok olabilecek işler değil
Şimdi burdan şunuda yazayımda çoğu zaman aynı fikirlerde olmayız ama bu anlaşamıyacağımız anlamına gelmez birbirimize hakaret etmeden yazarız çizeriz ben ısrarla diyorumki 160 km/h çok bir sürat olmasada tehlikeli ve yasa dışıdır .
onun dışında hep eğitimi insanların fikirlerini açıklamasını savundum bu satılarda bana senin tuız tanesi kadar değerin yok diyenler oldu cevaben sen benim için değerlisin dedim... biz konuşamıyoruz tartışamıyoruz bak kızdı hocam videoyu sildi ben olsam silmezdim....madem yaptığın doğru niye siliyosun ...hayır bide tehtid etmişsin bundan böle burda yazmam başka yerde yazarım diye ...ne gerek varki bunları söylemeye....
yazın insanlar okusun koyun seyretsinler ...sizin bakın ktm de böle sürüyo dediğiniz sayfayı tercüme ettik adamlar resmen ktm böle kullanılmaz demeye getirmiş ...
Ben bu konuda bir otorite falan değilim ....motor kullanan ve kendine ait fikri olan copy pasteye gerek duymayan biriyim sadece

Bbrr hocam haklısın ama kabul etmemiz gereken bir gerçek Türkiye'de bazı motosiklet klüplerinin de kabullendiği bir motosiklet statükoculuğu olduğudur. evet eralpt'in test sürüşleri için daha tenha güzergahlar seçmesi lazım ama trafik kurallarıyla bir yere kadar.Bu kadar karşısında eğildiğimiz kuralların ne yazık ki motosiklet ve kamyonu hemen hemen aynı statüye koyduğunu unutmamak lazım.Bilgim dışında ama tecrübeli olduğunu tahmin ettiğim eralpt'in bir trafik kazasına sebebiyet verme ihtimalinin kurallara uyan bir sürücününkinden fazla olduğunu sanmıyorum.Ben direksiyon başında kurallara uyan bir sürücüyüm ama daha yenilerde,saliselik bir dikkatsizlik dolayısıyla kaza geçirdim.Demek istediğim kaza faktörünün her zaman kuralların ihmaliyle alakalık olmadığı.Her zaman kurallara dikkat,ama abartmayalım:)

BBRR siz yukarıda bahsettiğim ve kırmızı olan yerleri okumamışsınız. Olayı başka mecralara çekmeye çalışıyorsunuz. Lütfen kırmızı yerleri bir daha irdeleyerek okuyun ve bunları buraya isteyerek koymadığımı ve neden koymak istemediğimi daha iyi idrak etmeye çalışın.

Kendimi çok sabırlı gördüm yahu :)

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
ledo' Alıntı:
Skullhunter bu konuda ne düşünüyor ?

Sevgili Levent abi
Sanırım Barış abinin dediği " MTnin amacı bilinçli motor sürücüsünü yaratmak eğitimin önemini vurgulamak ve kurallara azami ölçüde riayet edilmesini salık vermektir " cümleden bahsediyorsun.

Barış abinin söylediği şeylere kesinlikle katılıyorum. Sitemizin amaçlarından bazılarıda bunlardır.

Başlık e GT250R tesinti tartışılan , şehir içinde test sürüşü yapılır ....... mı ??? konusunun bununla alakalı olduğunu düşünmüyorum.

Eralp hocanın yapmış olduğu motosiklet testini çok beğendim ve tebrik ediyorum. Kısıtlı imkanlarla yapılabilecek en güzel testi yapmış ve sonuna kadar kendisini destekliyorum. Sonuç olarak tartışma konusu şehir içinde test sürüşü yapılır mı yapılmaz mı? değil şehir içinde hız limitlerini geçmekle alakalı.
Araçların yapmış oldukları süratler ve trafikteki hız limitleri belli , herkesin senelerdir tartışığı ve sonucunu bulamadığı bir konu. Burada dikkat edilmesi gereken nokta Eralp hoca bu testi tüm iyi niyeti ve imkanları dahilinde gerçekleştirmiş olması. Nette hız limitlerini zorlayarak amaçı showa dönük yasa dışı videolar veya reklam videoları ile karşılaştırılması yanlış. Ülkemizde motosiklet kültürü henüz emekleme aşamasında yurt dışındaki imkanlar ile karşılaştırılmasıda yanlış. Eralp hocanın bir başlangıç yaptığını düşünüyorum bu zamanla gelişecektir ve tüm motor testleri belirli standartlarda doğru şartlara yapılacaktır.Tabii birileri başlangıç yapmalı tekrar Eralp hocaya teşekkurler. Hepimizin amacı motosiklet bilinçinin iyi bir seviyeye gelmesi bu yüzde birbirimize destek olmalıyız. Ben videoların test başlığında olmasını isterim, altında da videoların amacının ne olduğu yazılmalı kişilere kötü örnek teşkil etmemeli.

Tabii ki forumumuz da herkes görüşünü belirtmekte özgürdür , kimse başkasının görüş belirtmesine engel olamaz , herkes karşısındakinin fikrine saygı göstermek zorunda.

Saygılar

Süper Moderatör (BBRR)
Niye buralara gelindi ki eralpt hocam hazırladığınız başlık cidden çok emek verilmiş bir başlık zaten global size bu fikirleriniz için bu olanağı tanıyor .Önce kiş yazılarımda emeğiniz için teşekkürde etmişim. iki konuda takıldım biri yorum yapmayın demenize (kırmızı yerleri okudum bu arada okumadan cevap yazmam)
diğeri şehir içinde otoban dahi olsa 160 a çıkmanıza muhalefet eden üyeye olan tepkinizi kınamaktı yoksa başka bişi değil bu arada ledo abim de bana kırılmış sırf buraya yazdıklarımdan dolayı... Çok üzüldüm keşke birbirimizi anlasak sizle hem başlangıç ccsi konulu yazımla hemde burda fikir ayrılığına düştük o yazımı lütfen sizde dikkatli okuyun vede yazının devamını şunu dedim orda sport modeller başlangıç için uygun değildir gidin eğitim alın bu eğitim esnasında hacanızla (yani sizle) size en uygun motoru bulun bu kabiliyetinize göre 650 cc bir enduroda olabilir...
Halada bu fikrimi savunuyorum demek beğenenler çıkmış yazı sabitlenmiş neyse burda bu kadar uzatılacak bir şey yoktu hatta değer verdiğim halada değerli olan insanlar buranın adının www.trafikkurallarınauyalım.net veya www.etrafımızakötüörmekolmayalım.net şeklinde isim değişmesini falan teklif etmişler ...ben bu yazımdan sonra buraya hiç bir şey yazmıyacağım istediğinizi yazın çizin kurallara uyalım demek dalga konusu oluyosa diyecek bişide yok zaten .......

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Seviyeli ve doyurucu tartışmalarınız için hepinize teşekkür ediyorum (Tezat yapmıyorum)

Bu başlık altında yazacabileceğim herşeyi yazmış bulunmaktayım. Bundan sonraki yazılarım aynı yerde dönüp durmamdan ibaret olacağı için bu başlığı boşuna işgal etmemeyi tercih ediyorum.

Eralpt hocama emeği için
Derin arkadaşıma bütün tahriklere karşı seviyesini koruduğu için
BBRR moderatörümüze
Ledo üstadımıza
(Bakşa kimse kaldımı acaba)
Buradan teşekkür ediyorum:)

Yazımı yazdım ve hemen çıktım maça gittim. Geldiğimde gördüm ki, bir takım konulara zamanında müdahele edemediğimden yanlış anlaşılma çıkmış.

Hızlı bir şekilde toparlamak isterim :

Önce, Sevgili BBRR dostum ile başlamak istiyorum.

Sevgili BBRR, kırgınlık konusundan bahsetmişsin. Öncelikle şunu bildirmek isterimki, özellikle seçilmiş bir kelimedir, çünkü insanlar sevdikleri, saydıkları, beğendikleri ve değer verdiklerine kırılırlar.
Ancak sebebini anlamamışsın. Fikirlerinle vs. hiç alakası yok. Eğer anlamak istersen, lütfen önce YBR 125 başlıklı topikte altı çizili kelimelere bak, ordanda gel bu topiğin altında "ne idüğü belirsiz avatar" sahibi arkadaşın yazısını oku,( kendisi ile muhattab olmayı düşünmüyorum !) sonrada onun iki altında ki kendi yazına bak lütfen! ( 84 nolu mesajda neye onay verdiğine iyi bak) Ancak bütün bu işi yapacaksan, lütfen bu sefer biraz vakit ayır, ve hatta senin "background" başka bir arkadaşın da "öğrenim" diye adlandırdığı ( ne demek istedi ise ? ) bilgileri niye vermek zorunda kaldığıma da bir bak ! Yazmaya başlamadan önce, üstte zaten alıntı yapmışım ! Yoksa ben, çok yakın arkadaşlarımın bile bu hiçbir işe yaramayacak detayla başlarını ağrıtmadım bugüne kadar. Ancak, bazı insanların kelime seçerken özen göstermemeleri , bazen insanın kanına dokunuyor !

Tabii bu arada güzel iltifatların içinde teşekkür ederim, ancak burası bir motosiklet forumu ve ben mallesef motosikletler konusunda senin onda birin kadar bile bilgi sahibi olmadığıma eminim. Bu forumda attığım hiçbir mesajda da bu tür bir iddiam veya "çok biliyomuş" edası ile herhangi bir söylemim olmamıştır. Hatta benim motor konusunda fazla bilgili olduğumu düşünen bir arkadaşa verdiğim cevabı da, arzu eden aşağıdaki linkten okuyabilir. ( 120.mesaj )
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=5499&page=8

Gelelim internet sitesi isim önerilerime; bu konunun ya da aynı yazı içindeki diğer unsurların, seninle birebir bir alakası yok. Bir bütün olarak bu topikteki yazışmalar neticesinde Eralp Beyin videoları silmesine olan tepkidir.
Ayrıca oradaki yazı dikkatlice okunduğunda da, hem benim konu ile ilgili olan fikrim anlaşılabilir hem de bu fikrin doğal sonucu olarak, şaka yollu isim önerilerim ile bu siteye insanların niye girdikleri ve neleri görmek istedikleri hususundaki tespitlerim yer almaktadır.

Ancak şunu da lütfen kabul et ve darılma, bazen yazıları yeterince dikkatli okumuyorsun demek ki...
Öyle olmasa aynı anda, hem (senin klavyenden çıktığında) beni kıran "onaylamayı" hem de bir önceki sayfadaki "iltifatları" aynı başlık altında belirtmezdin. Ya da belki benim de "trafik kurallarını çiğneyin, pek de önemli değil" gibi bir söylemde bulunmadığımı bu topik altında anlayabilirdin.

Özetle şunları söyledim ben :

1) Evet, Trafik kuralları çiğnenmiştir ve bu tehlikeldir. Ancak sürat yapılan yol kesimi bu tür bir sürat için "yapım tekniği" olarak uygundur.
2)Trafik kurallarına (Hız sınırı) uyulmamış olabilir, bu durum hemen insanları "eralpt 160 yapmış, bende gidiyim deniyim dedirtmez" Ya zaten o süratlerde ve daha üstünde gidiyordur ya da gitmiyor ise bu videoyu gördü diye bunu yapmaz.
3)Bu sitede insanlar motosiklet ile ilgil konuların paylaşımını ön planda tutuyorlar ve yılın en çok merak edilen motorunun test videosu (nerde yapılmış olursa olsun) eğer başka sitelerde yer alıp, bizde yer almıyor ve bu emeği gösteren kişi, normalin üstündeki sınırlarda ve birazda "demagoji" içeren ifadeler ile eleştiriliyorsa bu noktada bir yanlışlık vardır.

Bunlar da benim fikirlerimdi ve savundum, ancak karşı görüşün her yazdığını da uzun uzun okudum ve anladım. Sonra da detaylı açıklamalar yaparak uzun uzun ne demek istediğimi anlattığım halde, karşılaştığım tutum, "Ben anlamam, dünyanın hiç bir yerinde bu iş olmaz, olsa da ordakinin başında bu yazı konmuş vs.vs." oldu. Bende daha fazla ısrar etmeyip, bıraktım.

Ancak bu arada, ben de son yazından senin sanki biraz alınabilmiş olduğunu düşünüyorum, umarım birbirimizi anladıktan sonra sorun kalmaz :rendeer:

Şimdi de kısa bir düzeltme, sevgili Skullhunter için,

Erhancığım, sormuşun neyi kastettiğimi ve cevap olarak da Sevgili BBRR'ın söylediği ilke hakkında bu soruyu sorduğumu farz etmişsin.

Ancak o olmadığı çok açık. Yukarıda eralpt'ın alıntısı var. Onun altına yazıyorum. Sorum şu :Bu tür profesyonel test videolarının, sırf pistte yapılmadı diye, burada yayınlanmasını istemiyormusun ? Cevabı da vermişsin zaten. Ben de öyle tahmin etmiştim. :cherry:

Son düzenleme:
BBRR' Alıntı:
...istediğinizi yazın çizin kurallara uyalım demek dalga konusu oluyosa diyecek bişide yok zaten .......

Barış'cığım, "kurallara uyalım" demenin bu şekilde alenen tartışılabileceğini ve karşıtlarının da destek bulabileceğini ben de hiç düşünmemiştim.

Sanırım artık bende de söyleyecek söz (kimileri için demagoji) kalmadı.

Artık trafikte gözleri dört açmak ta yetmeyecek, bunu anladım.

derin' Alıntı:
Trafiğe kapalı olmayan alanlarda motor testi ve hız denemeleri. Ancak Türkiye'de olur diyorum. Umarım başkalarına örnek olmaz.

Nasil yani sadece turkiyede olur? Bir sagna soluna bak...

Son düzenleme:
derin' Alıntı:
Barış'cığım, "kurallara uyalım" demenin bu şekilde alenen tartışılabileceğini ve karşıtlarının da destek bulabileceğini ben de hiç düşünmemiştim.
Trafik kuralarına uyalım demek başka birşey. Amacı, Türkiyede 2006 sezonuna en çok damga vuracak olan ve en çok merak edilen motorunun testine bu derece sakız gibi uzatarak karşı çıkmak ayrı birşey.

Burada bunca sayfayı okuyan herkes, "niye bu testi yaptın ?", "Bu testi yapmakla suç işledin" ve "Bu test buradaki okuyuculara kötü örnek olacak" şeklindeki ifadelerini görebilir.
Üstelik burası bir motosiklet bilgi paylaşımı sitesi iken...

Tabii bunun yanısıra "düzeyli tartışma" ifadeleri kullanıldığı halde, tarafından kullanılan bazı ifadeler de şu şekilde : "suçlu" , "komik olmayın", "kendine eğitmen sıfatı koymuşsun", "5 yaşında çocuk mantığı" "Ne tür insanlar Suç'u savunup destekleyebilirler. Bence eğitimli bir kişi bunu yapmaz." vs.

Bir de, sırf yazının anlamını kuvvetlendirsin diye saptırmalar, mesela yolun ortasında durmak, (emniyet şeridi kastediliyor)

Ayrıca sanki tüm dünyayı çok iyi tanıyormuş gibi, "Dünyada bu olmaz, bu yapılmaz, Türkiyede olur" şeklindeki söylemler var bir de...

Bütün dünyada bu tür yol testleri yapılmaktadır. Ancak bazısında önüne bir yazı konuluyor, ki resmi site olduğu için koymak zorunda. Bazısında ise zaten otobanda hız sınırı yok! Fransa da çekilen video da bal gibi trafiğin içinde...

derin' Alıntı:
Sanırım artık bende de söyleyecek söz (kimileri için demagoji) kalmadı.

İşte buna inanmak gerçekten çok güç ! Bakalım göreceğiz !

Son düzenleme:
dün gece 1:10 da yayına giren motokeyf programında HONDA nın Türkiye pazarına sunacağı yeni modeller gayette trafikte ve gayette hız sınırlarını aşarak (test sürücüsü kendisi söyledi) test edildi bilginiz olsun.

richy' Alıntı:
dün gece 1:10 da yayına giren motokeyf programında HONDA nın Türkiye pazarına sunacağı yeni modeller gayette trafikte ve gayette hız sınırlarını aşarak (test sürücüsü kendisi söyledi) test edildi bilginiz olsun.

Hay ağzınla bin yaşa !

Ama biliyosun, bu bir tek Türkiyede olur ! :cherry:

Hayır. Olay Yunanistan'da yaşandı ama sürücü Türk'tü. Yani işin içinde bizden birşeyler var sonuçta :)

»»»»»» Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.»»»»»»
Forumda açılan başlığa atılan mesajlarda başlık konusunun dışına çıkılmamalıdır. Konunun Devamında Yine Konu Dışına Çıkılıyorsa Konunun Akibeti Doğrultusunda : Konunun Kilitleniş Nedeni Açıklanarak Kilitlenecek yada Silinecek!Forum ortamına kişisel problemler, anlaşmazlıklar taşınamaz. Konu dışı yazışmalarınızı forumun özel mesaj özelliğni kullanarak yapabilirsiniz. Tüm yazılar, yazan kişinin sorumluluğundadır ! Doğabilecek herhangi bir problemden www.motosiklet.net sorumlu tutulamaz!

icon2.gif
Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.

icon2.gif
Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.

icon2.gif
Şikâyetler için...
[email protected]
************** Site Yöneticisi: EgeKnn **************

boy

8 sayfa yazı olmuş hala şehir içinde test sürüşü yapılır mı yapılmaz mı bu tartışılıyor. Bence konu çok dağılmış. Öncelikle testten ne anlaşıldığı önemli. İbreyi sonuna kadar dayamak bir test midir? Bence hayır. Adam zaten motoru satarken bunun maksimum hızı şudur diyor. Haa bunu illa ki görmek istiyorum derseniz, motorunuzun tipine göre maksimum sürate rahatlıkla çıkabileceği (!) bir yolda, yol müsaitken (!), çok dikkatli bir şekilde (!) deneyebilirsiniz, bence pek mahsuru yok.

Ancak test dediğinizde motorun yol tutuşu, frenajı, kıvraklığı, v.s... gibi özelliklerini test edecekseniz mutlaka trafiğe kapalı bir alan olması şart. Bu tür testler motorun limitlerini zorlayacağınız için tehlikelidir, tam korumanız olmadan ve trafiğe kapalı alan olmadan kesinlikle yapılmamalıdır. Yok ben illa ki yapacam derseniz de size diyebileceğim tek şey var : Bedelini ödeyebileceğiniz (!) herşeyi yapabilirsiniz! ::blusssh:

bu bir röportajdır.

Şüpiger konuşur : merak edilen tüm soruların cevabı bu yazıda.. şehir içinde test olur mu olmaz mı sorusuna son nokta konulmuştur. az sonra...

(az sonra doldu)..

Şüpiger : şimdi, YÖK'ün denklik vermediği, ancak dünya Üniversitelerinin duayeni olan Ord.Prof.Dr. ve bilumum kıvır zıvır işlerinden anlayan sayın Topuz'un yorumlarını alacağız. Sayın Topuz, sizce şehir içinde test olur mu?

Topuz : öncelikle, böylesine demokrat bir ortamda böyle bir soru ile muhatap oluduğum için bu programı hazırlayan siz değerli yapımcılara teşekkür etmek istiyorum.

Şüpiger : sayın Topuz, vaktimiz yok. kısa kesin lütfen.

Topuz: evet, özür dilerim. sayın okuyucularım. şehir içinde test olur. bunu nerden biliyorum, satın aldığımız ikinci el arabaları deneme sürüşünden. ancak, hangi hız da olur, normal trafik akışı içinde olur. yani daha fazla hız yapamazsınız. daha fazla hız yapmak isterseniz.. çevre yollarına çıkmanız gerekir. bu durumda da.. sorunun cevabı: şehir içinde test olmaz olur. çevre yollarında da hız sınırlaması olduğuna göre.. demek ki.. bu açıdan bakıldığında da istenilen hızda bir test yapılamaz. çünkü yine trafik suçu işlenir.

Şüpiger : Sayın Topuz, biz motosiklet programıyız. hatırladınız mıııı?

Topuz : çok özür dilerim efendim. bir an dalmışım. evet, konuyu motosiklete uyarlarsak; şehir içinde test olur, ama yine trafiğin akış hızında. daha yüksek hızlarda test etmek isterseniz.. çevre yollarına çıkmanız gerekir. çevre yollarında da hız sınırlaması olduğu için.. yine trafik suçu işlersiniz.

Şüpiger: sayın Topuz, programa başlamadan önce, son noktayı koyacağınızı söylemiştiniz. şimdi neler söylüyorsunuz böyle.

Topuz: evet, haklısınız.. sonuç : olaya son nokta konulamamıştır. çünkü test yapacak parasız bir yer bulamadık. ancak bu durum için bir çözüm üretebiliriz.

Şüpiger: çözüm öneriniz nedir efendim?

Topuz: matematiğin oran ve orantı konusu ile, kağıt üzerinde yüksek hızlardaki durumlar test edilebilir. mesela, 90 km hız ile giden bir motosiklet, 20 metrede güvenle durabiliyor ise, 150 km hız ile giden motor kaç metrede güvenle durabilir? orantı cevabı.. 33,3 metre olarak çıkar.

ancak, gerçekte böyle bir metrede durulabilir mi onu bilemiyorum. bunu da ancak, test yapılacak yer bulunduğunda.. testi yapan kişi bize açıklar ise anlamış olacağız. işte bu zamana kadar beklemeye devam etmeliyiz.

olaya bir de bu açıdan bakmaya ne dersiniz? matematik & istatistik test. yeni bir yaklaşım modeli.

ben hep böyle uç önerilerde bulunduğum için, YÖK bana denklik vermedi. neyse.. denklik önemli değil. tüm okuyucularıma teşekkür ediyor.. saygılarımı sunuyorum efendim.

Şüpiger: programımız bitmiştir. tüm okuyucularımıza iyi günler dileriz efendim.. hoşçakalınız.

Trafiğe açık alanda da, trafiğe kapalı alanda da sürüş testleri yapılabilir bence. Önemli olan yapılan testin mahiyetidir. Gerek Almanya'da, gerekse İtalya'da ünlü otomobil markalarının şehir içi performans değerlendirmeleri trafiğe açık alanlarda yapılıyor. Motorlar için durum nedir bilmem ama, hızlanma ya da son sürati ölçme gibi testler haricinde kalan testlerin trafiğe açık alanda yapılmasında hiç bir sakınca görmüyorum. Ancak bu şekilde gerçek yol koşullarında oluşan performans değerleri hakkında nihai ve doğru bir fikir edinilebilir bence.

Not: Hyosung GT250R yi test eden arkadaşa teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar